Büyükşehir Tutuklularının Eylemi - Son Dakika
Güncel

Büyükşehir Tutuklularının Eylemi

Büyükşehir Tutuklularının Eylemi

İzmir'de, Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik gerçekleştirilen operasyonla ilgili 3 Nisan'da görülmeye başlanan davanın hafta arasında, tutuklu yakınları eylemlerine bir yenisini daha ekledi.

07.04.2012 18:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'de, Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik gerçekleştirilen operasyonla ilgili 3 Nisan'da görülmeye başlanan davanın hafta arasında, tutuklu yakınları eylemlerine bir yenisini daha ekledi. Yine Büyükşehir Belediyesi binası çevresinde el ele tutuşup adalet zinciri oluşturan tutuklu yakınları, uçurtmalar uçurarak özgürlük ve adalet istedi.

Geçen Salı günü başlayan ve hafta arası nedeniyle oturumlarına ara verilen 130 sanıklı davayla ilgili tutuklu yakınları, bugün, 13'üncü kez, saat 14.00 sıralarında, Büyükşehir Belediyesi Binası önünde toplandı. Yaklaşık bin kişilik grup, 'İzmir'de adalet istiyoruz', 'Adil yargı herkesin hakkı' şeklindeki sloganlarıyla protestoda bulundu, ellerindeki beyaz balonları taşıdı. 'Adalet istiyoruz' adlı kampanya için imza kampanyası da başlatılan eyleme destek veren CHP İzmir milletvekili Mustafa Moroğlu, davanın usülsüz ve hatalı deliller üzerinden yürütüldüğünü, Başkan Kocaoğlu'na ve diğer bürokratlara, tüm İzmirlilerin sahip çıkmasını istedi. Moroğlu'nun konuşmasının ardından cezevindeki CHP İzmir milletvekili Mustafa Balbay'ın gönderdiği mektup okundu. Balbay'ın mektubunda, İzmir bilincinin mahkemeyi tersine çevirdiği, İzmir nöbetini kutladığı dile getirildi. Açıklamaların ardından tutuklu yakınları, yine Büyükşehir Belediyesi binası çevresinde el ele tutuşup adalet zinciri oluşturdu, uçurtmalar uçurarak özgürlük ve adalet istedi. Davanın ilk duruşmasının yeni oturumları, pazartesi gününden itibaren tekrar başlayacak.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Büyükşehir Tutuklularının Eylemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement