Buzağıların Yaşatılması İçin Yetiştiricilere Eğitim Verildi - Son Dakika
Güncel

Buzağıların Yaşatılması İçin Yetiştiricilere Eğitim Verildi

Buzağıların Yaşatılması İçin Yetiştiricilere Eğitim Verildi

AYDIN (İHA) – Aydın İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Çiftlik Danışma Merkezi öncülüğünde buzağı ölümlerinin önüne geçilmesi ve doğan her buzağının yaşaması için eğitim çalışması düzenlendi.

12.03.2018 09:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AYDIN (İHA) – Aydın İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Çiftlik Danışma Merkezi öncülüğünde buzağı ölümlerinin önüne geçilmesi ve doğan her buzağının yaşaması için eğitim çalışması düzenlendi. Kuşadası'nda bir otelde 2 gün konaklamalı olarak gerçekleştirilen eğitimlerde Aydın'daki yetiştiriciler eşleri ile birlikte uzmanlardan eğitim aldı.

Kursların oldukça verimli geçtiğini belirten Aydın İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mehmet Sedat Güngör, "Çiftlik Danışma Merkezi; yetiştiriciler için tarımsal yayım ve danışmanlık faaliyetlerini aktif bir şekilde yapmak için eğitimler düzenlemektedir. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın bu yılı "Hayvan hastalıklarıyla mücadele ve buzağı ölüm oranlarını düşürme yılı" ilan etmesi doğrultusunda birliğimiz, tarımsal yayım ve danışmanlık eğitiminin teması "Buzağılarımızı Yaşatalım" olarak belirledi. Bu doğrultuda, Bakanlığın belirlediği tarımsal yayım ve danışmanlık üyelik kriterlerini sağlayan üyelerimize yönelik Kuşadası'nda bir otelde 2 gün süren eğitim faaliyeti gerçekleştirdik. Yaklaşık 100 üyemiz, hayvancılık faaliyetlerini birlikte yürüttükleri eşleri ile birlikte eğitime katıldı, toplamda 200 üyemiz eğitim aldı" diyerek "Buzağılarımızı yaşatalım" sloganı ile çıktıkları yolda çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Yetiştiricilere yönelik verilen eğitimlerde; Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Yardımcısı Yılmaz Bozkır 'Aydın'ın hayvancılık verileri' hakkında bilgi vererek buzağı kayıplarının en aza indirgenmesi için yaptıkları çalışmalardan söz etti. Aydın Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Sedat Güngör ise, Bakanlığın bu yılı buzağı yılı ilan etmesi sürecini anlatıp birliğin faaliyetleri hakkına bilgi verdi. ADSYB Çiftlik Danışma Merkezi Yöneticisi Arzu Sevim Akbaş ise tarımsal yayım ve danışmanlık faaliyetleri hakkında bilgiler verdi.

"Yetiştiriciler merak ettiklerini profesörlere sordu"

Oldukça verimli ve sıcak bir ortamda geçen eğitim seminerlerinde Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Veteriner Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Ahmet Gökhan Önol, 'Buzağı Kayıpları' hakkında dünyadaki veriler ve Türkiye'deki oranları kıyasladı. Öncelikle yetiştiricilerin yaptıkları iş konusunda dünya da nerede olduklarına dair bilgiler verdi. Daha sonra buzağı bakımı ve beslemesi konularında önemli bilgiler aktaran Prof. Önol, buzağının yaşatılmasının önemine değindi.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Veteriner Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Murat Fındık ise "Doğumda oluşan buzağı kayıpları" hususunda yetiştiricileri bilgilendirdi. Türkiye'de meydana gelen buzağı kayıplarının bir diğer gerekçesi olan "Buzağı hastalıkları" konusunda ise ADÜ Veteriner Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Bülent Ulutaş konuşma yaptı.

Eğitimimizin son kısmında ise Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi Prof. Dr. İbrahim İsmet Türkmen "Sığır yetiştiriciliğinde kaba yem depolamanın önemi" konulu sunum yaptı.

İki gün süren eğitim seminerinde çiftçiler kendi aralarında da fikir alışverişinde bulunurken, deneyimli çiftçiler de çeşitli konularda yetiştiricilere bilgiler aktardı. Eğitim programının oldukça verimli geçtiğini belirten Birlik Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Sedat Güngör, birlik olarak eğitim çalışmalarını sürdüreceklerini kaydetti. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Buzağıların Yaşatılması İçin Yetiştiricilere Eğitim Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Akaryakıt fiyatlarıyla ilgili tabela iddiaları yalanlandı
    07:38 Akaryakıt fiyatlarıyla ilgili tabela iddiaları yalanlandı

    31 Mart seçimleri sonrasında akaryakıt fiyatlarının artarak 3 haneli rakamlara çıkacağı iddiasıyla dağıtım şirketlerinin yeni tabela talebinde bulunduğu haberleri yalanlandı. İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi tarafından yapılan açıklamada, akaryakıt dağıtım şirketlerinin böyle bir talepte bulunmadığı belirtildi. Kamuoyunu manipüle etmek amacıyla üretilen dezenformasyonlara itibar edilmemesi gerektiği vurgulandı.

  • Küçükçekmece'de fabrika yangını
    07:20 Küçükçekmece'de fabrika yangını

    Küçükçekmece Mehmet Akif Mahallesi Bahariye Caddesi'nde bulunan bir fabrikada bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekibi sevk edildi. İddiaya göre içeride mahsur kalan işçiler olabilir. İtfaiye ekipleri yangına müdahale ediyor.

  • Küçükçekmece'de fabrika yangını! Mahsur kalan işçiler var
    07:00 Küçükçekmece'de fabrika yangını! Mahsur kalan işçiler var

    İstanbul Küçükçekmece'de iplik üretimi yapılan bir fabrikada yangın çıktı. Çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi bölgeye sevk edilirken, fabrikada mahsur kalan işçiler olduğu iddia ediliyor.


Advertisement