Kayseri'den kısa kısa - Son Dakika
Güncel

Kayseri'den kısa kısa

Kayseri\'den kısa kısa

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) ve Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) hazırlık gruplarında uzaktan eğitim faaliyetlerine başlayan KAYMEK UZEM'in sanat ve mesleki eğitime yönelik 12 branş için online dersler başlatacağını açıkladı.

08.10.2020 11:40  Güncelleme: 14:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) ve Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) hazırlık gruplarında uzaktan eğitim faaliyetlerine başlayan KAYMEK UZEM'in sanat ve mesleki eğitime yönelik 12 branş için online dersler başlatacağını açıkladı.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, belediye bünyesindeki KAYMEK'in uzaktan eğitim kapsamında lise ve üniversitelere hazırlanan öğrencilere yönelik 21 Eylül'de uzaktan eğitimi başlattığını hatırlatan Büyükkılıç, şimdi de sanat ve mesleki eğitim kurslarına yönelik uzaktan eğitim modeli geliştirdiklerini ifade etti.

LGS ve YKS hazırlık gruplarında 1250 öğrencinin uzaktan eğitim aldığını ve son derece memnun olduklarına yönelik önemli geri dönüşler aldıklarını kaydeden Büyükkılıç, "Pandemi koşulları nedeniyle yüz yüze eğitim yapamıyorsak bunun da çözümünü geliştirmeli ve vatandaşlarımıza yardımcı olmalıyız. İyi bir teknik alt yapı kurarak sanat ve mesleki eğitimde de uzaktan eğitim fırsatı sağlıyoruz. Eğitime katılacak kursiyerlerin çalışma ortamını tamamen kendinin belirlemesi, öğrenciye konforlu bir ortamda çalışma yapma imkanı sunuyor. Kursiyerler ya da öğrenciler çalışmalarını kendi evinden, iş yerinden sürdürebilecek." ifadelerini kullandı.

KAYMEK UZEM'de sanat ve mesleki eğitim kurslarında yer alan 12 branş için ön kayıt başvuruları alındı.

Melikgazi'de 81 dairenin kurası çekilecek

Melikgazi Belediyesi'nin projelerinden Kazım Karabekir Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında tamamlanan 3 blok 81 dairenin kura çekimi ve anahtar teslim yapılacak.

Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, belediye açık otoparkında yarın saat 16.00'da yapılacak anahtar teslim töreninde dairelerin sahipleriyle buluşacağını belirtti.

Kocasinan Belediye Başkanı Çolakbayrakdar'dan maske, mesafe ve hijyen denetimi

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele kapsamında Hastane Caddesi'nde esnafı ziyaret ederek, maske, mesafe ve hijyen denetimi gerçekleştirdi.

Çolakbayrakdar, pandemi sürecinde genel kurallara uyulmasının halk sağlığı için çok önemli olduğunu vurguladı.

Bünyan'da köy garajında çevre düzenlemesi

Bünyan Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri köy garajı olarak kullanılan alanda çevre düzenleme çalışması başlattı.

Ekipler tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında minibüs peronları kilit parke taşı ile kaplanırken, bekleme alanında yenileme ve düzenleme çalışması yapılıyor.

Yazlık bölüm için yeni dinlenme alanları oluşturulurken, bekleme bölümünün eksikleri de gideriliyor.

Bünyan Belediye Başkanı Özkan Altun, bir yandan mevcut alanda yenileme ve iyileştirme çalışmaları sürerken diğer taraftan da yeni bir köy garajı için projelendirme çalışmalarının devam ettiğini kaydetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kayseri'den kısa kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement