Büyükşehir ve Fethiye Belediyesinden Üreticiye 'Üzüm bağı' desteği - Son Dakika
Ekonomi

Büyükşehir ve Fethiye Belediyesinden Üreticiye 'Üzüm bağı' desteği

Büyükşehir ve Fethiye Belediyesinden Üreticiye \'Üzüm bağı\' desteği

Muğla Büyükşehir Belediyesinin Tarımsal üretim ve Kooperatif desteklemelerine yönelik projeleri hız kesmeden devam ediyor.

27.01.2020 16:14  Güncelleme: 16:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla Büyükşehir Belediyesinin Tarımsal üretim ve Kooperatif desteklemelerine yönelik projeleri hız kesmeden devam ediyor. Kıl keçisi dağıtımı, süt tankı desteklemesi, çeşitli fidan dağıtımları, arıcılık ve balıkçılık desteklemeleri gibi birçok alanda üreticiye yönelik projeleri hayata geçiren Muğla Büyükşehir Belediyesi, son olarak Fethiye İlçesi Yeşilüzümlü Mahallesinde üzüm bağı kuruyor.

Fethiye ve Muğla Büyükşehir Belediyelerinden ortak çalışma

Muğla'nın şaraplık ve sofralık üzüm üretiminin en fazla olduğu bölgelerden biri olan Fethiye İlçesi Yeşilüzümlü Mahallesinde mülkiyeti Büyükşehir Belediyesine ait olan 17 dekarlık alan üzerine Koleksiyon Bağı oluşturuluyor. Yine Büyükşehir Belediyesi tarafından sağlanacak üzüm fidanlarının dikileceği arazide yaklaşık 70 çeşit asma fidanının bulunuyor. Fethiye Belediyesinin büyük destek sağladığı proje ile hem bölgenin yerli üzüm çeşitleri koruma altına alınacak hem de üreticilerin aşı kalemi, asma fidanı olarak faydalanabileceği bir alan oluşturulması amaçlanıyor. Modern bağcılık uygulamalarının, biyolojik ve biyoteknik mücadele yöntemlerinin yapılacağı koleksiyon bağı aynı zamanda üretici eğitim alanı olarak da hizmet verecek. İlerleyen süreçte iki belediyenin de çalışmalarıyla bölgede yerel şarap markası oluşturulması konusunda çalışmalar yapılarak bölgedeki üreticiye destek sağlanacak. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Büyükşehir ve Fethiye Belediyesinden Üreticiye 'Üzüm bağı' desteği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kocasinan Belediyesi Çiftçilere Yeşil Mercimek Tohumu Dağıttı
    10:47 Kocasinan Belediyesi Çiftçilere Yeşil Mercimek Tohumu Dağıttı

    Kocasinan Belediyesi, çiftçilere destek amacıyla 6 ton beyaz sertifikalı yeşil mercimek tohumu dağıttı. Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, tarımsal üretimin önemine vurgu yaparak çiftçilerin yanlarında olduklarını belirtti.

  • Zonguldak'ta unutulmaya yüz tutmuş demircilik mesleği sürüyor
    10:46 Zonguldak'ta unutulmaya yüz tutmuş demircilik mesleği sürüyor

    Zonguldak'ın Devrek ilçesinde yaşayan Keskin çifti, gelişen teknolojiye rağmen demircilik mesleğini sürdürüyor. Her gün ateş başında demir döverek ürettikleri ürünleri satarak geçimlerini sağlayan çift, gençlere taş çıkartıyor. Geçen yıl yaşadıkları sel felaketi sebebiyle işyeri zarar gören çift, borç alarak işyerini yeniden açtı.

  • Türkiye'de Ticaret ve Perakende Satış Hacmi Arttı
    10:27 Türkiye'de Ticaret ve Perakende Satış Hacmi Arttı

    Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, ticaret satış hacmi yıllık yüzde 11,3, perakende satış hacmi yıllık yüzde 25,1 arttı. Şubat ayında ise ticaret satış hacmi yüzde 2,3 artış gösterdi. Motorlu kara taşıtlarının ve motosikletlerin satış hacmi de artış gösterdi.

  • Ticaret satış hacmi yıllık yüzde 11,3 arttı, perakende satış hacmi yıllık yüzde 25,1 arttı
    10:27 Ticaret satış hacmi yıllık yüzde 11,3 arttı, perakende satış hacmi yıllık yüzde 25,1 arttı

    TÜİK'in verilerine göre, ticaret satış hacmi şubat ayında yıllık yüzde 11,3 artarken, perakende satış hacmi yıllık yüzde 25,1 arttı. Aylık olarak ise ticaret satış hacmi yüzde 2,3, perakende satış hacmi yüzde 3,5 arttı.

  • Ciro endeksi, 2024 yılı Şubat ayında yıllık yüzde 85,1 arttı
    10:24 Ciro endeksi, 2024 yılı Şubat ayında yıllık yüzde 85,1 arttı

    TÜİK'in verilerine göre, 2024 yılı Şubat ayında Türkiye'de sanayi, inşaat, ticaret ve hizmet sektörlerinde ciro endeksi yıllık yüzde 85,1 artış gösterdi. Ayrıntılara bakıldığında, sanayi sektörü ciro endeksi yüzde 77,3, inşaat ciro endeksi yüzde 104,0, ticaret ciro endeksi yüzde 83,7 ve hizmet ciro endeksi yüzde 103,8 arttı. Ayrıca, toplam ciro Şubat ayında aylık yüzde 6,3 artış gösterdi.

  • Tarım Ürünleri Üretici Fiyat Endeksi Mart Ayında Yüzde 61,87 Arttı
    10:21 Tarım Ürünleri Üretici Fiyat Endeksi Mart Ayında Yüzde 61,87 Arttı

    Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan verilere göre, 2024 Mart ayında tarım ürünleri üretici fiyat endeksi (Tarım-ÜFE) yıllık yüzde 61,87, aylık yüzde 5,57 artış gösterdi. Tarım-ÜFE'de en yüksek artış yağlı meyveler alt grubunda gerçekleşirken, koyun ve keçi ile işlenmemiş süt ve yapağılar alt gruplarında aylık artış en yüksek seviyede oldu.

  • Denizli Çardak Havalimanı'ndan 2024 Mart ayında 40 bin 489 yolcuya hizmet verildi
    10:19 Denizli Çardak Havalimanı'ndan 2024 Mart ayında 40 bin 489 yolcuya hizmet verildi

    Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü, Denizli Çardak Havalimanı'nın 2024 yılı Mart ayına ait hava yolu uçak, yolcu ve yük istatistiklerini açıkladı. Mart ayında Denizli Çardak Havalimanı'nda toplam 40 bin 489 yolcuya hizmet verilirken, iç hat yolcu trafiği 32 bin 445, dış hat yolcu trafiği ise 8 bin 44 olarak gerçekleşti. Ayrıca, Mart ayında havalimanına iniş-kalkış yapan uçak sayısı 480, yük trafiği ise 399 ton oldu. Ocak - Mart döneminde ise havalimanında toplam 115 bin 919 yolcu, bin 369 uçak ve bin 122 ton yük trafiği kaydedildi.


Advertisement