Büyükşehir'in 2017 Spor Karnesi Yıldızlarla Dolu - Son Dakika
Spor

Büyükşehir'in 2017 Spor Karnesi Yıldızlarla Dolu

Büyükşehir\'in 2017 Spor Karnesi Yıldızlarla Dolu

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 2017 yılında sporda başarıya doymadı.

02.01.2018 13:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 2017 yılında sporda başarıya doymadı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı, 2017 yılında başta tesisleşme olmak üzere birçok önemli spor organizasyonunu gerçekleştirerek Spor Kenti Kocaeli markasına katkı sundu. Sporun alt yapısı olan tesisleşme konusunda kente birçok spor tesisi kazandıran Büyükşehir Belediyesi, ulusal ve uluslararası spor organizasyonlarıyla da gözleri Kocaeli'ne çevirdi.

Spor tesisleri hizmete girdi

2017 yılında, tesisleşme konusunda önemli hizmetler gerçekleştirildi. Vehbi Koç Vakfı Ford Otosan iş birliği ile Gölcük Ortaokulu Spor Salonu, Çayırova Hasan Tahsin Ortaokulu Spor Salonu ve Şehit Er Mücahit Okur Anadolu İmam Hatip Lisesi Spor Salonu'nun tanıtım programları gerçekleştirilerek, hizmete girdi. Bunun yanı sıra, Dilovası Çerkeşli Yurt Stadı, Karamürsel Lüfi Hınçal Spor Salonu ve Kartepe Hergeleci İbrahim Spor Salonu tamamlandı. Ayrıca, Karamürsel Yarı Olimpik Yüzme Havuzunun temeli de yılın son günlerinde atıldı. Yarı olimpik yüzme havuzu tamamlandığında Karamürselliler kış aylarında yüzme sporunu yapabilecekleri modern bir tesise kavuşacak. Büyükşehir Belediyesi 2018 yılında da Derince Şehit Jandarma Er Emre Kaan Arlı Çok Amaçlı Spor Salonu'nu tamamlayarak hizmete sunacak.

İlk organizasyon Sarıkamış Şehitleri için

Yılın ilk organizasyonu, 8 Ocak 2017 Pazar günü Sarıkamış Şehitleri için düzenlendi. Sarıkamış ruhunu Kocaeli'nde yaşatan ve Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Kocaeli Valiliği ile ortaklaşa düzenlenen yürüyüş, Yuvacık Barajı Yürüyüş Parkurundan yapıldı. Yılın ilk aylarında sporun kardeşliğe olan katkısını göz önüne seren muhteşem bir etkinlik gerçekleştirildi. 15 Temmuz Darbe girişimini spor aracılığıyla gençlerin zihninde kalıcı kılmak amacıyla Kardeş Pası Basketbol Turnuvası organize edildi. Gençleri, bu önemli turnuvada, Türkiye Basketbol Federasyonu CEO'su Ömer Onan yalnız bırakmadı. Nisan ayında Büyükşehir Ailesi'nin geleneksel hale gelen Birimler Arası Spor Şenliği yapıldı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanlıkları ve İştiraklerindeki personeli kaynaştırmak amacıyla organize edilen Birimler arası Spor Şenliği'nin geçen yıl onbirincisi düzenlendi.

Hep birlikte kitaba koştuk

Gençlik ve Spor Hizmetleri Spor Şube Müdürlüğü, Mayıs ayında dokuzuncusu düzenlenen 9. Kitap Fuarı'nda Kitaba Koş etkinliği ile göz doldurdu. 9. Kitap Fuarı'nın tanıtımı kapsamında düzenlenen koşuya Kocaelililer adeta akın etti. Sekapark'tan başlayan ve Atletizm Pisti'nde sona eren dört kilometrelik halk koşusuna yediden yetmiş yediye tüm vatandaşlar ellerinde bayraklarla katıldı. Atletizm Pisti'nde koşuya tamamlayan vatandaşlara kitap armağan edildi. Mayıs ayında ayrıca karate camiasının gözleri Kocaeli'ne çevrildi. 46 ülkeden 520 sporcunun katıldığı 52. Büyükler Avrupa Karate Şampiyonası başarı ile gerçekleştirildi. Takvimler Temmuz ayını gösterdiğinde ise Aytepe Diriliş Kampı'nda Dağ Bisikleti Yarışları yapıldı. Türkiye Bisiklet Federasyonu'na bağlı 194 lisanslı sporcunun katıldığı ve 10 ayrı kategoride gerçekleştirilen yarışlar, Spor Kenti Kocaeli vurgusuna anlam kattı. Geleneksel Spor organizasyonları arasında yer alan Yüzme Şampiyonası ise yine bu yıl büyük bir heyecanla yapıldı. Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı, 13 ve 20 Ağustos tarihlerinde Açık Su Yüzme Şampiyonası'nın üçüncü etabını düzenledi. Spor İl Müdürlüğü, Türkiye Yüzme Federasyonu iş birliğinde ve 17 kategoride gerçekleştirilen Açık Su Yüzme Şampiyonası, Kocaeli'nin Mavi Bayraklı Karamürsel Altın Kemer ile Kerpe Halk Plajları'nda yapıldı. Vatandaşların yanı sıra profesyonel yüzücülerin katıldığı şampiyonada her kulaç dostluk için atıldı. Organizasyonlar yaz boyunca sürdü. Yaza renk katan organizasyonlardan biri de hiç kuşkusuz Kandıra'nın Cebeci Plajı'nda gerçekleştirilen TFF Plaj Futbol Ligi Kocaeli Etabı oldu. 16 takımın katıldığı Plaj Futbolu Ligi'ni Kandıra Park Bahçeler Takımı kazandı. Şampiyon olan Kandıra Park Takımı, Kocaeli'yi Türkiye Şampiyonası'nda temsil etme hakkı kazandı. Organizasyon içinde düzenlenen Şöhretler Karması ise büyük ilgi gördü. Bir dönemin efsane futbolcusu Kaan Dobra'nın da oynadığı Şöhret Karmasında kazanan taraf dostluk oldu.

