Çakmar Köyü Gençlere Hasret Kaldı - Son Dakika
Yerel

Çakmar Köyü Gençlere Hasret Kaldı

Çakmar Köyü Gençlere Hasret Kaldı

Aydın'ın Koçarlı İlçesi'ne bağlı Çakmar Köyü gençlere hasret kaldı.20 yıl önce nüfusu binin üzerinde olan köyde bugün itibariyle 358 kişi kaldığını, evlenenin köyü terk ettiğini belirten Köy Muhtarı Mustafa Ali Sicim, köye ziyaret eden...

29.04.2013 11:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aydın'ın Koçarlı İlçesi'ne bağlı Çakmar Köyü gençlere hasret kaldı. 20 yıl önce nüfusu binin üzerinde olan köyde bugün itibariyle 358 kişi kaldığını, evlenenin köyü terk ettiğini belirten Köy Muhtarı Mustafa Ali Sicim, köye ziyaret eden Milletvekili Mehmet Erdem'den köy ile üniversite arasındaki sorunun çözülmesi ve köyün cazibe merkezi haline getirilmesi için yardım istedi.

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Ziraat Fakültesi'nin daha önceki yıllarda köy ile yaşadığı çeşitli problemlerden dolayı köye sırtını döndüğünü

iddia eden Muhtar Mustafa Ali Sicim, köylerinin adı ile anılan Çakmar Kampüsünde binlerce öğrencisi bulunan koskoca Ziraat fakültesi bulunmasına rağmen köyün üniversitenin nimetlerinden hiç yararlanamadığını söyledi.

Üniversite'nin dolayısıyla fakülte dekanının yaşanan tartışmalardan dolayı adeta köyü cezalandırdığını ve köy ile üniversite arasındaki bağın adeta koparıldığını iddia eden Muhtar Sicim, "Sayın vekilim yaklaşık 20 yıl önce köyümüzün nüfusu binin üzerindeydi. Bu her geçen gün artacağına azaldı. Şu anda sadece 358 kişi yaşıyor. Yakında hiç genç kalmayacak. Oysa bu köy verimli toprakları, yanı başında bulunan ziraat fakültesi ile çok farklı bir köydü. Daha önceleri ziraat fakültesine öğrenci taşıyan minibüsler köyümüzden kalkardı. Ziraat fakültesi ile yaşanan sıkıntı nedeniyle şu anda durak bile köyümüzden kaldırıldı. Hal böyle olunca köyün bir cazibesi kalmadı. Gençler de bir şekilde köyü terk ediyor. Böyle giderse birkaç yıl sonra köyümüzde hiç genç kalmayacak. Gençlere hasret kaldık" diye konuştu.

Üniversite ile köy arasında yaşanan sıkıntıları bildiğini belirten Erdem, Çakmar'ın sorunun çözümü için Rektör ve Dekan'ın ziyaret edilmesini önerdi.

Milletvekili Erdem, bu konuda kendisinin de elinden geleni yapacağını belirtti.

(İK)

29.04.2013 11: 09: 18

TSI

NNNN - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çakmar Köyü Gençlere Hasret Kaldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement