Büyükşehir Belediyesi kenti anlatan eserleri okuyucuyla buluşturdu - Son Dakika
Güncel

Büyükşehir Belediyesi kenti anlatan eserleri okuyucuyla buluşturdu

Büyükşehir Belediyesi kenti anlatan eserleri okuyucuyla buluşturdu

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Ragıp Bey Muhtasar Mecmuası, Yaman Dede Şiir Yarışması, Kayseri Yeraltı Yapıları Envanteri ile Şehirden Kültüre kitaplarını okuyucuyla buluşturuyor.

06.10.2020 12:55  Güncelleme: 14:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Ragıp Bey Muhtasar Mecmuası, Yaman Dede Şiir Yarışması, Kayseri Yeraltı Yapıları Envanteri ile Şehirden Kültüre kitaplarını okuyucuyla buluşturuyor.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Büyükşehir Belediyesi yayınladığı eserlerle şehrin kültür ve edebiyat hayatına katkı sağlama devam ediyor.

Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi kültür yayınları envanterleri içerisinde bulunan Ragıp Bey Muhtasar Mecmuası, Yaman Dede Şiir Yarışması, Kayseri Yeraltı Yapıları Envanteri, Şehirden Kültüre kitaplarıyla Kayseri'nin değerlerini ortaya koyuyor.

Yaman Dede Şiir Yarışması kitabında Aşık Seyrani şiir yarışmasında dereceye giren şiirlerin derlemesi bulunurken, Kayseri Yeraltı Yapıları Envanteri beşinci ara raporda Kayseri'nin eşsiz değeri Koramaz Vadisi anlatılıyor.

Ragıp Bey Muhtasar Mecmuası kitabında ise kentin tarihi, kültürü, ve edebiyatıyla ilgili kıymetli bilgilerin manzur-mensur karışık eserleri mevcut.

Şehirden Kültüre Kitabı ise şehrin kimliğini insanlarla yeniden buluşturuyor.

Kayseri'yi anlamak için bu eserlerin okunması gerektiğini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, tarihte güçlü isimlerin yetiştiği kentin kültür ve sanatla çok daha fazla yoğrulması gerektiğini belirtti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Büyükşehir Belediyesi kenti anlatan eserleri okuyucuyla buluşturdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı
    03:45 Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı

    Esenler'de araç içerisinden silahla havaya ateş ettikleri anı sosyal medyada paylaşan iki şahıs, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar adli makamlara sevk edilecek.

  • Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı
    03:18 Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı

    İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Tokat ve Yozgat illerinde meydana gelen deprem sonrası yapılan hasar tespitlerini açıkladı. Tokat'ta 3 ilçe, 30 köyde, 191 konutta, 84 ahırda, 7 camide ve bir fırında hasar tespit edilirken, Yozgat'ta ise bir ilçe, 7 köyde 94 konutta, 4 camide ve 3 ahırda ön hasar tespitleri yapıldı. Karaloğlu, vatandaşlara evlerini kullanmamaları konusunda uyarıda bulunarak, misafir etme imkanlarının olduğunu belirtti.

  • Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?
    03:09 Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?

    Geçen sene Android 14'ü yayınlayan Google, bu yıl ise Android 15 işletim sistemini kullanıma sunacak. Xiaomi 12 serisi (Xiaomi 12, Xiaomi 12 Pro, Xiaomi 12 Lite, Xiaomi 12S, Xiaomi 12S Pro, Xiaomi 12S Ultra, Xiaomi 12X) Android 15 güncellemesi alacak mı? İşte tüm bildiklerimiz...

  • Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti
    03:03 Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti

    Bolu'da Sağlık Mahallesi'nde bir apartmanda meydana gelen olayda, ev sahibi Turgut D. ve kızı Meltem Z. bıçaklanarak yaralandı. Turgut D. olay yerinde hayatını kaybederken, Meltem Z. ise hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Şüpheli Serkan Z. ise polis tarafından yakalandı.

  • Bolu'da damat, eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü
    02:54 Bolu'da damat, eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü

    Bolu'nun Sağlık Mahallesi'nde ailenin damadı, tartıştığı eşi ve 65 yaşındaki kayınpederini bıçaklayarak öldürdü. Olay yerinden kaçan şahıs yakalanarak gözaltına alındı. Damat, polis ekiplerinin takibi neticesinde kısa süre içerisinde yakalanarak gözaltına alındı.

  • Ankara'da Alkollü Sürücüden Trafik Kazası: 3 Kişi Yaralandı
    02:30 Ankara'da Alkollü Sürücüden Trafik Kazası: 3 Kişi Yaralandı

    Ankara'nın Sincan ilçesinde alkollü bir sürücü, trafik ışıklarında bekleyen araçlara arkadan çarptı. 3 aracın karıştığı kazada 3 kişi yaralandı. Olayın ardından kaza ile ilgili inceleme başlatıldı.


Advertisement