Buz Küpleri ile Yapabileceğiniz 7 Şey - Son Dakika
Emlak

Buz Küpleri ile Yapabileceğiniz 7 Şey

Buz Küpleri ile Yapabileceğiniz 7 Şey

Buz küpleri sadece içecekleri soğutmakla yetinmeyip, birden fazla işte yararlı oluyor. Günlük hayatta oldukça faydalı olan buz küpleri ile yapabileceğiniz 7 şey, sizlere bazı konularda yardımcı olarak işlerinizi çok daha kolay bir şekilde halletmenizi sağlıyor. Giysilerinize yapışan sakızlardan kurtulun Herhangi bir giysiye veya kumaşa yapışan sakızdan bir buz küpü ile rahatlıkla kurtulabilirsiniz. İster halıya ister kıyafetinize yapışmış bir sakız olsun bir parça buz küpü ile sakızı kolayca söküp alabilirsiniz. Bunun için

25.07.2018 20:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Buz küpleri sadece içecekleri soğutmakla yetinmeyip, birden fazla işte yararlı oluyor. Günlük hayatta oldukça faydalı olan buz küpleri ile yapabileceğiniz 7 şey, sizlere bazı konularda yardımcı olarak işlerinizi çok daha kolay bir şekilde halletmenizi sağlıyor.

Giysilerinize yapışan sakızlardan kurtulun

Buz Küpleri ile Yapabileceğiniz 7 Şey

Herhangi bir giysiye veya kumaşa yapışan sakızdan bir buz küpü ile rahatlıkla kurtulabilirsiniz. İster halıya ister kıyafetinize yapışmış bir sakız olsun bir parça buz küpü ile sakızı kolayca söküp alabilirsiniz. Bunun için tek yapmanız gereken sakızın yapıştığı yeri bir buz parçasıyla yavaşça ovalamak. Sakızın iyice donduğuna emin olduktan sonra yavaşça bir bıçak yardımıyla kolaylıkla sakızı yapıştığı yerden alabilirsiniz.

Kıyafetlerinizi hızlıca ütüleyin

Buz Küpleri ile Yapabileceğiniz 7 Şey

Evinizde bir çamaşır kurutucu makineniz varsa, ütü ile çamaşırlarınızın kırışıklıklarını açmanıza hiç gerek yok. Birkaç buz parçası sayesinde hızlıca kırışıklıklardan kurtulabilmeniz mümkün. İlk önce, kırışık gömlek, elbise ya da tişörtleri 4 veya 5 buz küpü ile birlikte çamaşır kurutucusuna yerleştirin. Makineye çok fazla kıyafet yerleştirmemeniz çok daha etkili bir sonuç almanızı sağlayacaktır. Ardından makinenizin kapağını kapatarak en yüksek ısı ayarına getirin. Daha sonra 10 dakika kadar çalıştırın. Çamaşır kurutucusu buharlı bir tüp haline gelerek, bütün kırışıklıkların yok olmasını sağlayacaktır.

Halılardaki izlerden kurtulun

Buz Küpleri ile Yapabileceğiniz 7 Şey

Mobilyalar ya da koltuklar, kimi zaman halıların üzerinde küçük bir çukur yaratıyor. Bu çukurlardan kurtulmak için iz olan yere bir buz parçası yerleştirmeniz yeterli. Buz parçası eridikten sonra, izin olduğu yeri hafifçe ovalayarak eski görünümüne kavuşturabilirsiniz. Kalın halılarda çok daha faydalı bir etki bırakan bu yöntem, diğer halılarda da gözle görülür bir fark yaratıyor.

Pirinci kurutmadan tekrar ısıtın

Buz Küpleri ile Yapabileceğiniz 7 Şey

Bir gün öncesinden yapmış olduğunuz pirinç pilavını ısıtmak, pirinçlerin kurumasına sebep oluyor. Bu da lezzet açısından pek hoş olmuyor. Fakat küçük bir buz parçası ile bu kuruluğu önlemek mümkün. Pirinç pilavını ısıtmadan önce, pilavın tam ortasına bir buz parçası yerleştirerek buharlaşan buz küpü sayesinde pirincin nemlenmesini sağlayabilirsiniz. Bu şekilde pirinçleri eşit olarak ıslatıyor ve pirinçlerin kurumasını engellemiş oluyorsunuz.

Çöp öğütücünüzü hızlandırın

Kimi zaman çöp atıklarının içerisinde gereğinden fazla yağ birikimi meydana geliyor. Bu yağ birikimi de çöplerin öğütücüden kolay bir şekilde geçmesini zorlaştırıyor. Bunun için çöpünüzü öğütmeden önce atıklarınızın içine birkaç buz parçası eklemeniz yeterli oluyor. Böylece atıkların içerisine yerleştirmiş olduğunuz buz parçaları yağları üzerinde toplayarak öğütme işlemini hızlandırıyor.

Bitkilerinizi sulayın

Buz Küpleri ile Yapabileceğiniz 7 Şey

Kimi zaman bitkileri sulamak uzun bir süre gerektirebiliyor. Bitkileri uzun süre sulamaya vaktiniz olmadığında saksılarına yerleştireceğiniz buz küpleri ile bitkilerinizi sulayabilirsiniz. Çok daha az bir süre gerektiren bu işlem, bitkilerinize zarar vermeden yavaş bir şekilde toprakları için gerekli olan su miktarını almalarını sağlıyor.

Pürüzsüz derzlere sahip olun

Derzleri doldurmak için kullanılan dolgu macunlarını buz küpleri ile çok daha pürüzsüz bir hale getirebilirsiniz. Dolgu macunu buza yapışmayacağı için işinizi bitirdikten sonra buz küpü ile derzlerin üzerinden geçmeniz kusursuz bir görünüm için yeterli oluyor.

Kaynak: Milliyetemlak.com

Son Dakika Emlak Buz Küpleri ile Yapabileceğiniz 7 Şey - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement