Çakarlı magandanın tutukluluğu devam etti - Son Dakika
Güncel

Çakarlı magandanın tutukluluğu devam etti

Çakarlı magandanın tutukluluğu devam etti

ARNAVUTKÖY'de çakarlı aracıyla trafikte tartıştığı Dadaş Aras'ın yönetimindeki aracın önünü kesip Aras'ı bıçakladığı iddiasıyla tutuklanan Muhammed Enes Uysal'ın (20) tutukluluk incelemesi yapıldı.

25.09.2020 13:14  Güncelleme: 13:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş
ARNAVUTKÖY'de çakarlı aracıyla trafikte tartıştığı Dadaş Aras'ın yönetimindeki aracın önünü kesip Aras'ı bıçakladığı iddiasıyla tutuklanan Muhammed Enes Uysal'ın (20) tutukluluk incelemesi yapıldı. Uysal'ın tutukluluk halinin devamına karar verilirken, Adli Tıp Kurumu'ndan gelen raporda da Dadaş Aras'ın yaşamını tehlikeye sokacak şekilde yaralandığı vurgulandı.

1 SUÇTAN TUTUKLULUK HALİ DEVAM ETTİ

Gaziosmanpaşa 2. Sulh Ceza Hakimliği'nce yapılan tutukluluk incelemesinde şüpheli Uysal'ın avukatı, müvekkilinin serbest bırakılmasını ya da adli kontrol tedbirlerinin uygulanmasını talep etti. Dosyayı inceleyen hakimlik, şüpheli Uysal'ın üzerine atılı bulunan "Kasten öldürmeye teşebbüs" suçunun vasıf ve mahiyeti, mevcut delil durumu, şüphelinin tutuklu kaldığı süre ile delillerin henüz toplanmamış olmasına kanaat getirerek adli kontrol hükümlerinin bu aşamada yetersiz kalacağını değerlendirdi. Şüphelinin "Kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan tutukluluk halinin devamına karar verildi.

2 SUÇTAN SERBEST BIRAKILMASINA AVUKAT İTİRAZ ETTİ

Ayrıca hakimlik, şüphelinin üzerine atılı "Kara ulaşım araçlarını kaçırma veya alıkoyma" ve "Kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma" suçlarının vasıf ve mahiyetlerini dikkate alarak bu aşamada tutukluluğun ölçüsüz olabileceğini değerlendirdi. Şüpheli Uysal, bu iki suçtan serbest bırakıldı. Dadaş Aras'ın avukatı Bünyamin İnce'nin ise şüphelinin iki suçtan serbest bırakılması kararına itiraz ettiği öğrenildi.

YAŞAMINI TEHLİKEYE SOKACAK ŞEKİLDE YARALADIGaziosmanpaşa Cumhuriyet Başsavcılığı'nca konuyla ilgili yürüttüğü soruşturmaya ise Adli Tıp Kurumu'ndan rapor geldi. Raporda Dadaş Aras'ın yaralanmasının basit tıbbi bir müdahale ile giderilebilecek ölçüde hafif nitelikte olmadığı belirtilirken, Aras'ın yaşamını tehlikeye sokacak şekilde yaralandığı vurgulandı.

NE OLMUŞTU

İstanbul'da çakarlı minibüs sürücüsü Muhammet Enes Uysal (20) seyir halindeyken tartıştığı Dadaş Aras'ı aracının önünü keserek 5 yerinden bıçaklayarak kaçmıştı. Bıçaklanan sürücünün kayda aldığı görüntülerde 'Polise versen ne olacak' diyerek de tehdit eden saldırgan 23 Ağustos'ta Avcılar'da yakalanmış ve çıkarıldığı adli makamlarca "Kasten öldürmeye teşebbüs etmeö, "Kişiyi hürriyetinden yoksun bırakmaö ve "Kara araçlarını alıkoymaö suçlarından tutuklanmıştı.


- İstanbul
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çakarlı magandanın tutukluluğu devam etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Samsun'da Seçim Güvenliği Toplantısı Gerçekleştirildi
    10:23 Samsun'da Seçim Güvenliği Toplantısı Gerçekleştirildi

    Samsun'da Vali Orhan Tavlı başkanlığında gerçekleştirilen Seçim Güvenliği Toplantısı'nda, 31 Mart Pazar günü yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nin güvenli bir şekilde gerçekleştirilmesi için alınması gereken tedbirler görüşüldü. Samsun'da toplam 3 bin 656 sandıkta 1 milyon 38 bin 91 seçmen oy kullanacak ve 4 bin 634 personel seçimlerin huzur ve güven içinde yapılmasını sağlayacak.

  • AK Parti Karabük Kurmayları Özkan Çetinkaya'ya Destek Verdi
    10:22 AK Parti Karabük Kurmayları Özkan Çetinkaya'ya Destek Verdi

    AK Parti Karabük kurmayları, 31 Mart Mahalli İdareler seçimlerine sayılı günler kala Karabük Belediye Başkan Adayı Özkan Çetinkaya'nın yanında kenetlendi.

  • İş makinesinin darbesiyle 6 katlı bina yerle bir oldu
    10:21 İş makinesinin darbesiyle 6 katlı bina yerle bir oldu

    Hatay'ın Antakya ilçesinde, deprem sonrası yıkım süreci devam eden 6 katlı bir bina, iş makinesinin darbesiyle kontrollü olarak yıkıldı. O anlar cep telefonu kamerasına saniye saniye yansıdı. Yıkılma sırasında herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı.

  • Tekirdağ'da asayiş uygulamalarında 104 şüpheli gözaltına alındı
    10:20 Tekirdağ'da asayiş uygulamalarında 104 şüpheli gözaltına alındı

    Tekirdağ'da gerçekleştirilen asayiş uygulamaları sonucunda 104 şüpheli gözaltına alındı. İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, suçun önlenmesine yönelik çalışmalarını sürdürdü. Operasyonlar sonucunda öldürme, hırsızlık, dolandırıcılık, cinsel suçlar ve yağma olaylarına karıştığı belirlenen zanlıların adreslerine baskın düzenlendi. Gözaltına alınan 104 şüpheliden 44'ü tutuklandı, 60'ı ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • Hamza Dağ: İzmir'de termik santral yapma düşüncemiz yok
    10:20 Hamza Dağ: İzmir'de termik santral yapma düşüncemiz yok

    Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hamza Dağ, İzmir'de termik santral inşa etmek gibi bir düşüncelerinin olmadığını açıkladı. Dağ, İzmir'in doğasına, havasına, suyuna ve yeşiline zarar verecek herhangi bir projenin içinde olmayacaklarını belirtti. Ayrıca, göreve gelir gelmez ağaçlandırma çalışmalarına başlayacaklarını ve her ilçeye 'İzmir Bahçeleri' kuracaklarını ifade etti.

  • Afyonkarahisar'da Aranan Şahıs Köyde Yakalandı
    10:20 Afyonkarahisar'da Aranan Şahıs Köyde Yakalandı

    Afyonkarahisar'ın Bolvadin ilçesinde 5 yıl hapis cezası ile aranan bir şahıs, jandarma tarafından saklandığı köyde yakalandı. İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan çalışmalar sonucunda şahsın saklandığı köy tespit edildi ve jandarma ekipleri tarafından gözaltına alındı. Şahıs, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

  • CEM Vakfı, AİHM'in kararlarına ilişkin açıklama yapacak
    10:20 CEM Vakfı, AİHM'in kararlarına ilişkin açıklama yapacak

    ANKA HABER AJANSI 29 MART CUMA GÜNDEMİ

  • Yunanistan'ın güneyinde 6 büyüklüğünde deprem meydana geldi
    10:19 Yunanistan'ın güneyinde 6 büyüklüğünde deprem meydana geldi

    Yunanistan'ın güneyinde 6 büyüklüğünde deprem meydana geldi.


Advertisement