Çakarlı araçla durdurduğu sürücüyü yaraladığı iddia edilen sanığın yargılanmasına başlandı - Son Dakika
Güncel

Çakarlı araçla durdurduğu sürücüyü yaraladığı iddia edilen sanığın yargılanmasına başlandı

Çakarlı araçla durdurduğu sürücüyü yaraladığı iddia edilen sanığın yargılanmasına başlandı

Arnavutköy'de çakarlı araçla trafikte durdurup tartıştığı sürücüyü bıçakla yaraladığı gerekçesiyle tutuklanan Muhammet Enes Uysal'ın, "kasten öldürmeye teşebbüs, hakaret, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma ve ulaşım araçlarının kaçırılması veya alıkonulması" suçlarından 25 yıla kadar hapis...

03.02.2021 15:09  Güncelleme: 15:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Arnavutköy'de çakarlı araçla trafikte durdurup tartıştığı sürücüyü bıçakla yaraladığı gerekçesiyle tutuklanan Muhammet Enes Uysal'ın, "kasten öldürmeye teşebbüs, hakaret, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma ve ulaşım araçlarının kaçırılması veya alıkonulması" suçlarından 25 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması istemiyle yargılanmasına başlandı.

İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesindeki ilk duruşmaya tutuklu sanık Muhammet Enes Uysal katıldı. Müşteki Dadaş Aras da avukatıyla duruşmada hazır bulundu.

Duruşmada savunma yapan sanık Uysal, olay günü iş yerinden çıktığını, aracıyla her zamanki güzergahını takip ederek eve gittiğini anlatarak, sağ şeritteyken müştekinin kendisini sollayıp işaret yaptığını ve pencereyi açmasını istediğini savundu.

Camı açtığında müştekinin kendisine hakaret ettiğini ve durmasını söylediğini iddia eden belirten Uysal, savunmasına şunları söyledi:

"Ben de yavaşlayarak sağ tarafa geçip aracımı durdurdum. Bu süreçte hafif bir kaza da geçirdim. Müştekinin yanına gittiğimde telefonuyla beni ve aracımı kameraya aldığını gördüm. 'Çakarlı polis olduğunu söylüyor' şeklinde ifadeler kullanıyordu. Ben de şaşırdım. Biraz önce bana hakaret ederken şimdi farklı bir pozisyonda kameraya yönelik beyanlarda bulunuyordu. Ben de kendisine, 'amacının ne olduğunu' sordum. Herhangi bir cevap vermedi, akabinde boğazıma sarıldı, beni itekledi. Belinden çıkardığı bıçağı bacağıma dayadı. Boğuşma sırasında eylemlerine engel olmak için elinden bıçağı aldım. Bana savururken ellerimle tutarak bıçağı almak durumunda kaldım. Kendimi korumak için gelişi güzel savurdum. Olay bundan ibarettir. Ben bu olaydan dolayı pişmanım."

Müşteki Dadaş Aras da kamyonuyla Hadımköy rampasına geldiğinde önündeki tırı solladıktan sonra arkasından gelen çakarlı bir aracın ısrarla yol istemesi üzerine sağa geçtiğini anlatarak, "O sırada sanık arabasıyla yanıma yaklaştı, 'sen kimsin de bana yol vermiyorsun' şeklinde söylenmeye başladı. Polis olduğunu ifade edip sağa çekmemi istedi. Beni geçtikten sonra önüme kırdı ve durmak zorunda kaldım." dedi.

"Vücudumun 7 yerinden bıçaklandım, şikayetçiyim"

Arabadan inerek yanına gelen sanığın bel kısmının kabarık olduğunu, bu kişinin polis olduğunu söyleyerek kendisinden ehliyet ve kimliğini istediğini, silahı olabilir düşüncesiyle cep telefonunun kamarasıyla çekmeye başladığını ve polis olduğunu söylemeyi bıraktığını aktaran Aras, şöyle devam etti:

"O an polis olmadığını anladım. 155 polisi bu süreçte arayıp haber vermiştim. Beni çekiştiriyordu. Sağ kapıyı açarak dışarı çıktım aracının çakarlı kısmını çekmeye başladım. Maksadım polis geldiğinde polis olduğunu söylediğini ispat etmekti. Bu süreçte sanık bana devamlı sinkaflı küfür ediyordu. Aracıma döndüğümde sırtımdan bir ses işittim, orada bulanan insanlar, 'adam öldürüyorlar' şeklinde bağırmaya başlamışlardı. Döndüğümde elinde bıçağı gördüm. Sırtıma sapladığını o an fark etmemiştim, kendisini elimle itekledim. Daha sonra kamyonete yaslandım nefes almakta güçlük çekmeye başlamıştım. Arkadan gelerek beni bıçaklamaya devam etti. Yere düştüm. Yerdeyken de karnımın sol tarafından bıçaklandım. O süreçte kapısı açık olan bir araca binerek beni hastaneye götürmesini istedim. Vücudumdan çıkan kanları ellerimle bastırıyordum. Arabaya bindiğimi gören sanık geldi bıçakla camlara vurmaya başladı. Öldüreceğini söylüyor, telefon görüntülerinin kendisine verilmesini istiyordu. Şoför durumu kavradı ve olay yerinden uzaklaştı. Özel kliniğe götürüldüm. Vücudumun 7 yerinden bıçaklandım."

Söz alan müşteki Aras'ın avukatı, sanığın bıçakla yaralanmasının söz konusu olmadığını ve eylemin kasten adam öldürmeye teşebbüs niteliğinde olduğunu belirterek, bu hususun mahkemece gözetilmesini istedi.

Sanık avukatı ise, adam öldürmeye teşebbüs suçuyla ilgili nitelemenin doğru olmadığını belirterek, "İlk yumruğun müşteki tarafından vurulduğu, akabinde kavga başladığı görülmektedir. Müvekkilim bıçağı kendisini korumak maksadıyla sallamıştır. Öldürme maksadı olsa müşteki yerdeyken eylemine devam eder ve sonuç alırdı. Eylem, 'kasten yaralama' olarak nitelendirilmelidir. Müvekkilimin tahliye edilmesini talep ediyorum." şeklinde konuştu.

Ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, bir tanığın zorla celbine, diğer tanık için de ikametinde dinlenilmek üzere talimat yazılmasına karar verdi.

Suçtan zarar görme ihtimaline göre müştekinin müdahilliğine de hükmeden heyet, sanık Muhammet Enes Uysal'ın tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşmayı erteledi.

Olayın geçmişi

Müşteki Dadaş Aras, 21 Ağustos 2020'de, 06 GE 0633 plakalı kamyonuyla ambalaj malzemelerini Hadımköy'de bulunan bir firmaya naklettikten sonra dönüşte, İstanbul Caddesi'nde sanık Muhammed Enes Uysal'ın kullandığı çakarlı bir araç tarafından durdurulmuş ve aralarında yaşanan olayı telefon kamerasına kaydederek paylaşmıştı.

Sanığın bıçakladığı müştekinin paylaştığı görüntüler, tepkiye neden olmuştu.

Olaydan bir kaç gün sonra 24 Ağustos'ta "kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan tutuklanan Uysal ile ilgili soruşturma yürütün Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Başsavcılığı, soruşturma dosyasını iddianame hazırlanması için ağır ceza yargılamasının bağlı olduğu İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına bir fezlekeyle göndermişti.

Bunun üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Muhammet Enes Uysal'ın, "kasten öldürmeye teşebbüs, hakaret, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma ve ulaşım araçlarının kaçırılması veya alıkonulması" suçlarından 11 yıl 3 aydan 25 yıla kadar hapis cezasına çarptırılmasını isteniyor.

Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Savcılığınca müştekiye ait 30 bin liranın olay sırasında kaybolduğu iddiası üzerine "yağma" suçundan başlatılan soruşturma ise, delil tespit edilemediği gerekçesiyle takipsizlikle sonuçlanmıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Çakarlı araçla durdurduğu sürücüyü yaraladığı iddia edilen sanığın yargılanmasına başlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ayvalık'ta Fabrika İşçilerinin Taşındığı Servis İle Tır Çarpıştı: 9 Yaralı
    02:56 Ayvalık'ta Fabrika İşçilerinin Taşındığı Servis İle Tır Çarpıştı: 9 Yaralı

    Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, TIR ile fabrika işçilerinin taşındığı servis minibüsünün çarpıştığı kazada 3'ü ağır 9 kişi yaralandı. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

  • Bakan Özhaseki: Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam ediyor
    02:36 Bakan Özhaseki: Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam ediyor

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kütahya'da AK Parti önceki dönem ve mevcut yönetim kurulu üyeleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle iftarda bir araya geldi. Bakan Özhakesi, deprem bölgesinde halen 300 binden fazla konut inşaatının devam ettiğini ifade etti.

  • 1 Nisan'da Okullar Tatil Edildi
    02:33 1 Nisan'da Okullar Tatil Edildi

    Türkiye'de gerçekleşecek yerel seçimler nedeniyle 1 Nisan'da okullar tatil edildi. Seçimlerin ardından eğitim kurumlarında temizlik yapılması gerektiği için bir sonraki gün eğitim ve öğretime engel oluşturulmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından valiliklere gönderilen yazıda, eğitim ve öğretimin 2 Nisan Salı günü itibariyle devam edeceği belirtilmiştir.

  • Bakan Özhaseki Kütahya'da İftar Programında Konuştu
    02:27 Bakan Özhaseki Kütahya'da İftar Programında Konuştu

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kütahya'da AK Parti önceki dönem ve mevcut yönetim kurulu üyeleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle iftarda bir araya geldi. Özhaseki, deprem bölgesinde devam eden konut inşaatları hakkında bilgi verdi ve İstanbul'da deprem uyarısında bulundu. Ayrıca, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu eleştirdi.

  • Güney Afrika'da yolcu otobüsü şarampole yuvarlandı: 45 ölü
    02:21 Güney Afrika'da yolcu otobüsü şarampole yuvarlandı: 45 ölü

    Güney Afrika Ulaştırma Bakanlığı, bir yolcu otobüsünün şarampole yuvarlanması sonucu araçtaki 46 kişiden 45'inin hayatını kaybettiğini, 8 yaşında bir çocuğun kazadan ağır yaralı olarak kurtulduğunu açıkladı. Otobüsün, komşu ülke Botsvana'dan Güney Afrika'nın Limpopo eyaletindeki Moria'ya gittiği sırada köprüden uçuruma düştüğü ifade edildi.

  • İzmir'de 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 düzensiz göçmen yakalandı
    01:59 İzmir'de 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 düzensiz göçmen yakalandı

    İzmir'in Karaburun ve Çeşme ilçeleri açıklarında Sahil Güvenlik ekipleri tarafından 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 düzensiz göçmen ise yakalandı. Karaburun açıklarında Yunanistan unsurlarınca Türk kara sularına itilen can salında bulunan 3'ü çocuk 23 düzensiz göçmen kurtarıldı. Çeşme ilçesinde ise Sahil Güvenlik Mobil Radarı tarafından tespit edilen lastik bottaki 2 düzensiz göçmen ekiplerce yakalandı. Göçmenler, işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edildi.

  • THY Cenevre Müdürlüğü İftar Programı Düzenledi
    01:53 THY Cenevre Müdürlüğü İftar Programı Düzenledi

    Türk Hava Yolları (THY) Cenevre Müdürlüğü, iftar programı düzenledi. Programa, Türkiye'nin BM Cenevre Ofisi Nezdindeki Daimi Temsilcisi Büyükelçi Güven Begeç, BM Cenevre Ofisi Medeniyetler İttifakı Özel Temsilcisi Büyükelçi Hakan Kıvanç ve diğer davetliler katıldı. Başkonsolos İpek Zeytinoğlu Özkan, Türkiye'nin deprem bölgelerine yapılan yardımları hatırlatarak, asrın felaketinin üstesinden geleceklerini belirtti. İsrail'in saldırıları altındaki Gazze'ye yapılan yardımlar da konuşuldu.


Advertisement