Çakar'dan Kredi Çekeceklere Uyarı - Son Dakika
Güncel

Çakar'dan Kredi Çekeceklere Uyarı

Çakar\'dan Kredi Çekeceklere Uyarı

Otobüs durakları ve halka açık alanlarda ’’Kredi çıkartılır, faturalı hatlara nakit sağlanır’’ tarzı afişlerin yaygınlaşması üzerine Tüketici Hakları Derneği Genel Başkanı Turhan Çakar vatadanşları, vatandaşların mağduriyet yaşamamaları için bu tür afişleri dikkate almamaları konusunda uyardı.

15.01.2018 12:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Otobüs durakları ve halka açık alanlarda "Kredi çıkartılır, faturalı hatlara nakit sağlanır" tarzı afişlerin yaygınlaşması üzerine Tüketici Hakları Derneği Genel Başkanı Turhan Çakar vatadanşları, vatandaşların mağduriyet yaşamamaları için bu tür afişleri dikkate almamaları konusunda uyardı.

Bankalardan kredi çekmek isteyen vatandaşlara aracılık yapma bahanesiyle şehirlerde halka açık yerlere konulan reklam panoları, afişlerin aldatıcı olduğunu belirten Tüketici Hakları Derneği Genel Başkanı Turhan Çakar, "Bu tür reklam ve ilanları yapanların neredeyse tamamı tüketicileri aldatmakta, yanıltmakta ve istismar etmektedirler. Tüketicilerin mağdur olmalarına neden olmaktadırlar" dedi.

Kamusal alanlara verilen ilan ve reklamların ciddi firmaların yapacağı şeyler olmadığını, ticari ahlak ve etik kurallara da uygun olmadığını belirten Çakar, "Bu tür reklam ve ilanları yapanlar tüketicilerin mağdur olmalarına neden olmaktadırlar. Reklam ve ilanları yapanların bir kısmı Tüketici Hakları Derneğinden ya da bankalardan arıyormuş gibi yaparak da tüketicileri dolandırmaktadırlar. Tüketicilere önerimiz bu tür reklam ve ilanlara kanarak ve inanarak herhangi bir işlem yapmasınlar. Aksi takdirde, maddi ve manevi olarak mağdur olacaklardır." diye konuştu.

İlgili kurumları da göreve çağıran Çakar, "Bu tür reklam ve ilanların yapılması, kaldırımlara, yollara ve duraklara yapıştırılması ilgili kamu kurumları tarafından engellenmeli ve ilgili kişi ve firmalarda takibe alınmalıdır" dedi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Çakar'dan Kredi Çekeceklere Uyarı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement