Büyükşehir İmdada Yetişti - Son Dakika
Güncel

Büyükşehir İmdada Yetişti

İlimizde etkili olan kar yağışı nedeniyle teyakkuz haline geçen ekiplerimiz, araç ve yaya trafiğinin yoğun olduğu bölgeler başta olmak üzere tüm kentte karla mücadele çalışmalarını aralıksız gerçekleştiriyor.

16.01.2019 16:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eskişehir merkezinde ve kırsalında 24 saat boyunca kar küreme ve tuzlama çalışması gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesi ekipleri, ayrıca yoğun tipi nedeniyle yolda kalan vatandaşların da imdadına koştu.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Karla Mücadele Ekipleri, tipi nedeniyle mahsur kalan Tepebaşı İlçesi'ne bağlı Gündüzler Mahallesi İlkokulu öğretmenlerini kurtardılar. Gündüzler İlkokulu'nda yaklaşık 5 saat mahsur kalan 8 öğretmen, Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi'ne bağlı ekiplere teşekkür ettiler.

Büyükşehir Belediyesi Karla Mücadele ekipleri yoğun tipi nedeniyle köy yollarında mahsur kalan vatandaşları kurtarmak için sabaha kadar çalıştılar. Alpu ilçesi baraj yolu mevkiinde tipi nedeniyle mahsur kalan bir tır, bir minibüs ve bir otomobil Karla Mücadele Ekipleri tarafından kurtarıldı.

Gece boyunca teyakkuzda olan Büyükşehir Belediyesi personeli ilçe yollarında aniden başlayan tipi nedeniyle mahsur kalan vatandaşların yardımına koştu. Ekipler, Odunpazarı ilçesine bağlı İmişehir- Karatepe bağlantı yolunda da bir otobüs ve üç otomobili uzun uğraşlar sonucunda kurtararak vatandaşların ulaşımını sağladı.

Büyükşehir Belediyesi görev yetki ve sorumluluğunda bulunan yolların yanında ayrıca Türkiye Cumhuriyeti Karayollarının sorumluluğunda bulunan Mihalgazi ilçesi yolunda bir aracı ve Eskişehir- Nallıhan yolunda mahsur kalan ambulansı da kara saplandığı yerden kurtardı.

Vatandaşlarımızdan mecbur kalmadıkça karlı havalarda özel araçlarını kullanmamalarını, buzlanma tehlikesine karşı dikkatli olmalarını ve kent içi ulaşımda toplu taşıma araçlarını tercih etmelerini isteyen Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, sürücülerden araçlarına kış lastiği taktırmalarını ve araçlarında mutlaka zincir bulundurmaları gerektiğini de hatırlattı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Büyükşehir İmdada Yetişti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.


Advertisement