Buz Tutan Murat Nehri Kazanç Kapısı Oldu - Son Dakika
Yerel

Buz Tutan Murat Nehri Kazanç Kapısı Oldu

Muş sınırları içerisinden geçen Murat Nehri her yıl olduğu gibi bu yılda kazanç kapısı oldu.

02.01.2012 14:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muş sınırları içerisinden geçen Murat Nehri her yıl olduğu gibi bu yılda kazanç kapısı oldu. Buz tutan Murat Nehri'nde balıkçıların gösterdiği çaba ilginç görüntülere sahne oldu.

Dondurucu soğukların devam ettiği Muş'ta Murat Nehri'nin tamamen buz tutmasından dolayı 3 balıkçı nehrin yüzeyindeki kalın buz kütlesini hızar yardımıyla keserek açtıkları delikten balık avlamaya çalışıyor.

Ercan Tokyar isimli balıkçı A.A muhabirine yaptığı açıklamada, Murat Nehri'nin özellikle kışın kendileri için bir geçim kaynağı haline geldiğini belirterek "Eksi 17 derecede zor şartlar altında balık avlamaya çalışıyoruz. Murat Nehri bizim için hem yaz aylarında hem de kış aylarında geçim kaynağıdır" diye konuştu.

Sabahın erken saatlerinde hızar yardımıyla nehir yüzeyindeki kalın buzları değişik noktalarından kestikten sonra ağları atıklarını ifade eden Ercan Tokyar,

"3 arkadaş bir birimizle yardımlaşarak birimiz motorla buzu kesiyor, birimiz balta ile buzu kırıyor birimiz ise suya ağı atıyor. Ağımız 24 saat suyun içinde kaldıktan sonra gelip çekiyoruz. Her an ölümle karşı karşıyayız. Zaman zaman çok büyük tehlikeler atlatıyoruz. Ancak yapacağımız başka bir iş yok. Yakaladığımız balıkları Muş'a getirerek satıyoruz" dedi.

Günde yaklaşık 150 kilogram balık avladıklarını belirten Hasan Çelik ise bu balıkları 1,5 lira ile 2 lira arasında değişen fiyatlarla sattıklarını söyledi. Yaklaşık 20 yıldır bu şekilde balık avladıklarını kaydeden Çelik zor şartlarda çalıştıklarını ve bazen eksi 20 dereceyi bulan havada bile suya girmek zorunda kaldıklarını kaydetti.

- MUŞ

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Buz Tutan Murat Nehri Kazanç Kapısı Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement