Cahit Zarifoğlu Ismini Taşıyan Okulda ve Kabri Başında Anıldı - Son Dakika
Güncel

Cahit Zarifoğlu Ismini Taşıyan Okulda ve Kabri Başında Anıldı

Cahit Zarifoğlu Ismini Taşıyan Okulda ve Kabri Başında Anıldı

7 Haziran 1987 tarihinde vefat eden çağdaş Türk şiirinin öncü isimlerinde Cahit Zarifoğlu, ölümünün 30'uncu yıl dönümünde, Üsküdar Küplüce'de adının verildiği okulda anıldı.

07.06.2017 13:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

7 Haziran 1987 tarihinde vefat eden çağdaş Türk şiirinin öncü isimlerinde Cahit Zarifoğlu, ölümünün 30'uncu yıl dönümünde, Üsküdar Küplüce'de adının verildiği okulda anıldı. Öğrenciler, Zarifoğlu'nun kabri başında da Kur'an-ı Kerim okudu. Yedi Güzel Adam'dan biri olan Cahit Zarifoğlu, vefatının 30'uncu yıl dönümünde ailesi, Çocuk Vakfı, Üsküdar Belediyesi ve Üsküdar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından anıldı. Türk şiirinin öncü isimlerinden Zarifoğlu'nu anma merasimi, Üsküdar Küplüce'de adının verildiği ilkokulda, ardından kabrinin bulunduğu Küplüce Mezarlığı'nda gerçekleşti. Anma programına; Üsküdar Kaymakamı Mustafa Güler, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Üsküdar İlçe Milli Eğitim Müdürü Sinan Aydın, dostları Mustafa Ruhi Şirin ve Asım Gültekin ve Zarifoğlu ailesinin yanı sıra çok sayıda öğrenci de katıldı. Usta şairin okula isminin verildiği törende Zarifoğlu'nun şiirleri okunurken hayatını anlatan bir sinevizyon gösterisi izlendi.

"30 YIL ÖNCE MİLLET OLARAK ÇOK ÖNEMLİ BİR DEĞERİMİZİ KAYBETTİK"

Zarifoğlu'nu rahmetle anan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, "Bundan 30 yıl önce millet olarak çok önemli bir değerimizi kaybettik. Kendisi hiç büyümeden çok genç yaşta hatta eserlerine bakarsak çocuk yaşta göç etti. Bir insan, düşünün ki kırklı yıllarda hayata veda ediyor ve böyle eserler bırakabiliyor. Zaten toplum olarak bir medeniyet inşa edecekseniz Cahit Zarifoğlu gibi şairleriniz, düşünürleriniz, yazarlarınız, edebiyatçılarınız olmak zorundadır" dedi.

"BU İSİMDEN SONRA BU OKULUMUZ İÇİN YENİ BİR MİLAT BAŞLAMIŞTIR"

Okul için yeni bir dönemin başladığını ifade eden Başkan Türkmen, "Mütevazi bir tören, mütevazi bir okul ama bundan sonraki dönemde bu okulda okuyan öğrencilerimiz de bu okulda gören yapan hocalarımız da artık Cahit Zarifoğlu ismi ve anlayışını çok özel, çok anlamlı, çok iyi hazırlanarak hem çocuklara hem topluma aktarmak durumundadırlar.Bu okulumuz yüz yıllık bir çınar. Bu isimden sonra bu okulumuz için yeni bir milat, yeni bir dönem başlamıştır. Yüce Cahit Zarifoğlu ismi, bu okulu bundan sonraki süreçte önemli bir tarihidir.Ne mutlu burada okuyan çocuklarımıza, burada çocuklarını okutan ailelerimize, burada görev yapan hocalarımıza" dedi.

"BÖYLE BİR OKULA BABAMIN İSMİNİN VERİLMESİ HER ANLAMDA ÇOK İYİ OLDU"

Programda merhum şairin oğlu Ahmet Zarifoğlu aileyi temsilen yaptığı konuşmada, "30 sene geçmiş vefatından itibaren. Hakikaten zaman çok çabuk geçiyor. Vefat ettiğinde ben 6 buçuk, 7 yaşlarındaydım. Buradaki öğrencilerin yaşındaydım. O kadar hatırlıyorum babamı.Herkesin emeğine sağlık. Okulun 1908 yılında açıldığını yeni öğrendim. O da beni çok mutlu etti. Böyle bir okula babamın isminin verilmesi her anlamda çok iyi oldu. Herkese teşekkür ederim" dedi.

Konuşmaların ardından Cahit Zarifoğlu adına düzenlenen şiir ve futbol yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi. Program, okuldan Küplüce Mezarlığı'na yüründükten sonra Cahit Zarifoğlu'nun kabri başında Kur'an-ı Kerim okunmasıyla devam etti. Usta şairi kabri başında dualarla anan çocuklar, Kur'an-ı Kerim okudu.

(Caner Sönmez/ İHA)

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Cahit Zarifoğlu Ismini Taşıyan Okulda ve Kabri Başında Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul ve Çevresi İçin Cumartesi Sabahı Fırtına Uyarısı
    14:37 İstanbul ve Çevresi İçin Cumartesi Sabahı Fırtına Uyarısı

    Valilik, Cumartesi sabahı İstanbul ve çevresi için fırtına uyarısı yaptı. Doğu ve kuzeydoğudan esecek fırtınanın saatteki hızı 75 kilometreyi bulacak. İstanbul Valiliği, vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmalarını istedi.

  • İran'a İsrail saldırısı sonrası petrol ve altın fiyatları yükseldi
    14:37 İran'a İsrail saldırısı sonrası petrol ve altın fiyatları yükseldi

    ABD’li yetkililerin bir İsrail füzesinin İran’ı vurduğunu açıklamasının ardından, petrol ve altın fiyatlarında yükseliş oldu. İsrail saldırısının haberi duyulunca, Brent ham petrolünün varil fiyatı 90 doların üzerine çıktı; daha sonra İran saldırının önemli olmadığını söyleyince biraz geriledi. Altının ons fiyatı bir ara rekora yaklaşırken, daha sonra 2400 doların altına düştü. Orta Doğu’daki gerilimin tırmanmasının petrol sevkiyatını aksatabileceğinden korkuluyor.

  • Karabük Ambulans Servisi Başhekimi Engin Ekmekci'nin adı 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu'na verildi
    14:35 Karabük Ambulans Servisi Başhekimi Engin Ekmekci'nin adı 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu'na verildi

    Geçen yıl hayatını kaybeden Karabük Ambulans Servisi Başhekimi Engin Ekmekci'nin adı, Safranbolu Yenimahalle'de bulunan 1 Nolu 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu'nda yaşatılacak. İl Sağlık Müdürü İsmail Kara, törende Ekmekci'nin halka yaptığı hizmetleri ve başarılı çalışmalarını vurguladı. Törende, Ekmekci'nin kızları tarafından sağlık istasyonunun tabela açılışı gerçekleştirildi.

  • Çaykur Rizespor, RAMS Başakşehir maçı öncesi hazırlıklarını tamamladı
    14:34 Çaykur Rizespor, RAMS Başakşehir maçı öncesi hazırlıklarını tamamladı

    Trendyol Süper Lig'in 33. haftasında deplasmanda RAMS Başakşehir'e konuk olacak Çaykur Rizespor, Mehmet Cengiz Tesisleri'nde gerçekleştirdiği antrenmanla maçın hazırlıklarını tamamladı. Sakatlıkları devam eden Laine, Faye, Benhur Keser ve Mithat Pala ise antrenmana katılmadı. Takım, antrenmanın ardından İstanbul'a hareket etti.

  • Ağrı'da baharın gelişiyle besiciler hayvanlarını meraya çıkarmaya başladı
    14:34 Ağrı'da baharın gelişiyle besiciler hayvanlarını meraya çıkarmaya başladı

    Ağrı'da küçükbaş ve büyükbaş hayvancılığın yaygın olduğu kentte, baharın gelmesiyle besiciler hayvanlarını meraya çıkarmaya başladı. Bol yağışlı geçen havaların ısınmasıyla meralar yeşillendi. Besiciler, sabahın erken saatlerinde hayvanlarını meraya çıkarıp akşam köylerine geri götürüyor. Baharın gelmesiyle çobanlık mesailerine başlayan besiciler, sezonun bereketli geçmesini temenni ediyor.

  • TRT Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği'nde Dünya Çocukları Ankara'da
    14:33 TRT Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği'nde Dünya Çocukları Ankara'da

    TRT Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği kapsamında dünyanın dört bir yanından gelen çocuklar, Ankara Etlik Şehir Hastanesi'nde tedavi gören yaşıtlarını ziyaret etti. Şenlikte çocuklar, TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı ve hastane yetkilileriyle birlikte pasta kesti, hediyeler takdim etti. Şenliğe 29 ülkeden 500 çocuk katılıyor.

  • Beijing'in GSYİH'sı 2024'ün ilk çeyreğinde yüzde 6 arttı
    14:29 Beijing'in GSYİH'sı 2024'ün ilk çeyreğinde yüzde 6 arttı

    Çin'in başkenti Beijing'in gayrisafi yurtiçi hasılası (GSYİH), 2024'ün ilk çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 6 artarak 1,05 trilyon yuanı (yaklaşık 148 milyar ABD doları) aştı. Kentin birincil sektörlerinin katma değeri yüzde 3,2 artarken, ikincil sektörlerinin katma değeri yüzde 7,3 artış gösterdi. Kentin üçüncül sektörlerinin katma değeri ise yüzde 5,8 arttı. Beijing, 2024 yılı için yüzde 5 civarında GSYİH büyüme hedefi belirlemiş bulunuyor.


Advertisement