Büyükşehir'den Dev Ramazan Etkinliği - Son Dakika
Yerel

Büyükşehir'den Dev Ramazan Etkinliği

Büyükşehir\'den Dev Ramazan Etkinliği

Adana Merkez Park’ta Ramazan’a özel kurulan Kubbeli Han, Adanalılara farklı bir Ramazan ayı yaşatmaya hazırlanıyor.

02.06.2016 13:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana Merkez Park'ta Ramazan'a özel kurulan Kubbeli Han, Adanalılara farklı bir Ramazan ayı yaşatmaya hazırlanıyor. Kubbeli Han, hergün farklı Ramazan etkinliklerine ev sahipliği yapacak. Birbirinden farklı lezzetleri, hediyelik eşyaları, kitapçıları, oyuncakçıları, yöresel, organik ve daha bir çok ürünün satıldığı dükkanlarıyla da Adana'ya Ramazan bereketi getirecek.

Sabancı Merkez Camisi'nin kuzeyindeki yeşil noktada kurulan Kubbeli Han'da gerçekleştirilecek Ramazan etkinliklerinde çok sayıda sanatçı Adanalılarla buluşacak. Mekanda, iftar yapılabilecek nezih mekanlar yer alacak, her yaştan insanın eğlenip-coşacağı lunapark, çocuklara özel oyun alanları, çocuklar için farklı etkinliklerin yapılacağı platform, iftar sonrası çay-kahve içilebilecek kafeler bulunacak.

KUBBELİ HAN

Bedesten tarzında planlanan ve 80 kişilik kadronun hazırladığı Kubbeli Han ve çevresinde kurulan çadırlar Sanem Keçisi'nin kılından yapılıyor ve organik özellik taşıyor. Dubai ve Suudi Arabistan'da, çöl sıcağından korunmak için kullanılan kumaştan yapılan çadırlar, sıcağı içeriye olabildiğince az yansıtıyor.

30 bin metrekarelik alanda kurulan Kubbeli Han'da lunapark, 150 dükkanlık çadır çarşı, atçılık ve okçuluk yapılacak alanlar yer alacak.

Ramazan ayı boyunca konserler verilecek. Mustafa Yıldızdoğan, Atilla Yıldız, Orhan Ölmez gibi ünlü isimlerin de aralarında bulunduğu çok sayıda sanatçı Adanalılarla buluşacak. Hacivat-Karagöz, meddah, jonglör gösterileri yapılacak.

Ramazan ayının ilk günü Guinnes Rekorlar Kitabı'na girmesi planlanan bir gösteri de gerçekleştirileceği açıklandı. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Büyükşehir'den Dev Ramazan Etkinliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement