Büyükşehirden Serik'e Toplam 210 Milyonluk Yatırım - Son Dakika
Politika

Büyükşehirden Serik'e Toplam 210 Milyonluk Yatırım

Büyükşehirden Serik\'e Toplam 210 Milyonluk Yatırım

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Serik’e 4 yılda toplam 210 milyon liralık yatırım yaptı.

31.08.2018 15:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Serik'e 4 yılda toplam 210 milyon liralık yatırım yaptı. Altyapı yatırımlarından sosyal projelere, eğitimden sağlık hizmetlerine kadar Serik'in ihtiyaçlarına cevap veren Büyükşehir Belediyesi pek çok sorunu da ortadan kaldırdı.

Büyükşehir Belediyesi Antalya'nın 19 ilçesinde, merkezde ve kırsalda çalışmalarını sürdürüyor. İlçenin yıllardır bekleyen sorunları çözüme kavuşturulurken, toplam 210 milyon TL harcanarak, 955 adet yatırım ve hizmet Seriklilerle buluştu.

Altyapı sorunları çözüldü

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in göreve gelmesiyle yatırım sağanağının başladığı Serik'te, öncelikli hizmet altyapı oldu. Altyapı sorunlarının tarih olduğu ilçede, 240 kilometre içme suyu, 1 adet su deposu, 30 kilometre kanalizasyon, 12,5 kilometre yağmur suyu kanalı tamamlandı, 37 milyon lira harcanarak ilçeye kazandırılan Serik Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi hizmet vermeye başladı. Koku giderme sistemi, tam otomasyon ve uzaktan kontrol sistemi, çıkış suyu dezenfeksiyon ve sirkülasyon sistemi ile tam donanımlı bir tesis Serik'e kazandırıldı. Kız Deresi'nin yıllardır süregelen yağmur suyu sorunu çözüme kavuşurken, derenin üzeri kapatılarak, ilçeye yeni ve modern bir cadde kazandırıldı.

Serik'in yolları pırıl pırıl

Serik'te 2014'ten bugüne yaklaşık bin kilometre yol yapım, bakım ve onarımı gerçekleştirildi. Kayaburnu Mahallesi, Eskiyörük Mahallesi, Aşağıkocayatak Mahallesi, Çakallık Mahallesi, Tekke Mahallesi, Çınaraltı Mevkii, Prof. Yaşar Uçar Caddesi'nin Kızderesi Yolu ve Kumköy Mahallesi'nde 22,5 kilometrelik yol bakım ve onarım çalışmaları tamamlandı. Kırsal yol yapım çalışmaları kapsamında ise toplam 37,7 kilometre sıcak asfalt, 172 kilometre de sathi kaplama asfalt çalışması gerçekleştirildi. Ayrıca G20 ve Expo 2016 bağlantı yolları, Belek-Kadriye Turizm yolu, Kardeş Kentler Caddesi'nde Expo 2016-Kundu bağlantı yolu bitirilerek hizmete açıldı.

Serik'te engeller kalktı

Engelsiz bir Antalya hedefiyle yola çıkan Büyükşehir Belediyesi, Serik'teki engelli vatandaşları da unutmadı. 132 vatandaşa engelsiz ulaşım aracı ve danışmanlık hizmeti verilirken engelsiz mekanlar projesi kapsamında özel bireylerin yaşam alanlarındaki engeller kalktı. Antalya kent merkezine tedavi için gelen 313 Serikli hasta ve hasta yakınına ücretsiz konaklama hizmeti sunuldu. 32 okulda 2 bin 745 çocuğa ağız ve diş sağlığı eğitimi verilerek diş muayeneleri yapıldı. İhtiyaç sahibi vatandaşlara doktor, hemşire ve ambulans hizmeti sağlandı.

Sosyal belediyecilik

Büyükşehir Belediyesi'nin sosyal yardım projelerinden de 2 bin 210 Serikli vatandaş faydalandı. İhtiyaç sahiplerine ev eşyası gibi ayni yardımların yanı sıra, 866 öğrenciye eğitim desteği, bin 101 vatandaşa sosyal kart verildi. 157 vatandaş ise nakdi yardımdan faydalandı. Başarılı öğrencinin tatil ile ödüllendirildiği proje kapsamında ise 166 Serikli öğrenci aileleriyle birlikte 5 yıldızlı otellerde tatil yapma imkanına kavuştu.

Serik'e güreş eğitim merkezi

Pehlivanlar diyarı olarak anılan Serik'e Başkan Menderes Türel'in talimatıyla yeni ve tam donanımlı bir Güreş Eğitim Merkezi kazandırıldı. Serik Boğazak Spor ve Sosyal Tesisi, 760 bin liralık yatırım bedeliyle hizmete açıldı. 606 metrekare kapalı alana sahip olan merkez, geleceğin başarılı güreşçilerini, başpehlivanlarını yetiştirecek. İlçenin bir başka ihtiyacı olan Serik Aile Eğitim ve Sosyal Hizmet Merkezi de vatandaşların kullanımına açıldı. Serik'in sosyal ve kültürel yaşamına büyük katkı sağlayacak Kongre ve Kültür Merkezi'nin yapım çalışmaları ise devam ediyor. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Büyükşehirden Serik'e Toplam 210 Milyonluk Yatırım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İrlandalı Gazeteci, AB Komisyonu Başkanı von der Leyen'i İsrail'in Gazze'deki Soykırımına Destek Vermekle Suçladı
    11:08 İrlandalı Gazeteci, AB Komisyonu Başkanı von der Leyen'i İsrail'in Gazze'deki Soykırımına Destek Vermekle Suçladı

    İrlandalı gazeteci-yazar David Cronin, AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen'in İsrail'in Gazze'deki soykırımına destek verdiğini iddia ederek, von der Leyen'in tutuklanması gerektiğini savundu. Cronin, von der Leyen'e yönelik girişiminin ardından AA muhabirine açıklamalarda bulundu ve von der Leyen'in tepki vermediğini belirtti. Cronin, von der Leyen'in İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant'ın Gazze'deki Filistinlileri 'hayvan' olarak tanımladığı açıklamaları sırasında İsrail liderleriyle görüştüğünü ve bu durumu soykırıma ortaklık olarak değerlendirdiğini ifade etti. Cronin, von der Leyen'in eylemiyle İsrail'e zaman kazandırdığını ve gerçek bir uluslararası baskıya maruz kalmadan katliam yapmasına izin verdiğini söyledi.

  • CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşçıer, 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı'nda olacaklarını açıkladı
    11:07 CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşçıer, 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı'nda olacaklarını açıkladı

    CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşçıer, 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda tüm emekçileri Taksim Meydanı'na davet ettiğini söyledi. Taşçıer, Taksim Meydanı'nın emekçilerin ortak hafızası olduğunu vurgulayarak, Anayasa Mahkemesi'nin 1 Mayıs yasağını kaldıran kararının uygulanmasını istedi. Ayrıca, emekçilerin yaşadığı güvencesizlik, yoksulluk ve adaletsizlik sorunlarına dikkat çekerek, 1 Mayıs'ta meydanlarda olacaklarını belirtti.

  • CHP TBMM Grup Müdürü Levent Bayraktar'ın Vefatı
    11:06 CHP TBMM Grup Müdürü Levent Bayraktar'ın Vefatı

    CHP'de 2010 yılından bu yana TBMM Grup Müdürlüğü yapan Levent Bayraktar, 59 yaşında hayatını kaybetti. Bayraktar'ın cenazesi yarın Kocatepe Camisi'nde kılınacak cenaze namazının ardından Karşıyaka Mezarlığı'nda toprağa verilecek. CHP'li yöneticiler ve milletvekilleri baş sağlığı mesajları yayımladı.

  • Bayburt İl Genel Meclisi Başkanı Hüseyin Şahin Seçildi
    11:04 Bayburt İl Genel Meclisi Başkanı Hüseyin Şahin Seçildi

    Bayburt İl Genel Meclisi'nde yapılan seçimler sonucunda Hüseyin Şahin başkan seçildi. İl genelindeki 8 meclis üyesinin 7'si AK Parti'ye ait olup, diğer üyeler ise komisyonlarda görev aldılar. Şahin, toplantıda yaptığı konuşmada yeni dönemde tüm arkadaşlarıyla birlikte daha üst noktalara taşıma mücadelesi vereceklerini belirtti.

  • CHP Grup Müdürü Levent Bayraktar'ın Vefatı
    11:03 CHP Grup Müdürü Levent Bayraktar'ın Vefatı

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, resmi hesabından hayatını kaybeden CHP Grup Müdürü Levent Bayraktar için başsağlığı mesajı paylaştı. Özel, uzun yıllar birlikte çalıştığı Bayraktar'a Allah'tan rahmet dileyerek ailesine başsağlığı dileğinde bulundu.

  • Haşim Şentürk, Aydıntepe Belediye Başkanı olarak göreve başladı
    11:03 Haşim Şentürk, Aydıntepe Belediye Başkanı olarak göreve başladı

    Yeniden Aydıntepe Belediye Başkanı seçilen Haşim Şentürk, mazbatasını Bayburt Adliyesi'nde aldı. Şentürk, teşekkür konuşmasında birlik ve beraberlik vurgusu yaptı.

  • Kuzey Kore virüsler, bakteriler ve hastalık yaymak için 'zehirli kalem' silahları üretiyor
    10:56 Kuzey Kore virüsler, bakteriler ve hastalık yaymak için 'zehirli kalem' silahları üretiyor

    ABD istihbaratı, Kuzey Kore'nin lideri Kim Jong-un'un biyolojik savaş programı kapsamında ölümcül virüsler ve bakteriler ürettiğini iddia etti. ABD, Kim Jong-un'un silah cephaneliğine küçük çiçek ve şarbon gibi ölümcül hastalıklar yayabilen mikrop spreyleri ve zehir kalemler eklediğini öne sürdü. ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan uzmanlar, bu biyolojik silahların nükleer silahlardan daha tehlikeli olabileceğini belirtiyor.

  • Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, CHP İlçe Başkanlarıyla Bir Araya Geldi
    10:54 Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, CHP İlçe Başkanlarıyla Bir Araya Geldi

    Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, CHP Tepebaşı İlçe Başkanı Elif Zümrüt Çerçi ve CHP Odunpazarı İlçe Başkanı Rahmi Çınar ile bir araya geldi. Başkan Ataç, yeni dönemde hayata geçirilecek projeler hakkında bilgi verdi.

  • Bitlis Emniyet Müdürlüğü'nde Veri Sızıntısı: Polis Memuru ve İki Polis Adliyeye Sevk Edildi
    10:50 Bitlis Emniyet Müdürlüğü'nde Veri Sızıntısı: Polis Memuru ve İki Polis Adliyeye Sevk Edildi

    Bitlis Emniyet Müdürlüğüne ait çeşitli verileri sosyal medya platformu 'X' üzerinden 'BombacıMülayim01' adıyla açtığı hesaptan paylaşan polis memuru V.K. ile Bitlis'te görevli diğer iki polis adliyeye sevk edildi. Emniyetteki işlemleri tamamlanan 3 şüpheli, geniş güvenlik önlemleri altında hastaneye götürüldü. Burada sağlık kontrolünden geçen şüpheliler, daha sonra Bitlis Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü personeli gözetiminde Bitlis Adliyesine getirildi.

  • Zonguldak'ta yasadışı silah ve mühimmat ticareti operasyonunda 6 şüpheli yakalandı
    10:49 Zonguldak'ta yasadışı silah ve mühimmat ticareti operasyonunda 6 şüpheli yakalandı

    Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğü, kaçakçılık ve organize suçlarla mücadele kapsamında yasadışı silah ve mühimmat ticareti yapan 6 şüpheliyi yakaladı. Operasyon sonucunda esrar maddesi, uyuşturucu madde kullanma aparatı, tabanca ve fişek ele geçirildi. Şüphelilerin işlemleri devam ediyor.

  • Bilecik Belediye Başkanı Melek Mızrak Subaşı, yeni projeleri inceledi
    10:49 Bilecik Belediye Başkanı Melek Mızrak Subaşı, yeni projeleri inceledi

    Bilecik Belediye Başkanı Melek Mızrak Subaşı, göreve başladıktan sonraki ilk incelemesini yaparak, Bilecik'e kazandırılacak yeni proje ve çalışmaları yerinde kontrol etti. Başkan Subaşı, mahalle sakinleriyle sohbet ederek talep ve görüşlerini aldı.

  • Selçuk Belediyesi 2023 Yılı Faaliyet Raporunu Sunarak Mali Gücünü Vurguladı
    10:48 Selçuk Belediyesi 2023 Yılı Faaliyet Raporunu Sunarak Mali Gücünü Vurguladı

    Selçuk Belediyesi nisan ayı meclis toplantısında Başkan Filiz Ceritoğlu Sengel, 2023 yılı faaliyet raporunu sunarak belediyenin mali anlamda güçlü bir dönem yaşadığını belirtti. Ayrıca, belediyenin finansal sağlığını korumak ve hizmet kalitesini artırmak için alınan tedbirleri de aktardı. Rapor meclisten geçti.


Advertisement