Çağlar Ertuğrul: Hala bebe bisküvisi yiyorum! - Son Dakika
Magazin

Çağlar Ertuğrul: Hala bebe bisküvisi yiyorum!

Çağlar Ertuğrul: Hala bebe bisküvisi yiyorum!

O bol reytingli dizilerin jönü. Sosyal medyada en çok konuşulan oyunculardan (Somera şirketinin araştırma verilerine göre). Ama jönlüğün belli kalıplar içine sıkışmasından rahatsız, "Bizde jönlerin ağır takılıp duruşlarından taviz vermemesi, sırıtmamaları bekleniyor.

11.07.2020 11:22  Güncelleme: 12:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

O bol reytingli dizilerin jönü. Sosyal medyada en çok konuşulan oyunculardan (Somera şirketinin araştırma verilerine göre). Ama jönlüğün belli kalıplar içine sıkışmasından rahatsız, "Bizde jönlerin ağır takılıp duruşlarından taviz vermemesi, sırıtmamaları bekleniyor. Ben bunu 'Afili Aşk'ta kırdığıma inanıyorum. Kılıktan kılığa girdim" diyor. Gerçekten de mesafeli duruşu konuştukça yerini esprili bir adama bırakıyor. Onu, ailesinin Urla'daki evinde, balkonda yakalıyorum. Bir yandan sivrisineklerle mücadele ediyor, bir yandan da gülümseyerek sorularıma cevap veriyor. Çağlar Ertuğrul'la aşktan projelerine ve hayat hikayesine uzanıyoruz.

m Geçen sezon Kanal D'de yayımlanan 'Afili Aşk'taki performansınızla En İyi Romantik Komedi dalında Altın Kelebek kazandınız. Ciddi bir duruşunuz var. Komik bir adam mısınız?

Çok mutlu oldum. Oy verenlere teşekkür ederim. Aslında komiğim. Bir tarafta Kemal Sunal'larla, bir tarafta İngiliz komedileriyle büyüdüm. İngilizler de ciddi görünür ama aslında komiktirler, ben de öyle olmayı seviyorum. Hollywood'da doğaçlama komedi üzerine eğitim aldım, devam etmek istiyorum.

Çağlar Ertuğrul: Hala bebe bisküvisi yiyorum!

Liseye dönmek isterdim

Komik jön olur mu?

Bizde jönlerin ağır takılıp duruşlarından taviz vermemesi, sırıtmaması bekleniyor. Ben bunu 'Afili Aşk'ta kırdığıma inanıyorum. Kılıktan kılığa girdim.

Bir de kaslı olmaları...

Her jönün Davud heykeli gibi olması gerekmiyor. Yine de yeme-içme ve uyku düzenine dikkat etmeliler çünkü seyirci sağlıklı ve dinç bir figür görmek istiyor. Ama tabii bu oynadığınız role de bağlı. Karakteriniz kilolu olacaksa kilo da alınır...

Hayatınızda baştan yazabileceğiniz bir bölüm olsa neyi değiştirmek isterdiniz?

Hayatım bir bilgisayar oyunu olsa bazı noktaları dönüp bir daha oynayabilsem, liseye dönmek isterdim.

Neden?

Basketbolu çok seviyordum. Üniversite sınavları yüzünden bırakmak zorunda kaldım. Devam etseydim nerelerde olurdum, görmek isterdim.

Yapmaktan utandığınız, buna rağmen yapmaya devam ettiğiniz gizli bir zevkiniz var mı?

Bebe bisküvisi yiyorum! Mısır gevreğinin içine koyuyorum.

İspanyolca öğreniyorum

Hakkınızda bilinen en büyük yanlış nedir?

Mankenlikten geldiğimi sananlar var. Makine mühendisi olduğumu duyunca şaşırıyorlar. Okul bittikten sonra tiyatro yaptığımı, sahneye parasız bile çıktığımı söylediğimde şaşkınlıkları daha da büyüyor.

Sizce herkes hayatı boyunca mutlaka bir kere ne yapmalı?

20 yaşımda arkadaşımla sırt çantalarımızı aldık, trenle Avrupa'yı gezdik. Garda bile uyuduk. Farklı kültürler gördük, yeni insanlar tanıdık. Yaşadığımız dünya çok büyük. Bırak dünyayı kendi ülkeni bile gezemiyorsun, insan ömrü yetmiyor. O yüzden imkan buldukça gezmek lazım. Yeni diller öğrenmek de çok önemli. İngilizcem ve Almancam var. Kısa süre önce İspanyolca kursuna başladım. Sonra Rusça ve Yunanca öğrenmek istiyorum.

Ajanslar, yüzlerce deneme çekimi ve reddediliş...

Nasıl bir çocukluk geçirdiniz?

Annem diş hekimi. Babam jeoloji mühendisiydi. Bir ablam var. Mutlu bir çocuktum. Biraz da yaramazdım. Ailem her veli toplantısına benim hakkımda ne duyacaklarından korka korka gidermiş.

Oyunculuk hayaliniz miydi?

Legolarla çok oynadığımı hatırlıyorum. Ailem kendi mesleklerinden dolayı beni bilime itti. Makine mühendisliği okudum. Sevmediğim yanları olsa da mezun olduktan sonra "İyi ki!" dedim.

Makine mühendisliğinden oyunculuğa nasıl geçtiniz?

Her zaman sinemaya merakım vardı. Üniversite zamanı yurtta çok film izlerdim. Zamanla filmlerin içine girip detaylarını incelemeye başladım, "Ben de bu dünyaya girmek istiyorum" dedim. Okulun tiyatro kulübüne dahil oldum. Amatör ruhla başladım. Ajanslar, yüzlerce deneme çekimi ve reddediliş derken, 'Dağ' filmiyle oyunculuk yolculuğum başladı.

"Oyuncu olarak ölmek istemem" demişsiniz...

Kamera arkasına da geçmek isterim anlamında söyledim. Şu an işin işçi kısmındayım, üreten de olmak istiyorum.

Zaman zaman kendimi karizmatik buluyorum

Hep yakışıklı mıydınız?

Aynaya baktığım zaman "Yakışıklıyım" ya da "Çirkinim" demiyorum. Karizma benim için daha önemli. Mesela Tom Hardy, David Beckham kadar yakışıklı değil ama karizmatik.

Siz kendinizi karizmatik buluyor musunuz?

Zaman zaman.

Jake Gyllenhaal'a benzetilme durumuna ne diyorsunuz?

Bir arkadaşım " Donnie Darko'ya benziyorsun" demişti. Başlarda anlamadım. Sonra birçok kişiden duyunca ben de "Benziyormuşum" dedim. İlk filmim 'Dağ' çıktığında henüz tanınmıyordum. Posta gazetesi bir haber yapmış ve "Türk filminde çakma Hollywood yıldızı" diye vermişti. O zaman gülmüş ama bir yandan da şaşırmış ve magazini gerçekten anlayamamıştım.

Çağlar Ertuğrul: Hala bebe bisküvisi yiyorum!

Cinsellik 30'larda daha özel bir hale geliyor

Kadınlara karşı nasılsınız?

İyiyim. Kadın, erkek, ağaç, hayvan... Bütün canlılara saygılıyım.

Aşk hayatta bir kez mi yaşanır?

Birçok kez yaşanabilir. Ama aşk gurusu değilim. Aşk olmadan seks olur mu?

Fiziksel olarak engel yok. Ergenlikte bir şeyleri keşfediyorsun. 20'ler daha hızlı geçiyor. Sanırım 30'larda bir doyuma ulaştıktan sonra cinsellik daha özel bir hale geliyor.

Acı bir tecrübe oldu

Filminiz bu hafta vizyona giriyor...

Evet. Doğu Avrupa, Londra, Şangay uluslararası film festivallerinden ödülle döndü. Ben de Kuzey Avrupa Uluslararası Film Festivali ve Doğu Avrupa Film Festivali'nde En İyi Erkek Oyuncu ödüllerini aldım.

Çekimlerinizin bir kısmı mülteci kamplarında yapılmış. Neler yaşadınız?

Haberlerden gördüğüm kadarını biliyordum, ilk defa bir mülteci kampına gittim. Orada apayrı bir dünya var. Türkiye olarak sunduğumuz büyük imkanları takdir ettim. Ama çok fazla çocuk olması üzücüydü. Bu açıdan acı verici bir tecrübeydi.

Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Magazin Çağlar Ertuğrul: Hala bebe bisküvisi yiyorum! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti
    22:09 Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti

    Edirne'de 2 ay önce toprağa verdiği ağabeyinin acısını sindiremeden geçen hafta Perşembe günü yine bir ağabeyini daha toprağa veren Edirne'nin meşhur ciğercisi Bahri Dinar, uyurken geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Edirne'nin tanıtıma büyük katkı sağlayan kentin sevilen yüzü, Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı 63 yaşındaki Bahri Dinar, hayatını kaybetti.

  • Müjde Ar'a Münih Türk Film Günlerinde 'Yaşam Boyu Başarı Ödülü'
    21:10 Müjde Ar'a Münih Türk Film Günlerinde 'Yaşam Boyu Başarı Ödülü'

    Münih'te düzenlenen 35. Münih Türk Film Günlerinde Yeşilçam'ın usta oyuncusu Müjde Ar'a 50. Sanat Yılı dolayısıyla 'Yaşam Boyu Başarı Ödülü' verildi. Müjde Ar ödülünü aldıktan sonra yaptığı konuşmada kadınları desteklemeye adadığı hayatını anlattı ve kendisine verilen ödülün iki sahibi olduğunu belirtti. Ayrıca, Müjde Ar'ın Şener Şen ile başrolleri paylaştığı 'Şalvar Davası' adlı film restore edilerek festivalde gösterildi.

  • Neşe Aksoy'dan Akciğer Kanseri İtirafı
    21:10 Neşe Aksoy'dan Akciğer Kanseri İtirafı

    Magazin dünyasının tanınmış isimlerinden Neşe Aksoy, yaklaşık 10 ay önce akciğer kanseri teşhisi konulduğunu ve yaşadıklarını magazinci.com'daki köşesinde paylaştı. Aksoy, son tahlillerinde yeni kitlelerin görüldüğünü belirterek gelecek süreç hakkında bilgi vermedi.

  • Edirne'nin Tava Ciğer Elçisi Bahri Dinar Vefat Etti
    20:11 Edirne'nin Tava Ciğer Elçisi Bahri Dinar Vefat Etti

    Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı Bahri Dinar, evinde geçirdiği rahatsızlık sonucu hayatını kaybetti. Edirne'nin meşhur lezzeti tava ciğeri ve şehri tanıtmak için yaptığı çalışmalarla bilinen Dinar'ın vefat haberi, Edirnelileri derin bir üzüntüye boğdu. Cenaze törenine birçok önemli isim katıldı ve Bahri Dinar için duygusal açıklamalar yapıldı.

  • Arka Sokaklar 670. Bölüm: Ekip, Rus bürokrata suikast girişimini önlemeye çalışıyor
    17:28 Arka Sokaklar 670. Bölüm: Ekip, Rus bürokrata suikast girişimini önlemeye çalışıyor

    Kuzgun, İstanbul'da bir konferans verecek olan ünlü Rus bürokrat Ivan Nazımovıc'in peşindedir. Ekibimiz Ivan için bir koruma kalkanı oluşturur. Bir asker uğurlama töreninde havaya sıkılan kör bir kurşunla kızını kaybeden baba Kazım intikamını almak için ilginç bir yola başvurur. Arka Sokaklar 671. Bölüm 2. Fragmanı yayınlandı! Engin, casusluktan gözaltına alınıyor! Arka Sokaklar yeni bölümüyle 19 Nisan Cuma saat 20.00'da Kanal D'de!

  • Erol Küçükyalçın'ın Anma Konseri Cem Karaca Kültür Merkezi'nde Yapıldı
    17:10 Erol Küçükyalçın'ın Anma Konseri Cem Karaca Kültür Merkezi'nde Yapıldı

    2018 yılında hayatını kaybeden Türk Musikisi'nin önemli isimlerinden Erol Küçükyalçın için anma konseri düzenlendi. İstanbul Türk Musikisi Sevenler Derneği Başkanı Nilüfer Fenerci Yargıcı, konuşmasında hocanın adını yaşatmak için ellerinden geleni yapacaklarını belirtti. Konserde Küçükyalçın'ın en sevdiği Türk Musikisi şarkıları seslendirildi ve izleyiciler de şarkılara eşlik etti. Erol Küçükyalçın, TRT radyolarında bantları denetimden geçen nadir sanatçılardan biriydi ve 40 yıl boyunca İstanbul Türk Musikisi Sevenler Derneği'nin hocası ve şefi olarak görev yapmıştı.

  • Ege, İstanbul'u farklı gözlerle anlatan klibi hakkında konuştu
    17:09 Ege, İstanbul'u farklı gözlerle anlatan klibi hakkında konuştu

    Ege, çekilen görüntülerden sonra İstanbul'u daha önce hiç böyle görmediğimizi söyledi. Ayrıca, oyuncuların şarkı söylemesi konusunda da açıklamalarda bulundu ve bu durumun mesleki etikle bağdaşmadığını ve haksız rekabete neden olduğunu belirtti.

  • Ergin Ataman'ın babası İbrahim Nuray Ataman son yolculuğuna uğurlandı
    14:59 Ergin Ataman'ın babası İbrahim Nuray Ataman son yolculuğuna uğurlandı

    A Milli Erkek Basketbol Takımı ve Panathinaikos'un başantrenörü Ergin Ataman'ın 89 yaşında vefat eden babası İbrahim Nuray Ataman, Zincirlikuyu Camisi'nde düzenlenen cenaze töreniyle toprağa verildi. Cenazeye birçok spor ve sanat camiasından isimler katıldı.

  • Tom Cruise'nin 10 yıldır görüşmediği kızı, yıllar sonra ilk kez görüntülendi
    14:45 Tom Cruise'nin 10 yıldır görüşmediği kızı, yıllar sonra ilk kez görüntülendi

    Babası Tom Cruise ile 10 yıldır görüşmeyen ve basında hiç yer almayan kızı Suri Cruise 18 yaşına bastı. Yıllar sonra ilk kez görüntülenen genç kızın, annesine benzerliği de dikkat çekti.


Advertisement