Büyükşehir'den Vefa Gecesi - Son Dakika
Yerel

Büyükşehir'den Vefa Gecesi

Büyükşehir\'den Vefa Gecesi

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından 'Şairlere Vefa Gecesi' düzenlendi.

01.11.2014 11:35  Güncelleme: 11:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından 'Şairlere Vefa Gecesi' düzenlendi. Ekim ayı içerisinde hayatını kaybeden şairlerin anıldığı gecede ayrıca şairlerin kısa hayat hikayeleri anlatılarak şiirleri seslendirildi.

Şehir Tiyatrosunda düzenlenen Şairlere Vefa programının açılışında konuşan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Yalçın şairleri anmanın bir vefa borcu olduğunu söyledi. Her ayın son haftasında o ay içinde hayatını kaybeden şairleri anmak istediklerini ifade eden Genel Sekreter Yalçın, Anadolu topraklarının şiir açısından çok bereketli topraklar olduğunu belirtti. Her türlü siyasetin üstünde bir program gerçekleştireceklerini vurgulayan Mustafa Yalçın, şairlerin bestelenmiş şiirlerinin Ermenek'teki maden kazası nedeniyle saz heyeti tarafından seslendirilmeyeceğini söyledi.

Şairlere Vefa gecesi ile ilgili görüş belirtmek isteyenlerin önerilerini beklediklerini ifade eden Yalçın, Vefa Gecesi'nin ilkinde, geçmişte Ekim ayı içerisinde hayatını kaybeden şairlerden Attila İlhan, Fethi Gemuhluoğlu, Cahit Sıtkı Tarancı, Behçet Kemal Çağlar, Hasan Nail Canat, Ziya Gökalp ve Asaf Halet Çelebi'nin şiirlerini paylaşacaklarını kaydetti.

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Yalçın konuşmasının ardından gecenin ilk şiirini seslendirerek Cahit Sıtkı Tarancı'nın Yaş Otuz Beş şiirini okudu.

Duygu dolu şiirlerin paylaşıldığı dinletide hüzünlü bir atmosfer hakimdi. Geceye, şiir severlerin ilgisi büyüktü. Şairlere Vefa Gecesinde Kayseri Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Yalçın'ın yanı sıra, Denizhan Burhan, Murat Özdeniz ve Şükrü Yayla yedi şairin şiirlerini seslendirerek salonu dolduran şiirseverlere keyifli bir akşam yaşattı. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Büyükşehir'den Vefa Gecesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement