Büyükşehir'den Sinematek Film Gösterileri - Son Dakika
Yerel

Büyükşehir'den Sinematek Film Gösterileri

Büyükşehir\'den Sinematek Film Gösterileri

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin sinematek gösterimleri, "Savaş Şarkıları" kuşağı ile devam ediyor.

06.12.2012 14:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin sinematek gösterimleri, "Savaş Şarkıları" kuşağı ile devam ediyor. Savaşın anlamsızlığını ve yıkımını çarpıcı sahnelerle gözler önüne seren filmler, Aralık ayı boyunca İzmir Sanat'ta yayınlanacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 3 yıldan bu yana sürdürdüğü ve gelenekselleşen, "Yeniden Sinematek" etkinliklerine "Savaş Şarkıları" temasıyla devam ediyor. İzmir Sanat'ta ücretsiz olarak gösterilecek tüm filmlerin başlama saati 20.00 olacak.

İlk olarak 7 Aralık Cuma akşamı, 1930 yılı ABD yapımı "Batı Yakasında Yeni Bir Şey Yok" isimli film gösterilecek. Lewis Milestone tarafından yönetilen film, savaşın anlamsızlığını gözler önüne seren ve savaşta her şeyini kaybettiğini söyleyen Erich Maria Remarque'nin aynı adlı romanından sinemaya uyarlanan bir klasik. Film yayımlandığı dönemde Almanya ve İtalya'da gösterimleri yasaklanmış, kitap ise Nazi Almanyası'nda 1933 yılındaki "Kitap Yakma Eylemi" sırasında yakılmıştı. Film aynı zamanda, en iyi yönetmen ve en iyi film dallarında Oscar ödülünün de sahibi olmuştu.

14 Aralık Cuma akşamı, Stanley Kubrick'in "Zafer Yolları" isimli filmi gösterilecek. 1957 ABD yapımı film, savaşın kaotik ortamı içinde insan hayatının ucuzluğunu çarpıcı şekilde ortaya koyuyor. Stanley Kubrick'in gerçekçi başyapıtı, uzunca bir süre çeşitli ülkeler tarafından sansüre uğradı ve çeşitli ülkelerce gösterimi yasaklandı.

21 Aralık Cuma akşamı "Askerin Türküsü" isimli 1959 yılı Sovyetler Birliği yapımı film gösterilecek. Grigori Çukhray tarafından yönetilen film, gösterdiği başarı nedeniyle madalyayla ödüllendirilen ancak bunun yerine annesini görmek için izin alarak yolarak düşen 19 yaşındaki bir telsizcinin hikayesini anlatıyor. Annesiyle vedalaşamadan savaşa katılan 19 yaşındaki gencin eve gidiş yolunun öyküsü çarpıcı sahnelerle izleyiciye aktarılıyor.

28 Aralık Cuma akşamı, 1966 yılı İtalya - Cezayir ortak yapımı "Cezayir Bağımsızlık Savaşı" filmi sinemaseverlerle buluşacak. Gillo Pontecorvo tarafından yönetilen filmde, Cezayir'in bağımsızlığını kazanış hikayesi anlatılıyor. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Büyükşehir'den Sinematek Film Gösterileri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement