Caddeye Serdikleri 400 Metrelik Tuvali Boyadılar - Son Dakika
Güncel

Caddeye Serdikleri 400 Metrelik Tuvali Boyadılar

Caddeye Serdikleri 400 Metrelik Tuvali Boyadılar

Mersin Üniversitesi'nin 19'uncu Kültür ve Spor Şenliği kapsamında, kent merkezinde gerçekleştirilen 'Sanat Yolu' etkinliği büyük ilgi gördü.

15.04.2013 16:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin Üniversitesi'nin 19'uncu Kültür ve Spor Şenliği kapsamında, kent merkezinde gerçekleştirilen 'Sanat Yolu' etkinliği büyük ilgi gördü. Caddeye serilen 60 santimetre genişliğinde 400 metre uzunluğundaki tuvale, her yaştan insanlar resim yaptı. Tuvale çeşitli yazılar yazan öğrenciler, boya savaşı yaparak eğlendi.

Kentin yaya trafiğine kapalı Atatürk Caddesi'nde gerçekleşen etkinlik nedeni ile 400 metre uzunluğundaki tuvali, rüzgardan etkilenmemesi için yere bantlayan Güzel Sanatlar Fakültesi Plastik Sanatlar Topluluğu üyesi öğrenciler, rengarenk boyaları tuvalin etrafına koydu. Etkinliğe dikkat çekmek isteyen öğrenciler, tuvali boyamaya başlayınca, caddeden geçen vatandaşlar da ellerine aldıkları fırçalarla, onlara katıldı. Bazı vatandaşlar tuttuğu takımı, bazıları sevgilisinin adını yazarken, bazıları da 'Savaşa hayır' sloganı ile etkinliğe renk kattı.

Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuarı öğrencileri Dilara Kaymak, Barış Korkmaz, Barış Eren Türkmen ve Selen Şirikçi'den oluşan Korno Dörtlüsü de etkinlik sırasında mini dinleti sundu.

Mersin Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yüksel Özdemir, her yıl üniversite kampüsünde yapılan etkinliği, bu yıl ilk kez kent merkezine taşıdıklarını belirterek, şöyle dedi:

"Bu etkinliği öğrencilerle üniversite içerisinde yapıyorduk. Bu yıl, toplumla birlikte neler yapabiliriz, insanları nasıl dahil edebiliriz diye düşünürken, Mersinlileri de bu performansa katmak istedik. Üniversite ile halk arasında bir kopukluğun olduğu şikayetini bitirmek için üniversite, öğrenci ve halkı birleştirmek adına bu etkinliği düzenledik. Vatandaşlar da etkinliğe çok büyük bir ilgi gösterdi. Umarım önümüzdeki yıl, kent merkezinde başka etkinlikleri de yaparız." - Mersin

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Caddeye Serdikleri 400 Metrelik Tuvali Boyadılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement