Calais'deki "Vahşi Orman"In Tahliyesi Ertelendi - Son Dakika
Güncel

Calais'deki "Vahşi Orman"In Tahliyesi Ertelendi

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: Calais'deki "vahşi orman"ın tahliyesi ertelendi Sığınmacı kampından detaylar Calais'deki "vahşi orman"ın tahliyesi ertelendi Fransa'nın Manş Denizi kıyısındaki liman kenti Calais'de bulunan ve "vahşi orman" olarak adlandırılan sığınmacı kampının tahliye edilme kararı ertelendi Fransa'da mahkeme Manş Denizi kıyısındaki liman kenti Calais'de bulunan ve "vahşi orman" olarak adlandırılan sığınmacı kampının tahliye kararını erteledi.

23.02.2016 21:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Calais'deki "vahşi orman"ın tahliyesi ertelendi

Sığınmacı kampından detaylar Calais'deki "vahşi orman"ın tahliyesi ertelendi

Fransa'nın Manş Denizi kıyısındaki liman kenti Calais'de bulunan ve "vahşi orman" olarak adlandırılan sığınmacı kampının tahliye edilme kararı ertelendi

Fransa'da mahkeme Manş Denizi kıyısındaki liman kenti Calais'de bulunan ve "vahşi orman" olarak adlandırılan sığınmacı kampının tahliye kararını erteledi.

Lille İdare Mahkemesi, kampın güneyinde bugün yapılacak tahliyenin ertelendiğini, kampa dair son kararın yarın ya da perşembe günü verileceğini duyurdu.

Mahkemeden bir sulh hakimi, sabah saatlerinde kampın boşaltılması planlanan güney kısmına gelerek incelemelerde bulundu.

Kamp sakinlerinden bu akşam saat 19.00'a kadar kampı boşaltmaları ve arzulayanların bölgedeki konteynerlere yerleşmeleri istenmiş, karar hem Fransa'da hem İngiltere'de büyük yankı uyandırmıştı.

Sığınmacıların büyük çoğunluğu ise, konteyner kampta kalanların kimlik tespitlerinin yapılması ve kampa giriş çıkışların kontrol altında tutulması dolayısıyla buraya yerleşmek istemiyor.

Fransa'dan 250 sivil toplum örgütü, sanatçı ve tanınmış kişi, kampın güney kısmının "hijyen koşulları" nedeniyle tahliye edilme kararına karşı çıkmış, Le Monde gazetesine açık bir mektup yazmıştı.

Daha önce de 8 sivil toplum örgütü İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve'ye konuya ilişkin başka bir açık mektup yollamıştı.

İngiliz aktör Jude Law da pazar günü, kamptaki ebeveynsiz çocukların durumuna dikkati çekmek için Calais'yi ziyaret etmiş ve tahliye kararının durdurulması gerektiğini söylemişti.

İngiliz Help Refugees Derneği kampın güneyinde 3 bin 455 sığınmacının yaşadığını, bunlardan 315'ini ebeveynsiz çocukların oluşturduğunu ve kampın tahliye edilmesiyle çocukların başı boş kalacağını dile getirerek itirazda bulunmuştu.

Fransız yetkililer ise tahliyeden en fazla bin sığınmacının etkileneceğini savunmuştu.

Calais kentinde çoğu Suriye, Irak, Eritre ve Afganistan'dan gelen yaklaşık 5 bin sığınmacı yaşıyor. Calais, İngiltere'ye geçmek isteyen sığınmacılar için önemli bir "çıkış yolu" olarak görülüyor.

Fransa, kentteki sığınmacıların yaşadığı kampların gayriinsani koşulları yüzünden uzun zamandır Avrupalı insan hakları derneklerinin ve sivil toplum örgütlerinin sert tepkisini üzerine çekiyor.

Calais\'deki "Vahşi Orman"In Tahliyesi Ertelendi
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Calais'deki 'Vahşi Orman'In Tahliyesi Ertelendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement