"Büyükşehirler, Planlama ve Değişim Sorunları" Paneli Düzenlenecek - Son Dakika
Yerel

"Büyükşehirler, Planlama ve Değişim Sorunları" Paneli Düzenlenecek

Trabzon'da "Büyükşehirler, Planlama ve Değişim Sorunları" konulu panel organize edilecek.

16.11.2013 14:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Trabzon'da "Büyükşehirler, Planlama ve Değişim Sorunları" konulu panel organize edilecek.

TMMOB Şehir Plancıları Odası Trabzon Şubesinden yapılan yazılı açıklamada, son yıllarda başta büyükşehir belediye sistemi olmak üzere, yerel yönetim sisteminde gerçekleşen değişimler ve Mart 2014'de gerçekleşecek yerel yönetim seçimlerini dikkate alarak, "Büyükşehirler, Planlama ve Değişim Sorunları" konulu panel düzenlenmesine karar verildiği belirtildi.

Açıklamada, panelin 22 Kasım Cuma saat 13.00'de Zorlu Grand Otel'de iki oturumda, altı bildiri sunumu şeklinde gerçekleştirileceği vurgulanarak, şunlar kaydedildi:

"Etkinliğin ilk oturumu, Şehir Plancıları Odası Genel Başkanı Necati Uyar yönetiminde 'Büyükşehir Yönetimi ve Planlama' başlığı altında, 6360 sayılı yasa ve bunu değiştiren 6447 sayılı Büyükşehir Yasası kapsamında yapılacak. Prof. Dr. Ruşen Keleş, 'Yeni Büyükşehir Yasasının Getirdikleri', Prof. Dr. Melih Ersoy ise 'Yeni Büyükşehir Yasası ve Planlama' adlı bildiri sunarak, mekansal planlamanın son yasal düzenlemeler sonrası aldığı durumu tartışacak. Bu oturumun son bildirisi, 'Planlamada Kırsal Alanı Tanımlamak' başlığı altında Doç. Dr. Dilek Beyazlı tarafından sunulacak.

Etkinliğin ikinci oturumu ise ODTÜ Şehir ve Bölge Planlama Bölüm Başkanı Prof. Dr Melih Ersoy yönetiminde, 'Kentsel Alan Planlaması ve Dönüşüm' başlığı altında yapılacak. Doç. Dr. Çağatay Keskinok, 'Cumhuriyet Döneminden Günümüze Planlama: Trabzon' adlı bildiri sunacak. Bu bildiriden sonra Prof. Dr. Murat Balamir, 'Afete Duyarlı Alanlarda Kentsel Dönüşüm' adlı bildirinin sunumunu yapacak. Bu oturum ise Doç. Dr. Cenap Sancar'ın sunacağı 'Türkiye'de Kentsel Dönüşüm Uygulamaları ve Trabzon Örneği' adlı bildiri ile sona erecek." - Trabzon

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 'Büyükşehirler, Planlama ve Değişim Sorunları' Paneli Düzenlenecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement