"Cafe Tango" Moda Sahnesi'nde - Son Dakika
Güncel

"Cafe Tango" Moda Sahnesi'nde

"Cafe Tango" Moda Sahnesi\'nde

"Cafe Tango", 13 Şubat günü Moda Sahnesi'nde müzik ve tango tutkunları ile buluşuyor.

09.02.2015 15:02  Güncelleme: 15:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Usta arp sanatçısı Şirin Pancaroğlu ve solist Bora Uymaz'ın ortak projesi olan ve geçtiğimiz ay albüm olarak da piyasaya çıkan "Cafe Tango", uzun süredir tango bestelenmeyen Türkiye'de, bu sevilen geleneği özgün beste ve yorumlarla yeniden canlandırıyor.

Müzikte yeni tarzlara kapı açan işbirlikleriyle tanınan usta arp sanatçısı Şirin Pancaroğlu'nun 2010 senesinde başlattığı, daha sonra solist Bora Uymaz'ın da katılımıyla sürdürdüğü teatral sahne projesi "Cafe Tango", 2015 yılının başında, Kalan Müzik imzasıyla müzikseverlerle buluştu. 19. yüzyıl sonlarında büyük bir göç dalgası alan Buenos Aires'in çok kültürlü sokaklarında doğan bu tutkulu müziği yeniden hayatımıza sokan "Cafe Tango", konser serisine 13 Şubat Cuma günü saat 20:30'da Kadıköy Moda Sahnesi'nde düzenlenecek bir konserle devam ediyor.

Yeni bestelerin yanı sıra, albümde Astor Piazzolla besteleri de yer alıyor

"Cafe Tango", uğradığı her coğrafyada yerel unsurlarla yeniden biçimlenen bu müzik türünün, Türkiye'deki geleneğini Türkçe sözlü yeni bestelerle tekrar canlandırıyor.

"Cafe Tango" ile bu misyonu üstlenen Bora Uymaz ve Şirin Pancaroğlu, dinleyiciyi tangonun Türkiye'ye ilk kez ulaştığı 30'lu yıllara geri götürüyor. Konserde Şirin Pancaroğlu ve Bora Uymaz'a ait söz ve bestelerin yanı sıra, başta Astor Piazzolla'nun eserleri olmak üzere Arjantin tangosunun klasikleri de seslendirilecek.

"Cafe Tango" konseri, konuşmalar ve danslarla aynı zamanda teatral bir gösteriye dönüşüyor. İzleyicileri, konser sırasında sadece yeni ve klasik tango parçalarını dinlemek ile kalmayacak içinde müziğin, dansçıların, garson ve müşterilerin bulunduğu bir teatral sahnenin parçası olacak. Konser, izleyenleri hem tangonun vatanı Buenos Aires'e, hem de eski İstanbul'un romantik aşk hikayelerine, operetler ve taş plakların anısına götürecek.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'Cafe Tango' Moda Sahnesi'nde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement