Büyükşehir'den Filistinli Belediyelere Eğitim - Son Dakika
Yerel

Büyükşehir'den Filistinli Belediyelere Eğitim

Büyükşehir\'den Filistinli Belediyelere Eğitim

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı ve Türk Dünyası Belediyeler Birliği Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Filistin'in Gazze Şeridi Khan Younis(Han Yunus) Belediye Başkanı Mohammed Jawad Elfarra'yı kabul etti.

02.05.2012 16:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı ve Türk Dünyası Belediyeler Birliği Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Filistin'in Gazze Şeridi Khan Younis (Han Yunus) Belediye Başkanı Mohammed Jawad Elfarra'yı kabul etti.

Başkan Karaosmanoğlu ile konuk belediye başkanı Elfarra, Kocaeli ile Han Yunus'un kardeş şehir olması konusunda görüş birliğine vardı. Başkan Karaosmanoğlu, ayrıca TDBB'nin bir toplantısını Gazze'de yapmak için girişimde bulunacaklarını söyledi. Filistin'in Gazze Şeridi'nde bir sahil kenti olan Han Yunus'un belediye başkanı ve Filistin Belediyeler Birliği Başkan Yardımcısı Elfarra, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı ve Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) Başkanı Karaosmanoğlu'nu ziyaret etti. Ziyarette eski Bekirpaşa Belediye Başkanı Abdullah Köktürk de hazır bulundu.

TDBB üyesi belediyelerden biri olan Han Yunus'un belediye başkanı Elfarra, Türkiye ve Kocaeli'nde bulunmaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederken, Başkan Karaosmanoğlu'na geleneksel Filistin atkısı hediye etti. 25 belediyesi bulunan Filistin'de nüfus bakımından en büyük ikinci belediye olan Han Yunus'un stratejik bir yerde bulunduğunu ifade eden konuk belediye başkanı Elfarra, karadan ve denizden İsrail ablukası altında bulunduklarına değindi. Filistin'e sahip çıkan ve yaşanan acıları dünyaya duyuran Türkiye'ye teşekkür borçlu olduklarını söyleyen Elfarra, "Türkiye, Filistin'e ve Filistin halkına sahip çıkarak, sesimizi dünyaya duyurdu. TİKA, şu anda Gazze'de büyük bir hastane yapıyor. Hastane inşaatını görmek bile Filistin halkının moralini düzeltiyor. Ayrıca Türkiye'deki STK'lar da önemli yardımlarda bulunuyor" dedi. Ayrıca Filistin ve Gazze halkı adına Başkan Karaosmanoğlu'na teşekkürlerini sunan Elfarra, "Gazze'deki belediyeler ile Türk belediyeler arasında bağ kurmak, özellikle değişimin merkezi olan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin tecrübelerinden faydalanmak istiyoruz. Kocaeli'nde belediyecilik alanında yapılan çalışmalarla ilgili eğitim almak istiyoruz" dedi. Konuk belediye başkanı Elfarra, üyesi bulundukları TDBB'nin başkanlığına seçilmesinden dolayı Başkan Karaosmanoğlu'nu da ayrıca kutladı. Başkan Karaosmanoğlu'nu Filistin'e davet eden Elfarra, Türkiye ve Kocaeli'nde kendilerine gösterilen yakın ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Elfarra ayrıca, Han Yunus ile Kocaeli'nin kardeş şehir olmasını arzu ettiklerini de sözlerine ekledi.

Elfarra'nın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti aktaran Başkan Karaosmanoğlu, Filistin'in Han Yunus kentine belediyecilik konularında eğitim vermekten memnuniyet duyacaklarını söyledi. Başkan Karaosmanoğlu ayrıca TDBB'nin bir toplantısını, Gazze'nin Han Yunus kentinde yapmak için de girişimlerde bulunacaklarını dile getirdi. Buna göre TDBB'nin yapacağı organizasyon kapsamında ilk aşamada Gazze'deki 13 belediyeden teknik görevliler, Kocaeli'ne gelerek Büyükşehir'den eğitim alacak. Başkan Karaosmanoğlu, Han Yunus ile Gazze'deki diğer belediyelere Büyükşehir ve TDBB olarak eğitim konusunda destek vermeye hazır olduklarını ifade etti. Ziyarete katılan Köktürk de, kısa süre önce Gazze'de bulunduklarını ve orada yaşanan sıkıntıları yakından gördüklerini söyledi. Köktürk, Büyükşehir'in vereceği eğitimin Gazze'deki belediyeler açısından büyük önem taşıyacağına da değindi. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Büyükşehir'den Filistinli Belediyelere Eğitim - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement