Büyükşehir'den Yolculara Jest - Son Dakika
Yerel

Büyükşehir'den Yolculara Jest

Büyükşehir\'den Yolculara Jest

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından geçtiğimiz haftalarda hizmete alınan 24 adet küçük Jest Otobüsler şehrin yollarında boy gösteriyor.

13.08.2017 10:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından geçtiğimiz haftalarda hizmete alınan 24 adet küçük Jest Otobüsler şehrin yollarında boy gösteriyor. Küçük ve güçlü yapısıyla özellikle büyük otobüslerin giremediği dar sokaklı bölgelerde minik Jestler, yolcuları evlerine ulaştırıyorlar. Yenidoğan, Serdar ve Arızlı Mahalleleri'nde hizmet veren minik Jestler vatandaşların beğenisini topladı.

Jest Otobüslerle ilgili görüşlerini ifade eden Arızlı Mahalle Muhtarı Ruhan Menteş, "Büyükşehir belediye Başkanımıza bu hizmetleri verdiği için teşekkür ediyorum. Ulaşımda yapılan hizmetlerden çok memnunuz. Mahallemize ulaşım için bize bu araçlardan verildi. Küçük olduğu için saatlerinde aksama olmuyor. Büyük otobüsler bazen ara sokaklarda zorluk yaşıyordu. Araçların konforu da güzel. Klimalı olduğu için yolculukta sıkıntı yaşamıyoruz" dedi.

Yenidoğan Mahalle Muhtarı Ayhan Karayel ise, "Yeni araçlardan çok memnunuz. Araçlarımız klimalı. Vatandaşlar zaten hep belediye otobüslerini tercih ediyor. Yolda bekleme derdi yok, saatine göre hareket ediyor. Duraklarda bekleme yapmıyor. Vatandaş belediye otobüslerinden memnun. Yeni otobüsler çok pratik. İniş binişlerde kolaylık sağlıyor. Yapılan hizmetlerin hepsinden memnunuz" şeklinde konuştu. Yenidoğan sakinlerinden İzzet Şirinoğlu da mahalle yollarının dar olmasından dolayı Jest Otobüsleri ile daha iyi ulaşım sağlandığını kaydetti.

Kent genelinde hizmet veren Jest Otobüsler 5.5 ile 6.5 metre uzunluğuna sahip.17 oturan, 3 ayakta ve bir engelli yolcuya hizmet verebilen araçlarda yokuş kalkış desteği ve şerit takip sistemi mevcut. Alçak tabanlı araçlarda engelli rampası da yer alıyor.

İstenen araçlar, boyut olarak büyük otobüsler için dar olan sokak veya caddelerde ulaşım hizmetinin devamlılığının sağlanması amacıyla teknik özellikleri belirlenerek tercih edildi. Bu kapsamda araçlar Valilik - Erenler - Kent konut - Üçyol, Kulfallı - Valilik, Arızlı - Valilik, Yenidoğan - Çocuk Hastanesi, Yeniköy - Gölcük, Yazlık - Gölcük, İhsaniye - İzmit, Saraylı - Gölcük Devlet Hastanesi, Gölcük MYO - Gölcük hatları arasında hizmet veriyor. Bu araçlarda bugüne kadar yaklaşık 50 bin kişi taşındı. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Büyükşehir'den Yolculara Jest - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement