'Büyüleyen Şehir İstanbul Sergisi' Trump Art Gallery'de! - Son Dakika
Kültür Sanat

'Büyüleyen Şehir İstanbul Sergisi' Trump Art Gallery'de!

\'Büyüleyen Şehir İstanbul Sergisi\' Trump Art Gallery\'de!

Kumaş ve kağıt kolajlarını yoğun renk öğeleriyle bütünleştirerek İstanbul kompozisyonları yaratan Ressam Memduh Kuzay, eserlerinde İstanbul'un güzelliklerine dikkat çekiyor.

19.04.2018 11:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Her bir eserine İstanbul'un doğasını, mimarisini ve sosyo-kültürel yaşamını renkli bir biçimde işleyen Kuzay, yaratıcı bakış açısı ile İstanbul'a farklı bir gözle bakılmasını da sağlıyor.

Tuval üzerine akrilik veya yağlıboya ile yaptığı resimlerinde zengin renk ve resim teknikleri kullanan sanatçı eserleriyle İstanbul'un değerine değer katıyor.

Sanat eseri yaratmanın olmazsa olmazı başkalarına benzememektir diyen Memduh Kuzay, resmini şöyle tanımlıyor: "Evrensel doğru disiplini, araştırmayı ve her şeyden önce bilgi gerektirir. Bu saydığım mayalarla yoğrulmuş hamurumun (resmimin) tanımı; kendi orjinal tekniğim ile bilgiyi birleştirerek, aynı şeyleri tekrarlamadan yaptığım ve evrensel kabül görmüş bir yolculuktur."

Türk Modern Resim Sanatı'nın son dönemdeki başarılı isimlerinden Memduh Kuzay'ın 'Büyüleyen Şehir İstanbul' resim sergisi, 19 Nisan – 21 Mayıs 2018 tarihleri arasında Trump Alışveriş Merkezi B3 katında bulunan Trump Art Gallery'de ziyaret edilebilir.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat 'Büyüleyen Şehir İstanbul Sergisi' Trump Art Gallery'de! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement