Büyükşehir'den Ereğli'de Yatırım Atağı - Son Dakika
Güncel

Büyükşehir'den Ereğli'de Yatırım Atağı

Büyükşehir\'den Ereğli\'de Yatırım Atağı

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Ereğli ilçesinde gerçekleştirdiği yatırım programları kapsamında Rüstem Paşa Kervansarayı’nın restorasyon çalışmasını başlatırken yeni İtfaiye Hizmet Binası ve 10 açık halı sahanın temelini attı.

28.09.2017 13:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Ereğli ilçesinde gerçekleştirdiği yatırım programları kapsamında Rüstem Paşa Kervansarayı'nın restorasyon çalışmasını başlatırken yeni İtfaiye Hizmet Binası ve 10 açık halı sahanın temelini attı.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Yatırım Hamlesi programları kapsamında Ereğli'de çok sayıda yatırımın temel atma, açılış ve incelemesini gerçekleştirdi. Ereğli'de ilk olarak Tarihi Rüstem Paşa Kervansarayı'nın 5.1 milyon liraya mal olacak restorasyon çalışmalarını başlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, daha sonra sanayi bölgesine yapılacak yeni İtfaiye Hizmet Binasının temel atma programına katıldı. Bütün itfaiyecilerin İtfaiye Haftası'nı kutlayan Başkan Akyürek, Konya genelinde 110 itfaiye merkezinde hizmet verdiklerini belirterek, 1.7 milyon liraya mal olacak Ereğli'nin yeni İtfaiye Hizmet binasının hayırlı olmasını diledi.

İlçedeki prestij cadde düzenlemelerine 12.8 milyon lira

İnönü ve Rasim Erel caddelerinde Büyükşehir Belediyesi tarafından sürdürülen prestij cadde çalışmalarını yerinde inceleyen Başkan Akyürek, Ereğli'de 5 caddede gerçekleştirdikleri prestij cadde düzenlemelerinin 12.8 milyon liraya mal olduğunu söyledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Ereğli Belediye Başkanı Özkan Özgüven, Halkapınar Belediye Başkanı Fahri Vardar, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hasan Kılca, KOSKİ Genel Müdürü Ercan Uslu ve Büyükşehir Belediyesi yöneticileri ile birlikte Büyükşehir Belediyesi tarafından 4.4 milyon liraya yaptırılan Ereğli Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde incelemelerde bulundu. Burada öğrenciler ve öğretmenlerle sohbet eden Başkan Akyürek, ardından Ereğli'deki mahalle muhtarları ile bir araya gelerek ilçeye yapılan yatırımlar ve projeler hakkında bilgi verdi.

Ereğli'ye 10 yeni açık halı saha

Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ve beraberindeki heyet daha sonra Büyükşehir Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılacak 10 yeni açık halı sahanın temel atma programına katılmak üzere Orhaniye Meryem Eren İlkokulu ve Ortaokulu'na geçti. Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan okulda ellerinde Türk bayrakları olan öğrenciler tarafından coşkuyla karşılanan Başkan Akyürek, burada açık halı sahaların temelini attı. Halı sahalarda çocukların spor yaparak kendilerini geliştireceğini, boş zamanlarda mahalle sakinlerinin de bunlardan istifade edeceğini kaydeden Başkan Akyürek, "Önemli olan çocuklarımıza hizmet etmek, geleceğimize hizmet etmek. Spor tesisleri ilçemiz ve bölgemiz için hayırlı olsun" dedi.

"İvriz'de doğal sit alanının tamamı projelendirilecek"

Program kapsamında son olarak Ereğli-İvriz Bağlantı Yolu, Halkapınar-Ereğli Turizm Alanı'nda incelemelerde bulunan Başkan Akyürek, İvriz bölgesinde yaklaşık 25 milyon liraya mal olacak yatırım alanı için hedeflerinin bölgenin tamamını projelendirmek olduğunu söyledi. Başkan Akyürek, "Hedefimiz İvriz Kaya Anıtı'nın bulunduğu alanı, bu doğal sit alanının tamamını projelendirmek. Bakanlıklara da bu projeyi arz ederek etaplar halinde yol iyileştirmesinden yeni park alanı oluşturulmasına, yeni piknik alanlarından seyir terası oluşturulmasına kadar çok sayıda projeyi hayata geçireceğiz. Burası çok kıymetli bir alan, önemli bir Hitit merkezi olması sebebiyle de tarih öncesinden önemli bir miras" diye konuştu.

"Bu proje ile atalarımızın eserine sahip çıkıyoruz"

Ereğli Belediye Başkanı Özkan Özgüven ise "Ereğlimizle özdeşleşen tarihi Kervansarayımızın restorasyon çalışmaları için ilk adımı atıyoruz. 1552 yılında Damat Rüstem Paşa tarafından Kanuni Sultan Süleyman döneminde Mimar Sinan'a yaptırılan bu eşsiz eser maalesef yıllardan beri ihmal edilmiş. 1985'li yıllarda küçük bir onarım geçiren bu eser daha sonrasında kaderine terk edilmiş. 2014 tarihinden itibaren Büyükşehir yasası ile bizim talepleri doğrultusunda Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımızın da talimatlarıyla bakım-onarım listesine alındı. Büyükşehir Belediyemiz tarafından karşılanacak ve yaklaşık 6 milyona mal olacak bu proje ile atalarımızın eserine sahip çıkıyoruz. Başta Büyükşehir Belediye Başkanımız olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederim.

Ereğli Kaymakamı Ömer Lütfi Yaran da, "Tarihimize sahip çıkmak adına yapılan bu güzel proje Ereğli için çok kıymetli. Bu güzel çalışma ve tüm çalışmalar için Büyükşehir Belediye Başkanımız, Ereğli Belediye Başkanımız ve ekiplerine teşekkür ediyorum. Ereğli için yapılan hizmetlerin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" dedi. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Büyükşehir'den Ereğli'de Yatırım Atağı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İran'ın İsfahan kentindeki nükleer tesislere saldırıda hasar yok
    17:29 İran'ın İsfahan kentindeki nükleer tesislere saldırıda hasar yok

    Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (UAEA), İran'ın İsfahan kentinde meydana gelen saldırıda ülkenin nükleer tesislerinde herhangi bir hasar olmadığını doğruladı. İsrail'in İran'daki hedeflere düzenlediği saldırılar ABD'li haber kaynakları tarafından da doğrulandı.

  • Esenler Belediyesi, 14. Uluslararası Barış Ekmeği Festivali'nde Gazzeli çocukları ağırlıyor
    17:27 Esenler Belediyesi, 14. Uluslararası Barış Ekmeği Festivali'nde Gazzeli çocukları ağırlıyor

    Esenler Belediyesi, 14. Uluslararası Barış Ekmeği Festivali kapsamında Gazzeli çocukları İstanbul'da misafir ediyor. Festival kapsamında çocuklar, İstanbul'u keşfedecek ve dünya liderlerine barış çağrısında bulunacak. Gazzeli çocuklar, savaşın acılarını anlatarak umutlarını dile getirdi.

  • İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, Samsunspor'u Ziyaret Etti
    17:26 İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, Samsunspor'u Ziyaret Etti

    İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, Samsunspor'un şehrin en özel markası ve değeri olduğunu belirtti. Samsunspor Heyeti, Başkan Kurnaz'a adının yazılı olduğu forma hediye etti.

  • Deprem Sonrası Adıyaman Turizmi ve Sosyolojisi Konulu Panel Düzenlendi
    17:25 Deprem Sonrası Adıyaman Turizmi ve Sosyolojisi Konulu Panel Düzenlendi

    Adıyaman Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen '15-22 Nisan Turizm Haftası' etkinlikleri kapsamında 'Deprem Sonrası Adıyaman Turizmi ve Sosyolojisi' konulu panel gerçekleştirildi. Panelde, Adıyaman'ın turizm karnesi değerlendirildi ve 2024 yılına dair beklenti ve planlamalar aktarıldı. Panelde, Adıyaman Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Caner Çalışkan, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünden Kültür ve Turizm Uzmanı Mustafa Ekinci ve Park Dedeman Genel Müdürü Furkan Polat yer aldı. Panelde, Adıyaman'ın turizm sektöründeki deprem sonrası durumu ve geleceği ele alındı.

  • Seydişehir'de iş ortağını av tüfeğiyle yaralayan zanlı tutuklandı
    17:24 Seydişehir'de iş ortağını av tüfeğiyle yaralayan zanlı tutuklandı

    Konya'nın Seydişehir ilçesinde, iş ortağını av tüfeğiyle yaraladığı gerekçesiyle gözaltına alınan zanlı tutuklandı. İkinci el oto alım-satımıyla uğraşan Hüseyin K. ile iş ortağı Sadettin H. arasında alacak meselesinden tartışma çıktı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine Sadettin H, Hüseyin K'yi av tüfeğiyle yaraladı. Zanlı polislerce gözaltına alındı ve çıkarıldığı sulh ceza hakimliğince tutuklandı.

  • CHP'nin eski TBMM Grup Amirliği Levent Bayraktar'ın cenazesi toprağa verildi
    17:23 CHP'nin eski TBMM Grup Amirliği Levent Bayraktar'ın cenazesi toprağa verildi

    CHP'nin uzun yıllar TBMM Grup Amirliği yapan Levent Bayraktar'ın cenazesi, Kocatepe Camisi'nde düzenlenen törenin ardından Karşıyaka Mezarlığı'nda defnedildi. CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, cenaze aracına omuz vererek Bayraktar'ı son yolculuğuna uğurladılar.

  • Arnavutluk'ta Belediye Başkanı Protesto Edildi
    17:23 Arnavutluk'ta Belediye Başkanı Protesto Edildi

    Arnavutluk'un başkenti Tiran'da yolsuzlukla suçlanan Tiran Belediye Başkanı Erjon Veliaj ve ekibini protesto eden yüzlerce kişi belediye binasını ateşe verdi. Protestocular, belediye binasına girmeye çalışırken çatışmalar yaşandı ve yangın çıktı.


Advertisement