Binler Cumhuriyet için koştu

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, gerçekleştirildiği ilk günden bu yana büyük ilgi gören ve Cumhuriyet kutlamalarına anlam katan Cumhuriyet Koşusunun bu yıl beşincisini gerçekleştirdi. Seka Park'ta yapılan ve Cumhuriyet Bayramı'yla aynı güne denk gelen koşuya Kocaeli'nden ve il dışından binlerce sporsever ilgi gösterdi. Üç kategoride düzenlenen ve 80 bin TL nakdi ödülün dağıtıldığı Cumhuriyet Koşusuna yaklaşık 10 bin kişi katıldı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı'nın, Türkiye Satranç Federasyonu iş birliğinde organize ettiği Okullar arası Satranç Ligi 2017 yılının önemli organizasyonları arasında yer aldı. İlkokul, Ortaokul, Lise kategorisinde gerçekleştirilen lig 2018 yılının Haziran ayına kadar devam edecek.

Atıcılar Kocaeli'nde buluştu

Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı yılın son aylarında 'Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Atıcılık Şampiyonası' düzenledi. Büyükşehir Belediyesi'nin Derince'deki atış poligonunda yapılan şampiyonaya Türkiye Avcılık ve Atıcılık Federasyonu'nun açıkladığı güncel Türkiye sıralamasına göre ilk 50 sporcu ile Mili Takım sporcuları katıldı. Çalışma ve hizmetleriyle üniversite gençliğinin yanında olan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kredi Yurtlar Kurumu'na ait yurtlarda kalan üniversite öğrencileri için "Yurdumun Öğrencileri ile Spor Şöleni" organizasyonu düzenledi. Şölende yurt elemelerinden başarı ile çıkan 100 takım mücadele veriyor. Spor Şöleni, futbol, basketbol, voleybol, masa tenisi ve satranç branşlarında düzenleniyor. Şölene katılan takımlar, mücadelelerini Büyükşehir Belediyesi ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'ne ait muhtelif sahalarda gerçekleştiriyor. Nisan ayının başında Şölenin bölge finalleri gerçekleştirilecek. Türkiye finalleri ise Nisan - Mayıs aylarında yapılacak. Başarılı olan takımlara, eşofman takımı, tişört ve power bank hediye edilecek.

Hizmetler hız kesmedi

Organizasyonların yanı sıra Spor Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen hizmetler de aynı kararlılıkla devam etti. Vinsan Tesislerinde bulunan Sporcu Sağlığı Performans Test ve Analiz Merkezi'nde sporcuların performans testleri yıl boyunca gerçekleştirildi. Büyükşehir söz konusu hizmetini bu yıl 12 ilçeye yaydı. Dış saha sporcu saha tarama uygulaması ilkokul öğrencilerinin performans testleri yapıldı. Böylece Büyükşehir Belediyesi bu kapsamda 2 bin 650 öğrencinin fiziksel performans ve test ölçümlerini ücretsiz olarak gerçekleştirmiş oldu. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 2015 yılının Mayıs ayında hayata geçirdiği Ücretsiz Özel Yetenek Spor Kurslarını 2017 yılında devam ettirdi. Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı'na bağlı olarak faaliyet gösteren kurslardan bugüne kadar çok sayıda genç, üniversitelerin spor yetenek sınavıyla öğrenci alan bölümlerine rahatlıkla girmeyi başardı. Ayrıca yine çok sayıda genç POMEM fiziki yeterlilik sınavlarına Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin açtığı Ücretsiz Spor Özel Yetenek Kurslarını hazırlandı. Başarı olan çok sayıda genç polis olmaya hak kazandı. Ücretsiz Spor Okulları geçtiğimiz yıl tüm kararlığıyla devam etti. 6-12 yaş arasındaki çocuklara spor kültürü aşılamaya çalışan Spor Okulları 10 ayrı branşta eğitim verdi. Bu yıl da öğrenciler Spor Okulu'ndan ücretsiz yararlandı. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Büyükşehir'in 2017 Spor Karnesi Yıldızlarla Dolu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement