"Çağdaş Sanat Eserler" Müzayedesi - Son Dakika
Yerel

"Çağdaş Sanat Eserler" Müzayedesi

Artam Antik AŞ'nin düzenlediği "Çağdaş Sanat Eserler" müzayedesinde, Erol Akyavaş'ın "Ene'l Hak" konulu tablosu 2,2 milyon liraya alıcı buldu.

25.03.2012 16:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Artam Antik AŞ'nin düzenlediği "Çağdaş Sanat Eserler" müzayedesinde, Erol Akyavaş'ın "Ene'l Hak" konulu tablosu 2,2 milyon liraya alıcı buldu.

Swissotel'de düzenlenen müzayedede Erol Akyavaş'ın "Ene'l Hak" konulu ve 1,2 milyon lira ile açılışı yapılan tablosu, 2,2 milyon liraya alıcı buldu. Sanat eleştirmenleri tarafından Türk resminin ikon çalışması olarak değerlendirilen tablo, İslam düşünürü ve mutasavvıf Hallac-ı Mansur'un tasavvuf inancını yansıtıyor.

Müzayedede, Türk modern sanatının önemli isimlerinden Orhan Peker, Abidin Dino ve Avni Arbaş'a ait daha önce görülmemiş eserler de yer aldı.

Orhan Peker'in, 400 bin lira açılış fiyatıyla müzayedede satışa sunulan

"Ayçiçeği Tarlası" konulu eseri, 550 bin liraya alıcı buldu.

Müzayedede, Paris ekolü Türk sanatçılarına ait bir seçki de alıcıların beğenisine sunuldu. Mübin Orhon, Nejad Melih Devrim, Fahrel Nissa Zeid imzalı eserlerin yanı sıra Burhan Doğançay, Ali Çelebi, Asım İşler, Cevat Dereli, Oya Zaim Katoğlu, Turgut Zaim, Ferruh Başağa, Mehmet Güleryüz, Adnan Çoker, Abdurrahman Öztoprak, Ömer Uluç, Komet, Ahmet Oran, Şadan Bezeyiş, Mustafa Ata, Özdemir Altan, Alaettin Aksoy, Ergin İnan, Neş'e Erdok, Nuri İyem gibi çağdaş Türk sanatının usta isimlerinin eserleri de sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Meriç Hızal, Seyhun Topuz, Kuzgun Acar gibi önde gelen heykel sanatçılarının işlerinin de yer aldığı müzayedede, ünlü Fransız sanatçı Laurance Jenkell'in dünyada ses getiren Bonbon heykelleri ilk kez Türkiye'de bir müzayedede satışa sunuldu.

Heykellerden küçük olanı 45, büyük olanı 125 bin liraya alıcı buldu. Müzayedede eserleri yer alan uluslararası sanatçılar arasında Julian Opie, Tom Wesselmann, Ferdinand Leger, Arman, Takashi Murakami de bulunuyor.

Ayrıca, Olgaç Artam tarafından yönetilen müzayedede, tüm geliri UNICEF yararına bağışlanmak üzere "Stars of Istanbul" kapsamında yapılan Burhan Doğançay, Ergin İnan, Fevzi Karakoç, Mercan Dede ve Mustafa Ata imzalı "5 yıldız" da 5 bin liradan satışa sunuldu.

Burhan Doğançay ve Ergin İnal tarafından yapılan eserler 50'şer bin liraya, Mustafa Ata imzalı eser 25 bin liraya, Mercan Dede imzalı eser 40 bin liraya, Fevzi Karakoç imzalı eser de 15 bin liraya alıcı buldu.

Müzayedede, toplan 180 bin lira UNİCEF yararına toplanmış oldu.

- İSTANBUL

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 'Çağdaş Sanat Eserler' Müzayedesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement