Büyükşehir Felsefe Okulu Açtı - Son Dakika
Yerel

Büyükşehir Felsefe Okulu Açtı

Büyükşehir Felsefe Okulu Açtı

KO-MEK ve Bilgievleriyle eğitimin adeta neferi haline gelen Büyükşehir Belediyesi bu yöndeki hizmetlerine bir yenisini ekledi.

13.03.2013 10:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

KO-MEK ve Bilgievleriyle eğitimin adeta neferi haline gelen Büyükşehir Belediyesi bu yöndeki hizmetlerine bir yenisini ekledi. KO-MEK'le yetişkin, Bilgievleri ile çocukların yanında olan Büyükşehir Belediyesi, şimdi de üniversite öğrencilerinin akademik kariyerlerine yönelik önemli bir çalışmaya imza attı.

Büyükşehir, gençlik hizmetleri çalışmaları kapsamında üniversite gençlerinin gerek mesleki gerekse kültürel açıdan daha donanımlı bireyler olması amacından yola çıkarak Gazali Felsefe Okulu çalışması başlattı. İslam Düşüncesi Dersleri adı altında yürütülen ve üniversite öğrencilerini kapsayan çalışmada, katılımcılara 12 hafta boyunca İslam Felsefesinin değişik yönleri anlatılacak. Büyükşehir, felsefenin yanı sıra hukuk ve sosyoloji alanlarında da akademiler açacak.

Okul süresince öğrenciler dört farklı derste İslam Felsefesi hakkında çeşitli bilgilere sahip olacak. Dersleri, alanında isim yapmış Türkiye'nin yetiştirdiği önemli akademisyenler verecek. İslam Felsefesi dersini Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Ömer Türker, İslam Düşüncesinin Selçuklu ve Osmanlı Dönemi dersini Medeniyet Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İhsan Fazlıoğlu, Tasavvuf Düşüncesi dersini İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ekrem Demirli ve Çağdaş İslam Düşüncesi dersini ise Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İsmail Kara verecek.

Dersler Büyükşehir Belediyesi'nin fuar içindeki Gençlik Merkezi'nde yürütülüyor. Derslerde, İslam Felsefesinin önde gelen filozofları Gazali, Farabi, İbn Sina, İbn Rüşd, Suhreverdi ve diğer düşünürlerin görüşleri ele alınacak. Söz konusu görüşler çağdaş batı felsefesiyle karşılaştırılacak. Okul süresince öğrenciler bu alanlarla ilgili olarak akademik makaleler okuyacak ve alanlarla ilgili kaynak eserleri tanıma fırsatı bulacak. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Büyükşehir Felsefe Okulu Açtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement