Büyükşehir'den Kadınlar Günü Etkinlikleri - Son Dakika
Yerel

Büyükşehir'den Kadınlar Günü Etkinlikleri

Büyükşehir\'den Kadınlar Günü Etkinlikleri

Konya Büyükşehir Belediyesi, Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında Aile Sanat ve Eğitim Merkezi üyelerini kadın hastalıkları konusunda bilgilendirirken; Konya Büyükşehir Belediyesi Aile Destek Merkezi Konya E Tipi Cezaevinde hükümlü olarak kalan kadınlara “Mutluluk” konulu eğitim çalışması gerçekleştirdi.

09.03.2016 17:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konya Büyükşehir Belediyesi, Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında Aile Sanat ve Eğitim Merkezi üyelerini kadın hastalıkları konusunda bilgilendirirken; Konya Büyükşehir Belediyesi Aile Destek Merkezi Konya E Tipi Cezaevinde hükümlü olarak kalan kadınlara "Mutluluk" konulu eğitim çalışması gerçekleştirdi.

Konya Büyükşehir Belediyesi, Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Türkiye Kızılay Derneği ile birlikte Büyükşehir Belediyesi Aile Sanat ve Eğitim Merkezi (ASEM) üyelerini bilgilendirdi. Toplantıya 3.Ana Jet Üs ve Garnizon Komutanı Hv. Plt. Tümg. Haluk Şahar'ın eşi Pınar Şahar, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek'in eşi Fatma Akyürek, Konya Cumhuriyet Başsavcısı Bestami Tezcan'ın eşi Reyhan Tezcan, Selçuk Üniversitesi Rektörü Mustafa Şahin'in eşi Emine Şahin, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Ayşe Lütfiye Poçanoğlu ile Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun ablası Ayşe Çalık ile ASEM üyeleri katıldı. Kadınların yoğun katılım gösterdiği toplantıda kadınlarda görülen kanser hastalıkları ve tedavi yöntemleri ele alındı. "Rahim Ağzı Kanserleri ve İnfertilite Tedavilerinde Yenilikler" konulu toplantıda Konya Kızılay Hastanesi Tüp Bebek Merkezi Direktörü ve Kadın Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Alanur Güven ve Brüksel Kadın Sağlığı ve Tüp Bebek Merkezi Direktörü Prof. Dr. Yücel Karaman, kadın hastalıkları ile ilgili sunum yaptı. Toplantının sonunda uzman doktorlar kadınlara yönelik hastalıklarla ilgili sorulara cevap verdi. Konuyla ilgili Karapınar İlçesi'nde KOMEK merkezinde de yoğun katılımlı bir toplantı yapıldı.

CEZAVEİNDE KADINLAR GÜNÜ PROGRAMI

Konya Büyükşehir Belediyesi Aile Destek Merkezi (KADEM) de Dünya Kadınlar Günü nedeniyle, Konya E Tipi Cezaevinde program düzenledi. Konya Cumhuriyet Başsavcılığı ve AK Parti İl Kadın Kolları Başkanlığı ile birlikte, cezaevinde hükümlü olarak kalan kadınlara "Mutluluk" konulu eğitim çalışması gerçekleştirdi. KADEM bünyesinde görev yapan eğitimciler, hükümlü bayanlara "Mutluluğun her koşulda yaşanabileceğini, ertelenmemesi gerektiğini, hayatın birçok yükünü çeken kadınların mutluluğu hak ettiğini, mutluluğun temelde menfi algılarla değil, toplumsal paylaşma, diğergamlık ile gerçekleşebileceğini, mutluluğun paylaşılarak çoğalabileceği" konusunu anlattılar.

Konya Büyükşehir Belediyesi Aile Destek Merkezi eğitimcileri programın sonunda günün anısına E Tipi Kapalı Cezaevinde kalan kadınlara gül ve Büyükşehir Belediyesi tarafından basılan Peygamber Efendimiz isimli kitabı dağıttı.

Konya Cumhuriyet Başsavcısı Bestami Tezcan, tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutlarken programın gerçekleşmesinde emeği geçenlere ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek'e teşekkür etti. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Büyükşehir'den Kadınlar Günü Etkinlikleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement