Çakırcalı Efe Balesi, Ayakta Alkışlandı - Son Dakika
Kültür Sanat

Çakırcalı Efe Balesi, Ayakta Alkışlandı

Çakırcalı Efe Balesi, Ayakta Alkışlandı

Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB) ünlü yazar Yaşar Kemal'in romanından uyarlanan librettosunu İhsan K.Bengier'in kaleme aldığı Çakırcalı Mehmet Efe Balesi'ni sahneledi.

22.02.2016 12:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB) ünlü yazar Yaşar Kemal'in romanından uyarlanan librettosunu İhsan K.Bengier'in kaleme aldığı Çakırcalı Mehmet Efe Balesi'ni sahneledi. Sanatseverler, balet ve balerinleri uzun süre ayakta alkışladı.

Mersin Kültür Merkezi Opera Sahnesi'nde gösterimi gerçekleşen eseri, çok sayıda sanatsever izledi. Müziğini Cem İdiz'in bestelediği eserin orkestra yönetmenliğini Hakan Kalkan üstlenirken libretto, koreografi ve rejisörlüğünü de İhsan K. Bengier yaptı. Serhat Elat'ın sahneye koyduğu balenin, dekor ve kostüm tasarımlarını Gürcan Kubilay, ışık tasarımını Tarı Deniz gerçekleştirdi. Eserde başlıca rolleri Mahmut Akyol, Ozan Demirbaş, Bleda Özlem, Tutku Tümen, Meltey Baydar, Özge Hoşer, Miray Boyacıoğlu, Tugay Ak, İsmail Şereflioğlu, Ender Üçdemir, Murat Koman, Hasan Akyol, Tarkan Günal, Tuba Şennalbant, Pınar Humar, Berna İleri ve İzzet Güllü dönüşümlü olarak paylaşıyor.

Balerin Tutku Barın Tümen'in performansı ile yer çekimine meydan okuduğu yaklaşık 2 saat süren temsil sorunda sanatseverler balet ve balerinleri uzun süre ayakta alkışladı.

17-19 Mart 2016 tarihlerinde yeniden sahnelenecek. - Mersin

Kaynak: DHA

Son Dakika Kültür Sanat Çakırcalı Efe Balesi, Ayakta Alkışlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement