Cahil Cesaretiyle Dünya Turu - Son Dakika
Güncel

Cahil Cesaretiyle Dünya Turu

Cahil Cesaretiyle Dünya Turu

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nden çok fazla tecrübeleri olmamasına rağmen 10 metrelik 'Blue Belle isimli yelkenli tekneleriyle dünya turuna çıkan profesyonel dansçı Maral Ceranoğlu (33) ve yamaç paraşütü eğitmeni Uğur Yavaş'ı (35) yolculuğuna...

14.10.2013 12:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nden çok fazla tecrübeleri olmamasına rağmen 10 metrelik 'Blue Belle isimli yelkenli tekneleriyle dünya turuna çıkan profesyonel dansçı Maral Ceranoğlu (33) ve yamaç paraşütü eğitmeni Uğur Yavaş'ı (35) yolculuğuna arkadaşları şampanya patlatarak uğurladı. Antalya'nın Kaş İlçesi'nde Maral Ceranoğlu ve arkadaşı Uğur Yavaş'ın hayatı üç sene önce, Muğla'nın Marmaris İlçesi'ndeki ortak bir arkadaşlarını ziyarete gitmeleriyle değişti. İki arkadaş, buradaki limanda gördükleri 'Blue Belleö isimli tekneye hayran kaldı. Ceranoğlu ve Yavaş, satılık olduğunu öğrendikleri tekneyi önce tereddüt etseler de sonradan satın aldı. Önce kısa turlar yapıp, teknede yaşamaya başlayan iki arkadaş, çok fazla tecrübeleri olmamasına rağmen çılgınca bir karar alıp, geçen 9 Haziran'da dünya turuna çıktı. Ancak, daha yolculuğun başında şanssızlık yakalarının bırakmadı. Kaş'tan Yunanistan'a giderken Bodrum'a vardıklarında tekneleri motor arızası yaptı. Bunun üzerine yolculuklarına ara vermek zorunda kalan genç ikili, Yalıkavak Marina'ya geldi. Burada Yalıkavak Marina Genel Direktörü Levent Baktır'ın da desteğiyle teknelerinin bakım ve onarımını yaptıran iki arkadaş, donanım konusunda da bilgiler aldı. Hazırlıklarını tamamlayan iki genç, 5-6 yıl sürecek yolculuklarına tekrar arkadaşları tarafından kaldıkları yerden şampanya patlatılarak uğurlandı.

'CAHİL CESARETİYLE YOLA ÇIKTIK

Tura başlamadan aslında iki yıllık bir hazırlık süreçleri olduğunu anlatan Maral Ceranoğlu, 'Cebelitarık Boğazı'na oradan da Brezilya'ya geçeceğiz. Güney Amerika'nın ucundan Patagonya bölgesini dolaşıp, becerebilirsek Antartika'ya gideceğiz. belli bir hedefimiz yok. Başımıza neler geleceğini bilmiyoruz. Nelere sevinip, nerelerde hayal kırıklığına uğrayacağız, bunu da bilmiyoruz. Deneyimmiz olmadığı için 'cahil cesaretiyle' bu yolculuğa çıkıyoruz denilebilirö dedi.

İKİ KEZ ATLANTİĞİ GEÇMİŞ BİR TEKNE

Ceranoğlu'nun yol arkadaşı Uğur Yavaş da teknelerinin eski sahibinin Hülya Leigh ile iki kez Atlantik Okyanusu'nu geçtiğini belirterek, 'O'nun bu yolculuklarını anlattığı kitabını da okudukö dedi. Yolculuklarında yaşadıklarını 'www.cahilcesareti.orgö isimli sitede paylaşacaklarını anlatan Yavaş, 'Tur boyunca ihtiyaçlarımızı giderebilmemiz için isteyen herkes site üzerinden bize aylık 1 lira destek verebilecek. Ayrıca ben enstrüman çalabiliyorum, Maral da dans edebiliyor. Gittiğimiz yerlerde sokak gösterilerinden elde edeceğimiz geliri de bu amaçla kullanmayı planladıkö diye konuştu.

Maceraperest çift, üzerlerinde arkadaşlarının yol hediyesi olarak verdiği, birinde 'This is my Romeoö diğerinde 'This is my Julietö yazan tişörtlerle dünya turunun ilk etabı olan Yunanistan'ın Kalimnos Adası'na gitmek üzere denize açıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Cahil Cesaretiyle Dünya Turu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement