Çakan'a Alaplı Köylerinde Bakan Gibi Karşılama - Son Dakika
Yerel

Çakan'a Alaplı Köylerinde Bakan Gibi Karşılama

Çakan\'a Alaplı Köylerinde Bakan Gibi Karşılama

Eski Enerji, Tabii Kaynaklar Bakanı ve MHP Zonguldak Milletvekili Zeki Çakan, seçim çalışmaları kapsamında Zonguldak’ın Alaplı’daki bazı köyleri ziyaret etti.

29.10.2015 17:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eski Enerji, Tabii Kaynaklar Bakanı ve MHP Zonguldak Milletvekili Zeki Çakan, seçim çalışmaları kapsamında Zonguldak'ın Alaplı'daki bazı köyleri ziyaret etti.

Gittiği köylerde yoğun ilgi ve sevgi ile adeta bakan gibi karşılanan Çakan, "Siz beni vekil yaptınız, bende size hizmet için yeniden aday oldum. Bakanlık koltuğuna oturacaksam yine sizin için oturacağım" dedi.

Eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı ve MHP Zonguldak Milletvekili Zeki Çakan, beraberinde MHP Alaplı ilçe Başkanı Serhat Sözer, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Alaplı ilçesine bağlı İncivez, Okçular ve Çamlıbel köylerini ziyaret etti. Köylülerin yoğun ve sevgi gösterisi ile karşılaşan Çakan, kısa süre yaptığı vekilli sürecinde Zonguldak için yaptığı çalışmalar hakkında vatandaşlara bilgiler verdi.

Zonguldak ve ülkenin durumunu göz önüne alarak yeniden aday olduğunu belirten Çakan, 7 Haziran seçimi sonrasında TBMM'ye Zonguldak'ın sorunlarını taşıdığını söyledi.

Zonguldak'ın göç veren bir olduğunu bundan da büyük üzüntü duyduğunu belirten Çakan, "Yanımızdaki Bartın ve Düzce göç alırken, Zonguldak maalesef göç veriyor. Zonguldak yolu 13 yıldır neden bitirilemedi. Bizim bıraktığımız dönemde TTK'da 17 bin işçi çalışırken şimdi bu sayı 8 bin 700'lere inmiş durumda daha düne kadar Kdz. Ereğli'de tersanelerde 9 bin kişi çalışıyordu, şimdi bu sayı 150'lere düştü. Ben 7 Haziran seçimlerinden sonra milletvekili olarak görevlendirildiğimizde 28 saat 46 dakika milletvekiliniz olarak parlamentoda bulundum. Bir araştırma önergesi vermek suretiyle Türkiye Taşkömürü Kurumu'ndan, Zonguldak'ın yollarından, havaalanından, Kdz. Ereğli deki tersanelerinde çalışan 9 bin kişiden, köylerimizde meydana gelen olumsuzluklardan, göçten, aklınıza ne geliyorsa bu araştırma önergesinin içinde mevcuttur. Bu önergeye MHP'nin Cumhurbaşkanı adayı olan Ekmeleddin Bey başta olmak üzere bakanlık yapmış, genel başkan yardımcılığı yapmış, tamamına bunu okutarak 26 milletvekiline imzalattım. Meclise taşıdık" dedi.

Bu güne kadar aldığım görevlerde bana verilen yetkiden çok daha fazla kendimi sorumlu tuttuğunun altını çizen Çakan, "Ben asla parmak kaldırıp indiren bir vekil olmadım. Ben 1995 yılında milletvekili olarak o koltuğa oturdum. Bakan koltuğuna oturdum. O koltuktan hiçbir şey beklemiyorum. O koltuk aracılığıyla size hizmet edebilmek için aday oldum. 65 yaşındayım. Her şeyi gördüm. Demiyor musunuz kendi kendinize, 'Bu Zeki Çakan'ın bu saatte burada işi ne?' Bir oy için köy kent ve her yeri geziyorum. Zonguldak ve ülkemin içinde bulunduğu bu durumda tecrübelerimin doruk noktasında bir şeyler yapacağıma inandığım için aday oldum. Bakanlık koltuğuna oturacaksam yine sizin için oturacağım" diye konuştu.

Çakan, köy ziyaretlerinde vatandaşlarla hatıra fotoğrafı çektirdi. - ZONGULDAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çakan'a Alaplı Köylerinde Bakan Gibi Karşılama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement