Büyükşehir Yaz Okullarından final - Son Dakika
Güncel

Büyükşehir Yaz Okullarından final

Büyükşehir Yaz Okullarından final

Konya Büyükşehir Belediyesinin çeşitli alanlarda Konya genelinde düzenlediği yaz okullarının final programı binlerce öğrencinin katımıyla yapıldı.

29.08.2019 17:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konya Büyükşehir Belediyesinin çeşitli alanlarda Konya genelinde düzenlediği yaz okullarının final programı binlerce öğrencinin katımıyla yapıldı.

Konya Büyükşehir Belediyesinin ilçe belediyeleri, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Gençlik Spor İl Müdürlüğü ve İl Müftülüğü iş birliğiyle Konya genelinde gerçekleştirdiği yaz okullarının final programı yapıldı. Büyükşehir Belediyesi Mevlana Kültür Merkezindeki programa; Genç KOMEK Yaz Okulu, Yaz Spor Okulları, Bilim Merkezi Yaz Kampları, Bilgehaneler, Kılıçarslan Gençlik Merkezi, Yaz Lise Akademisi ile Müftülük Yaz Kur'an Kurslarına gidip Büyükşehir Belediyesi kamplarına katılan binlerce öğrenci ve aileleri katıldı.

"İyi bir nesil yetiştirmek için hep birlikte gayret göstermemiz lazım"

Programda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, önceliklerinin her zaman çocuklar olduğunu ve bu kapsamda 31 ilçede yaz boyunca çok farklı etkinliklere imza attıklarını ifade etti. Türkiye'nin tüm dünyadaki Müslümanların umudu olan çok büyük ve güçlü bir ülke olduğunu kaydeden Başkan Altay, "Bunu başarmanın tek yolu iyi bir nesil yetiştirmek. Onun için sizlerin iyi yetişmesi adına hep birlikte gayret göstermemiz gerekiyor. Bunun için ilçe belediyelerimizle, Gençlik Spor İl Müdürlüğümüzle, İl Müftülüğümüzle, Halk Eğitim Müdürlüğümüzle birlikte bu yıl örnek çalışmalar yürüttük" şeklinde konuştu.

"70 binden fazla çocuk ve genç yaz faaliyetlerine katıldı"

Büyükşehir Belediyesi olarak bu yıl Konya merkezde ve ilçelerde 70 binden fazla çocuğun ve gencin katılımıyla yaz faaliyetleri düzenlediklerini anlatan Başkan Altay, "2019 Genç KOMEK Yaz Okulumuz; Konya genelinde toplam 69 binada 17 bin 500 öğrencimizin katılımı ile yapıldı. Bu yıl ilk kez 28 ilçede hayata geçirdiğimiz Yaz Spor Okulları; Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüz ve ilçe belediyelerimizin katkısı ile 56 tesiste, 12 branş, 107 spor uzmanı ile gerçekleştirildi" dedi.

"Bizim en büyük vazifemiz sizin için güzel bir Konya hazırlamak"

Başkan Altay, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü: "Bilgehanelerde öğrencilerimiz yaz döneminde çeşitli sosyal aktivitelerin ve spor eğitimlerinin yanı sıra; Kur'an-ı Kerim, İbadet, Siyer, İlmihal, Değerler Eğitimi ile okul hayatlarına katkı yapacak dersleri aldı. Bilim Merkezi Yaz Kampları, Kılıçaslan Gençlik Merkezi Yaz Okulu ve Yaz Lise Akademisinde de yaz tatillerini verimli şekilde geçirmek için çocuklarımız çok sayıda etkinliğe ve eğitime katıldı. Selçuklu, Meram, Karatay Belediyelerimizin ve İl Müftülüğümüzün katkıları ile şehir merkezindeki Yaz Kur'an Kurslarına giden öğrencilerimiz, Genç KOMEK Yaz Okulundaki öğrencilerimizle birlikte Kent Ormanı ve Dutlukır'daki oyun kamplarında birbirinden eğlenceli oyunlarla hem eğlendiler, hem öğrendiler. Yine, öğrencilerimiz Beyşehir'deki Atabey Gençlik ve Eğitim Kampında çeşitli eğitimlere katılarak kendilerini geliştirdi. Çocuklarımız; milli ve manevi değerlere sahip olma, arkadaş ilişkilerini geliştirme ve doğayı tanıma fırsatı buldu. Bizim en büyük vazifemiz sizin için güzel bir Konya hazırlamak, yaşamanız için güzel bir şehir oluşturmak. Yaz döneminde hayata geçirdiğimiz örnek çalışmalarda emeği geçen tüm belediye başkanlarımıza, Müftülüğümüze, Milli Eğitim ve Halk Eğitim Müdürlüklerimize, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüze, katılan bütün öğrencilerimize, ailelerine ve emeği geçen çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum."

"Konya, gençliğe yatırım yapma açısından bir marka haline geldi"

AK Parti Konya Milletvekili Selman Özboyacı da, Konya Büyükşehir Belediyesinin gençliğe yatırım yapma açısından bir marka haline geldiğini belirterek, "İnşallah biz de Türkiye'nin gençliğinin layık olduğu yerlere gelebilmesi için elimizden geleni yapmayı taahhüt ediyoruz" dedi.

AK Parti Konya Milletvekili Hacı Ahmet Özdemir ise, "Büyükşehir Belediyemiz büyük bir seferberlik halinde gençlerimizi geleceğe hazırlamak için bu güzel programları düzenliyor. Sizler bizim geleceğimizsiniz, yarınlarımızsınız bu yolculukta ayağınıza taş değmesin" diye konuştu.

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, "Geleceğimizin teminatı gençlerin milli ve manevi değerlere bağlı yetişmesinde emek veren çok kıymetli hocalarımı ve bu organizasyonu düzenleyen çok kıymetli Büyükşehir Belediye Başkanımı tebrik ediyorum" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından yaz okullarında düzenlenen çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri ve sertifikaları verildi. Sunuculuğunu da öğrencilerin yaptığı programda gerçekleştirilen halk oyunları gösterisi de büyük beğeni topladı. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Büyükşehir Yaz Okullarından final - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Bayram tatilinde 75 kişi hayatını kaybetti
    13:00 Bayram tatilinde 75 kişi hayatını kaybetti

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Ramazan Bayramı'nı da kapsayan 9 günlük tatilde meydana gelen 6 bin 350 kazada 75 kişinin hayatını kaybettiğini, 10 bin 810 kişinin yaralandığını söyledi. Yerlikaya, 26 bin 804 güvenlik personelinin görev yaptığı tatil boyunca 3 milyon 642 bin 538 denetim gerçekleştirildiğini kaydetti. Bakan Yerlikaya ayrıca, Düzce'de yapılan selektör işlemlerinin tamamının iptal edildiğini duyurdu.

  • Safranbolu'da Kaçak Kazı Yapan 3 Kişi Yakalandı
    12:59 Safranbolu'da Kaçak Kazı Yapan 3 Kişi Yakalandı

    Karabük'ün Safranbolu ilçesinde, UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan bölgede kaçak kazı yapan 3 kişi jandarma ekipleri tarafından suçüstü yakalandı. Şahıslarla birlikte çeşitli kazı malzemeleri ele geçirildi. Şüpheliler adliyeye sevk edildi ancak serbest bırakıldı.

  • YSK, 2 ilçe ve 2 beldede seçimlerin yenilenmesine karar verdi
    12:58 YSK, 2 ilçe ve 2 beldede seçimlerin yenilenmesine karar verdi

    Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 31 Mart yerel seçimlerine ilişkin yapılan itiraz başvurularını değerlendirmeye devam ediyor. Bugüne kadar 2 ilçe ve 2 beldede seçimlerin yenilenmesine karar veren YSK, kesin seçim sonuçlarını ilan etmek için itirazları karara bağladıktan sonra açıklayacak. Yenilenmesine karar verilen yerlerde seçimler 2 Haziran'da gerçekleştirilecek.

  • Kuşadası Belediyesi Halk Dansları Akademisi 3 Kupa Kazandı
    12:58 Kuşadası Belediyesi Halk Dansları Akademisi 3 Kupa Kazandı

    Kuşadası Belediyesi Halk Dansları Akademisi Spor Kulübü (KUŞADANS), Türkiye Halk Oyunları Federasyonu'nun Aydın'da düzenlediği yarışmada büyükler ve minikler kategorisinde 3 kupa birden kazandı.

  • Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'nde sakuralar çiçek açtı
    12:57 Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'nde sakuralar çiçek açtı

    Türk-Japon ortaklığında açılan Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi bahçesine dikilen Japonya'nın ulusal simgelerinden biri olan sakuralar çiçek açtı. Hastane bahçesini süsleyen çam ve sakuralar havadan görüntülendi. Türk-Japon dostluğunu simgeleyen hastane, Kamu Özel İş Birliği modeliyle inşa edilmiş olup, yüksek yatak kapasitesi ve sismik izolatörleriyle dikkat çekmektedir. Baharın gelmesiyle birlikte hastane bahçesindeki sakuralar pembe renkleriyle göz kamaştırmaktadır.

  • Mardin'de okul çevreleri ve servis araçlarında denetim gerçekleştirildi
    12:57 Mardin'de okul çevreleri ve servis araçlarında denetim gerçekleştirildi

    Mardin Emniyet Müdürlüğü tarafından çocuk ve gençlerin korunması amacıyla okul çevreleri ve servis araçlarında denetim yapıldı. 68 ekip ve 140 personelin katılımıyla gerçekleştirilen denetimlerde, birçok farklı mekan ve bina kontrol edildi. Ayrıca, bin 256 kişi sorgulandı ve 226 servis aracı denetlendi. Denetimler sonucunda bir sürücüye cezai işlem uygulandı.


Advertisement