Buz Tutan Çıldır Gölü'nde "Kış Şöleni" - Son Dakika
Güncel

Buz Tutan Çıldır Gölü'nde "Kış Şöleni"

Ardahan'daki Çıldır Gölü ve yörenin tanıtımı amacıyla bu yıl 5'incisi düzenlenen "Çıldır Kristal Göl Uluslararası Kış Şöleni" renkli görüntüler oluşturdu.

10.02.2018 19:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ardahan'daki Çıldır Gölü ve yörenin tanıtımı amacıyla bu yıl 5'incisi düzenlenen "Çıldır Kristal Göl Uluslararası Kış Şöleni" renkli görüntüler oluşturdu.

Buz tutan göl üzerinde düzenlenen şölene, yerli ve yabancı turistlerin yanı sıra çevre illerden de vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Yaklaşık 50 santimetre kalınlığındaki buz üzerinde düzenlenen şölende atlı kızak, rahvan at, atlı okçuluk yarışları, cirit, buz pateni, kayak yarışları ve çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Şölende halk ozanı Aşık Şenlik'in at üstündeki halinin kardan heykeli de yapıldı.

Renkli görüntülerin oluştuğu yarışlarda ekipler birinci gelebilmek için kıyasıya yarıştı. Rahvan at yarışlarında bazı yarışçılar atlarıyla birlikte düşerek kara gömüldü.

Vali Mehmet Emin Bilmez, şenlikte yaptığı konuşmada, tarihi, coğrafi ve toplumsal açıdan Ardahan'ın önemli bir yere sahip olduğuna işaret etti.

Gelenek ve ata kültürünün yaşatılması için şenlikleri yeni nesillere ve dünyaya aktarmak istediklerini belirten Bilmez, "Tarih boyunca insanımız arasında varolan birlik, beraberlik ve kardeşlik ruhunu pekiştirmek istiyoruz. Emperyalist güçler tarafından yaratılmak istenen ve beslenen PKK, DEAŞ ve FETÖ gibi terör örgütleriyle Müslüman coğrafyası, ülkemiz karşılaştırılmak ve istikrarsızlaştırılmak isteniyor." dedi.

Vali Bilmez, "Çıldır'dan, 'Can sağ iken yurt vermeyiz düşmana' diyen Aşık Şenlik diyarından, Afrin'de, İdlib'de dünyanın birçok yerinde ve Türkiye'nin dört bir yanında görev yapan Mehmetçik'e selam olsun." diye konuştu.

Programa AK Parti Ardahan Milletvekili Orhan Atalay, Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy, Çıldır Kaymakamı Bedirhan İmamoğlu ve Çıldır Belediye Başkanı Kemal Yakup Azizoğlu da katıldı.

Çeşitli dallarda düzenlenen yarışmalarda dereceye giren sporculara törenle ödülleri verildi.

Çıldır'da buz üstünde ilk nikah kıyıldı

Şenlik kapsamında atlı kızaklarla alana gelen Hilal Yaycı ve Özgür Koçak çifti buz üstüne konulan masaya oturdu.

Ardahan Belediyesi Nikah Birimi Müdürü Zekir Morkoç tarafından kıyılan nikahta, Ardahan Valisi Mehmet Emin Bilmez ve AK Parti Ardahan Milletvekili Orhan Atalay şahitlik yaptı.

Kıyılan nikahın ardından Belediye Başkanı Azizoğlu çifte evlilik cüzdanlarını takdim etti.

Gelin Hilal Yaycı, gazetecilere yaptığı açıklamada, çok mutlu olduğunu ifade ederek, "Buz üstünde nikahımız kıyıldı, daha unutulmaz ve güzel oldu, herkese çok teşekkür ediyorum." dedi.

Damat Koçak ise unutulmaz bir an yaşadıklarını bunun için emeği geçenlere teşekkür etti.

Buz Tutan Çıldır Gölü\'nde "Kış Şöleni"
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Buz Tutan Çıldır Gölü'nde 'Kış Şöleni' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Denizli'de Kriket T-20 Büyük Erkekler Türkiye Şampiyonası Başlıyor
    10:14 Denizli'de Kriket T-20 Büyük Erkekler Türkiye Şampiyonası Başlıyor

    Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyonu faaliyet takviminde yer alan Kriket T-20 Büyük Erkekler Türkiye Şampiyonası 22-26 Nisan tarihleri arasında Denizli'de yapılacak. Şampiyonada 8 ilden 13 takım mücadele edecek.

  • Türkiye Hazır Giyim Sektörü Dünya Liderliğine Oynayabilir
    10:14 Türkiye Hazır Giyim Sektörü Dünya Liderliğine Oynayabilir

    Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi Sanayici ve İş İnsanları Derneği (DOSABSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Nilüfer Çevikel, Türkiye'nin katma değeri yüksek ürünlerle marka olarak dünya liderliğine oynayabilecek durumda olduğunu belirtti. Hazır giyim ve tekstil sektöründe yaşanan düşüşe rağmen Avrupalı sektör temsilcilerinin Türkiye'ye yeniden 'yeşil ışık' yakması, sektöre umut verdi. Çevikel, Türkiye'nin artık ucuz değil, katma değeri yüksek marka üretmesi gerektiğini vurguladı ve Türk tekstil sektörünün dönüm noktasında olduğunu ifade etti.

  • Çaykur Rizesporlu Muhammet Taha Şahin: Her maç bizim için bir final
    10:13 Çaykur Rizesporlu Muhammet Taha Şahin: Her maç bizim için bir final

    Çaykur Rizespor'un 23 yaşındaki futbolcusu Muhammet Taha Şahin, Avrupa kupaları hedefleri olduğunu belirterek, "Her maç bizim için bir final" dedi. Şahin, Başakşehir maçı öncesi yaptığı açıklamada, takımın hedeflerine ulaşmak için her maça final gibi çıktıklarını vurguladı. Ayrıca Türkiye Milli Takımı'na gitmek istediğini ve Rizespor'un taraftarının kendileri için itici bir güç olduğunu söyledi.

  • Bursa'da Metruk Binalara Operasyon: Şüpheli Şahıslar Kontrol Edildi
    10:12 Bursa'da Metruk Binalara Operasyon: Şüpheli Şahıslar Kontrol Edildi

    Bursa'da Yunus Timleri, şehrin çeşitli mahallerinde bulunan metruk binalara şok baskınlar düzenledi. Metruk binalarda bulunan şüpheli şahıslar kontrol edilirken, bir şahıs polise 'odun toplamaya geldim' dedi.


Advertisement