Büyükşehirin Müzelerine Ziyaretçi Rekoru - Son Dakika
Yerel

Büyükşehirin Müzelerine Ziyaretçi Rekoru

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı'na bağlı hizmet veren müzeleri 1 ay içerisinde 34 bin 525 kişi ziyaret etti.

12.02.2015 13:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı'na bağlı hizmet veren müzeleri 1 ay içerisinde 34 bin 525 kişi ziyaret etti.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, sanayi, ticaret, turizm ve tarihiyle dikkat çeken Gaziantep'in müzeleri de yerli ve yabancı turistlerden yoğun ilgi görüyor.

Gaziantep savunmasının anlatıldığı Gaziantep Kahramanlık ve Panorama Müzesi, kentin yöresel mutfağının ve mutfak eşyalarının tanıtıldığı Emine Göğüş Mutfak Müzesi, dünyanın bir çok ülkesinden 1700-1970'li yıllara ait oyuncakların sergilendiği Oyun ve Oyuncak Müzesi, Türkiye'nin ilk Turizm ve Tanıtma Bakanı Ali İhsan Göğüş'ün kişisel eşyalarının sergilendiği Ali İhsan Gögüş Müzesi ve Gaziantep Araştırmaları Merkezi, şehrin kültürünü anlatan Bayazhan Kent Müzesi ve Bey Mahallesi nüfusuna kayıtlı Atatürk ve cumhuriyet döneminde kentin anlatıldığı Atatürk Anı Müzesi'ni ocak ayı içerisinde, 34 bin 525 kişi ziyaret etti.

Müzeler, pazartesi hariç 08.00-17.00 saatleri arasında ziyaretçilerini bekliyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Büyükşehirin Müzelerine Ziyaretçi Rekoru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement