Büyükşehir, Elbistan'da Asfalt Çalışmalarına Başladı - Son Dakika
Yerel

Büyükşehir, Elbistan'da Asfalt Çalışmalarına Başladı

Büyükşehir, Elbistan\'da Asfalt Çalışmalarına Başladı

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, 2015 yılı sıcak asfalt programının Elbistan ayağını ilçeye bağlı Gürbüz Turak Caddesi’nden başlattı.

30.04.2015 14:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, 2015 yılı sıcak asfalt programının Elbistan ayağını ilçeye bağlı Gürbüz Turak Caddesi'nden başlattı.

Elbistan'ın kuzey çıkışlarından biri olan ve Esentepe, Bahçelievler, Alembey, Doğan ve Kışla başta olmak üzere birçok mahallenin ulaşımını sağlayan Gürbüz Turak Caddesi'nde, kış şartları nedeniyle bozulan asfaltın yerine sıcak karışım asfalt dökümüne başlandı. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi tarafından başlatılan çalışma kapsamında 2 kilometrelik yolda sıcak karışım asfalt kaplaması yapılırken Doğan Mahallesi'ne kadar bölümde de satıh kaplama yapılacak.

Gürbüz Turak Caddesi'ndeki çalışmaları yerinde gören Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanı Harun Buz, 2015 yılı sıcak karışım asfalt programını Gürbüz Turak Caddesi'nden başlattıklarını söyledi.

Söz konusu caddeye 2 kilometre uzunluğunda sıcak karışım asfalt döküleceğini belirten Buz,

"Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatih Mehmet Erkoç'un talimatıyla hazırladığımız yol ihalesini gerçekleştirdik. Bu ihaleyi alan firma, Gürbüz Turak Caddesi'nde aşınma tabakasını atarak sıcak karışım asfalt serimine başladı. Sıcak karışım asfalt serimi yaptığımız bu cadde yaklaşık 12 metre genişliğinde ve 2 kilometre uzunluğunda. Daha öncede buraya yama çalışması yapmıştık fakat bu yamanın üzerine de aşınma tabakası ihtiyacının hasıl olduğunu arkadaşlarımız gördüler. Biz de ilk startı buradan verdik. Burası Alembey grup yolu dediğimiz bu cadde; Kalaycık, Kışla, Doğan ve Uzunpınar Mahallelerimizin kullandığı güzergah olduğu için trafik sirkülasyonu oldukça fazla olan bir caddemiz. Bu caddenin tamamlanması ile birlikte Bahçelievler Mahallemiz başta olmak üzere ulaşım noktasında standardı daha yüksek bir yola kavuşacaklar. Muhtarımız da kış sezonu sonunda bize bu yolun durumunu iletmişti. İnşallah kuzey ilçelerimizin hepsinde ihaleyi alan firma sıcak asfalt çalışmalarına devam edecek. Bazı yollarda da genişletme ve satıh kaplama çalışmaları bu ihale kapsamında yapılacak. Memleketimize ve vatandaşlarımıza hayırlı uğurlu olsun" şeklinde konuştu.

Bahçelievler Mahalle Muhtarı Turgut Arslan ise, sıcak karışım asfalt hizmetinden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç ve ekibine teşekkür etti.

Gürbüz Turak Caddesi'nin oluşan çukurlardan dolayı araç trafiği açısından çok ciddi sıkıntıları beraberinde getirdiğini belirten Arslan, "Bu yolu çok sayıda araç kullanıyordu. Yoldaki bozulma nedeniyle ciddi trafik kazaları atlatılıyordu. Şimdi ise en büyük sorunlarımızdan biri olan Gürbüz Turak Caddesi'nin sıcak karışım asfaltı dökülmeye başlandı. Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatih Mehmet Erkoç ve ekibine teşekkür ediyoruz. İnşallah en kısa sürede bu çalışma tamamlanacak. Böylece mahallemiz pırıl pırıl bir yola kavuşacak. Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatih Mehmet Erkoç, ilk asfalt çalışmasını mahallemizden başlatmıştır. Elbistan'ımızın her bölgesine bu tür hizmetlerin geleceğini belirtmiştir" ifadelerini kullandı. - KAHRAMANMARAŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Büyükşehir, Elbistan'da Asfalt Çalışmalarına Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement