Çağlayan.Turizmde Dünyaya Kafa Tutan Bir Ülke Haline Geldik "Bakan Çağlayan Simit İkram Etti"... - Son Dakika
Güncel

Çağlayan.Turizmde Dünyaya Kafa Tutan Bir Ülke Haline Geldik "Bakan Çağlayan Simit İkram Etti"...

Çağlayan.Turizmde Dünyaya Kafa Tutan Bir Ülke Haline Geldik "Bakan Çağlayan Simit İkram Etti"...

Mersin'in Erdemli İlçesi'ne bağlı Kızkalesi Beldesi'nde turizm sezonu açılışına katılan Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, geçtiğimiz yıl yaklaşık 32 milyon turistin ziyaret ettiği Türkiye'nin, dünyaya kafa tutan bir ülke haline geldiğini söyledi.

18.04.2013 09:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin'in Erdemli İlçesi'ne bağlı Kızkalesi Beldesi'nde turizm sezonu açılışına katılan Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, geçtiğimiz yıl yaklaşık 32 milyon turistin ziyaret ettiği Türkiye'nin, dünyaya kafa tutan bir ülke haline geldiğini söyledi.

Mersin'de bulunan Ekonomi Bakanı Zafer Çağlan, beraberinde Vali Hasan Basri Güzeloğlu ile birlikte Erdemli İlçesi'ne bağlı tarihi ve turistik Kızkalesi Beldesi'nde 37'nci Turizm Haftası açılış törenine katıldı. Barbarossa Otel'de düzenlenen törende vatandaşlarla sohbet eden Bakan Çağlayan, çadırda sıkma börek yapan kadınları izledi. 2013 Akdeniz Oyunları standını da ziyaret eden Bakan Çağlayan maskot Caretta ile de fotoğraf çektirdi. Törende ilk olarak söz alan Kızkalesi Turizm ve Kültür Derneği Başkanı Hüseyin Çalışkan, yörenin tarihi ve doğası ile eşsiz bir güzelliğe sahip olmasına rağmen turizmden yeteri kadar yararlanamadığını dile getirdi. Almanya'daki bir çok spor kulübü ile görüştüklerini ve antrenman altyapısının olmaması nedeniyle sporcuların Kızkalesi'ne gelmemesinden yakınan Çalışkan, Çağlayan'dan 2 ayrı saha yapılmasını istedi.

Ardından söz alan Mersin Turizm İşletmecileri Derneği Başkanı Murat Demir, yılın 12 ayında turizme açılan bölgenin bir bütünlük olarak gelişen Türkiye turizminin Mersin'e yansımadığından yakındı. Demir, buna gerekçe olarak da hükümetin bölgedeki turizm faaliyetlerini uzun yıllara yaydığını ileri sürdü.

Daha sonra kürsüye gelen Bakan Çağlayan, son yıllarda Türkiye'nin turizmde büyük bir hamle yaparak, pay sahibi olduğunu belirtti. Çağlayan, 1980 yılında Türkiye'ye 1 milyon civarında turistin geldiğini kaydererek "2002 yılında 13 milyon turiste ulaştı. Toplam elde edilen gelir de 8.5 milyon dolardı. Şimdi, Türkiye turizmde dünyaya kafa tutan bir ülke haline geldi. Turizmin her türlü güzelliğini kendi bünyesinde barındıran Türkiye, 2012 31 milyon 800 bin turistin ziyaret ettiği bir ülke oldu. Tarihimizde ilk defa bu kadar insan gelirken ekonomimize de 30 milyar dolar gelir getirmiştir. Yaşanan gelişmeler Türkiye'yi Avrupa'da 4'ncü dünyada 6'ncı turizm merkezi haline getirmiştir" dedi.

Türkiye'nin son yıllarda ekonomi alanda da dünyada adından söz ettiğine dikkat çeken Çağlayan, şunları söyledi:

"Çok yer gezdim. gittiğim her yerde bana Türkiye'de yapmış olduğu seyahatleri anlattıklarında bu ülkenin vatandaşı olmaktan dolayı bir kez daha gurur duyuyorum. Türkiye'nin bu gelişmesine paralel olarak Mersin'de gelişmesini götürmesi gerekiyor. Mersin'e Başbakanımızın hediyesi olan Akdeniz Oyunları bu ilin dünyadaki bilinirliğini kat be kat artıracaktır. Oyunlar sayesinde Mersin'e gelecek yerli yabancı tüm insanlar Mersin'in her bir tarafına giderek, turizmi tarihi güzelliklerini keşfedecekler. Bundan dolayı Mersin, Antalya'dan sonra Türkiye'nin en büyük kitle turizm merkezi olarak Kültür ve Turizm Bakanlığı kayıtlarına geçmiştir. Bu noktada yapılacak olan çalışmalar Mersin'i çok daha önemli hale getirecek. Mersin, Kızkalesi ile yeni bir ufka, güzelliğe taşınacak. Eyfel deyince Paris, Piramit denin Mısır, Tac Mahal denildiğinde Hindistan akla geliyorsa Kızkalesi ve Mersin denildiğinde Türkiye akla gelecek" diye konuştu.

Çağlayan'ın konuşmasının ardından Mersin Devlet Opera ve Balesi sanatçıları piyanist Dr. Ahad Asker eşliğinde mini bir konser verdi. Son olarak Çukurova Kalkınma Ajansı'nın hibe desteği ile ışıklandırılan deniz içindeki Kızkalesi'nin aydınlatılması için Çağlayan ve beraberindekiler butona bastı. Çağlayan'ın butona basmasının ardından Kızkalesi rengarenk ışıklanınca törene katılanlar cep telefonları ve fotoğraf makineleri ile bol bol fotoğraf çekti. Çağlayan ve beraberindekilerde ışıklandırılan Kızkalesi önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çağlayan.Turizmde Dünyaya Kafa Tutan Bir Ülke Haline Geldik 'Bakan Çağlayan Simit İkram Etti'... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement