Buzağı Sultan'ın Vıp Yolculuğu - Son Dakika
Güncel

Buzağı Sultan'ın Vıp Yolculuğu

Kamyonetin ön tarafında sahibinin kucağında yolculuk yapan "Sultan" isimli 15 günlük buzağı, Sivas'taki "Dana Ferhat"ı hatırlattı.

04.06.2014 12:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ÖZCAN GÜNEY - Kayseri'de besicilik yapan Nurullah Denizli, Hacılar ilçesinden aldığı 15 günlük buzağıyı, yaklaşık 25 kilometre kamyonetin ön tarafında kucağında taşıdı.

"Sultan" ismi verilen ve beyaz-kahverengi desenleri bulunan sevimli buzağı, 2002 yılında sahibi tarafından Serçe marka otomobilin arka koltuğunda veterinere götürülen "Ferhat" isimli danayı akıllara getirdi.

AA muhabirine açıklama yapan buzağının sahibi Denizli,  yetiştirmek için 3 büyükbaş hayvan satın aldığını ifade ederek, aldığı bir ineğin yanında 15 günlük küçük buzağısının da olduğunu söyledi.

Kamyonetin kasasında taşıdığı büyükbaş hayvanların zarar verme ihtimaline karşı "Sultan" ismini verdikleri buzağıyı ön tarafta kucaklarına aldıklarını ifade eden Denizli, buzağının daha rahat ve güvenli bir yolculuk yapmasını sağladıklarını söyledi.

Trafikte kamyonetin ön tarafında buzağıyı görenlerin şaşırdığını ve vatandaşların araçlarının içinden cep telefonlarıyla fotoğraf ve görüntü çekmeye çalıştıklarını belirten Denizli, şöyle konuştu:

"Sakar Çiftliği'ndeki besicilerden aldığımız hayvanları Reşadiye Mahallesi'ndeki ahırımıza götürüyoruz. Geçimimizi hayvancılıkla sağlıyoruz. Aldığımız hayvanların ölmesi veya sakatlanması bizi ekonomik anlamda sıkıntıya düşürür. Ayrıca hayvanların zarar görmeden taşınması insanlık vazifesi. Biz de 15 günlük buzağıya diğer büyük hayvanlar kamyonetin kasasında sıkıştırıp zarar vermesin diye ön tarafa kucağımıza aldık. Buzağı 'Sultan'ın da bu yolculuktan memnun kaldığını düşünüyorum. Buzağıyı yetiştirdikten sonra kurbanlık olarak satacağım."

2002 yılında Sivas'ta bir vatandaş, "Ferhat" ismini verdiğini danasını Serçe marka otomobilin arka koltuğunda taşıyarak veterine götürmüş, fotoğrafı çekilen dana Ferhat ünlü olmuştu. - Kayseri

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Buzağı Sultan'ın Vıp Yolculuğu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement