Çağdaş Sanat Alanı Artnext Wındowıst Tower'da Açılıyor - Son Dakika
Güncel

Çağdaş Sanat Alanı Artnext Wındowıst Tower'da Açılıyor

ARTNEXT, 18 Ekim'deki ilk sergisi "PERSONA" ile kapılarını izleyiciye açıyor.

17.09.2012 17:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çağdaş sanat alanı ARTNEXT, Windowist Tower'ın 17. katında ziyaretçileriyle buluşmaya hazırlanıyor. Istanbul'un finans ve rezidans merkezi Maslak'ın yükselen değeri Windowist Tower, Artnext çağdaş sanat alanı ile sanat severler için de önemli bir cazibe merkezi olacak.

Artnext Çağdaş Sanat Platformu, daima en yeninin, yapılmamışın, bilinmeyenin ve hep bir sonraki gerçeğin ve güzelliğin peşinde. Mekan yerli yabancı küratörlerin ve sanatçıların kendilerini özgürce ifade edebilecekleri, projelerini izleyici ile paylaşabilecekleri bir çağdaş sanat alanı. ARTNEXT, özel olarak dizayn edilmiş 3 ayrı GÜNCEL SERGİ odası, tasarımı ile özelleştirilmiş Video-Enstelasyon Sergileme Odası ve tüm kata yayılan koridor KOLEKSİYON sergileme alanı ile özgün kurgusu olan bir alana sahip.

Mekan Uluslararası hedefleri uyarınca sadece Türk sanatçılarla değil yurtdışında da eserleri ile öne çıkan birçok sanatçı ile de projeler gerçekleştirecek. ARTNEX ayrıca programında Sanat kuramı ve Felsefesi seminerleri ve Sanatçı-İzleyici buluşmalarına da yer verecek. Sanatçılar ve katılımcılar bilgi, birikim ve fikir alışverişlerini Windowist Tower bünyesindeki konferans salonu, toplantı odaları ve Icebarist Club&Lounge ile Gezi Istanbul Maslak Cafe-Bistro gibi alanlarda da gerçekleştirebilecekler.

ARTNEXT 18 Ekim'de ilk sergisi "PERSONA'" ile kapılarını izleyiciye açacak! Persona, Türkçe karşılığıyla dış dünyaya gösterilen kişilik maskesi, Jung tarafından ortaya atılan bireyin günlük yaşamdaki ihtiyaçlarıyla ilişkili olan tavrı tanımlar. Çağdaş yaşam içerisinde varolabilmek, uyum sağlayabilmek için çeşitli maskeler takarız. Sergi bireyin taktığı maskelerin ardındaki bilinç ve bilinç dışı kavramlarını sorguluyor. Sergide yer alan sanatçıların Carl Gustav Jung'un da detaylı biçimde ele aldığı "PERSONA" kavramını irdeleyen eserleri Video mapping, Tual, heykel ve enstelasyon formatlarında sanatseverlerle buluşacak.

ARTNEXT, ilerleyen süreçlerde genç, yetenekli ve yapıtları ile umut vaat eden sanatçılara da projelerini gerçekleştirmeleri için destek olacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Çağdaş Sanat Alanı Artnext Wındowıst Tower'da Açılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement