Bylock" Kullanan Polis Merkezi Amirine 6 Yıl 3 Ay Hapis Cezası - Son Dakika
Güncel

Bylock" Kullanan Polis Merkezi Amirine 6 Yıl 3 Ay Hapis Cezası

Trabzon'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin tutuklu yargılanan eski Taksim Polis Merkezi Amiri Eyüp Yılmaz Şen, 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.

11.12.2017 21:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Trabzon'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin tutuklu yargılanan eski Taksim Polis Merkezi Amiri Eyüp Yılmaz Şen, 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Trabzon 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya ve "ByLock" programını kullandığı belirtilen ve "terör örgütü üyesi olmak" suçundan tutuklu yargılanan Şen, avukatı ile yakınları katıldı.

Şen savunmasında, ByLock programını 2014'ün eylül-ekim aylarında telefonuna kendisinin yüklediğini söyledi.

Pişman olduğunu ifade eden Şen, "22 yıllık devlet memuruyum, ByLock gibi bir şeyle bu hale düşmekten pişmanım. Böyle bir şey yaptığım için pişmanım. Hiçbir zaman ne devletime ne milletim aleyhine hiçbir iş yapmadım." dedi.

Şen, 2014'ün ağustos ayında Ankara'dan Trabzon'a geldiğini belirterek, Ankara'da ismini "Sadık" olarak bildiği Türkçe öğretmeniyle görüştüğünü ve bu kişinin 1-2 defa evine geldiğini ifade etti.

ByLock'a "Kerim Bey" olarak bildiği kişi ile aynı sitede oturduğu meslektaşı Ali Çağatay'ın ekli olduğunu aktaran Şen, diğer kişilerin ise ağustos ayında annesinin vefatı üzerine başsağlığı için ekleyen kişiler olduğunu ileri sürdü.

Trabzon'a geldikten sonra "Kerim" isimli FETÖ üyesinin kendisiyle görüştüğünü dile getiren Şen, "Ankara'da görev yaparken tanıdığım Sadık isimli kişi Trabzon'a geldiğimi Kerim'e söylemiş. O yüzden beni buldu. Sadık, bana zaman zaman gelip giden FETÖ yapısından bir kişiydi. Trabzon'a geldikten sonra bu yapı adına Kerim Bey denen kişi benimle ilgilenmeye başladı. Annem vefat ettiğinde Kerim taziye için evime gelmişti. Kendisini ilk orada görmüştüm." ifadesini kullandı.

Mahkeme başkanının "Ne iş yaptığını bilmediğin, ismini dahi doğru söylemeyip senden saklayan, din, kitap adına kandıran insanları niye saklıyorsun." şeklindeki sorusu üzerine Şen, "Akıl tutulması mı dersiniz, geri zekalılık mı dersiniz, ne derseniz deyin. Kendimi aptal kabul ediyorum. 17 aydır ne olduğu belirsiz şeyi sakladım. Ne derseniz haklısınız." cevabını verdi.

Mahkeme başkanının, "Sen emniyet amirisin. Bir öğretmen gelecek sana nasihat verecek, senden yaşça da küçükler. Senin onlara nasihat vermen gerekmez mi?" demesi üzerine Şen, pişmanlığını dile getirerek, "Yaşadıklarım akıl tutulması mı diyeyim, ne desem bilemedim. Resmen dibe vurmuş durumdayım." dedi.

Sanık avukatının dinlenmesinin ardından mahkeme heyeti sanığın 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi.

Mahkeme heyeti, sanığın, samimi ikrarı ve tutuklu kaldığı süreyi göz önüne alarak, yurt dışı yasağı getirilerek tahliyesine karar verdi.

FETÖ okulunda çalışan öğretmene 7 yıl 6 ay hapis cezası verildi

Aynı mahkemede görülen bir diğer davada "ByLock" ve "Eagle" programı kullandığı belirtilen ve "terör örgütüne üye olmak" suçundan tutuklu yargılanan FETÖ'nün kapatılan okullarında öğretmenlik yapan Adem Süren ile avukatı hazır bulundu.

Süren, savunmasında üzerine atılı suçlamaları kabul etmedi.

Cumhuriyet savcısı ve sanık avukatının beyanının ardından mahkeme heyeti, sanığın "ByLock" programını kullandığını inkar etse de kullandığı sonucuna varıldığını belirterek, 7 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bylock' Kullanan Polis Merkezi Amirine 6 Yıl 3 Ay Hapis Cezası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü
    20:53 DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü

    CAPE Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) heyeti, Güney Afrikalı siyaset ve iş dünyası temsilcileriyle bir araya geldi. Türk iş insanları, Johannesburg, Pretorya ve Cape Town kentlerinde üst düzey hükümet yetkilileri ve Güney Afrika'nın önde gelen iş insanlarıyla görüşmeler yaptı. Güney Afrika Ticaret ve Sanayi Bakanı Ebrahim Patel'in de katıldığı etkinlikte, Türkiye ile Güney Afrika arasındaki ticaret bağları ve işbirliği potansiyeli vurgulandı. DEİK heyeti, ziyaret kapsamında yeni iş ilişkileri kurmayı ve ticaret ile yatırım fırsatlarını artırmayı hedeflediklerini belirtti.


Advertisement