Çaldıran'a 2 Yılda 73 Milyonluk Kamu Yatırımı Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Çaldıran'a 2 Yılda 73 Milyonluk Kamu Yatırımı Yapıldı

Van Valisi Münir Karaloğlu, son 2 yıl içinde Çaldıran'a kamu kaynaklarıyla 127 proje hayata geçirildiğini belirterek, bu projeler için 73 milyon liralık yatırımın yapıldığını bildirdi.

05.06.2012 17:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Van Valisi Münir Karaloğlu, son 2 yıl içinde Çaldıran'a kamu kaynaklarıyla 127 proje hayata geçirildiğini belirterek, bu projeler için 73 milyon liralık yatırımın yapıldığını bildirdi.

Vali Karaloğlu, AK Parti Van Milletvekilleri Burhan Kayatürk ve Gülşen Orhan ile Çaldıran Kaymakamlığı'nın kamu kaynakları ve SODES projeleriyle tamamlanan yatırımların açılış törenine katıldı.

Törende bir konuşma yapan Karaloğlu, son 2 yılda 127 proje için 73 milyon liralık kamu kaynağının ayrıldığını belirterek, Çaldıran'ın ihtiyaçları sona erinceye kadar bu yatırımların devam edeceğini söyledi. Vatandaşlardan 10 yıl öncesiyle şimdiki yatırımları arasında bir değerlendirme yapmasını isteyen Karaloğlu, daha önce değil Çaldıran da Van genelinde bile 2 yılda bu kadar yatırımın yapılmadığını kaydetti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "Ülkenin batısında ne varsa doğusunda da olacak. Ülkenin güneyinde ne varsa, kuzeyinde de olacak. Türkiye'de bölgeler arasındaki kalkınmışlık farkı ortadan kalkacak" talimatını hatırlatan Karaloğlu, şunları bildirdi:

"Artık Çaldıran'ı Tendürek'in dağının eteklerine terk edilmiş, kaderiyle baş başa bırakılmış bir ilçe olmasını istemiyoruz. Şimdi Çaldıran duble yollarla Türkiye'nin büyük merkezlerine bağlanmış; ilçemizin eğitimden sağlığa, emniyetten, gençlik ve spora, kültürden köy yollarına kadar batıdaki hiçbir ilçeden farkı kalmamıştır. Geçen yıl Çaldıran Anadolu Lisesi binasında İmam-Hatip Lisesi'i açmıştık. Okul yetersiz geldiği için bu hafta içinde Çaldıran Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin bina ihalesini yapacağız. 2002 yılında derslik sayısı 140 olan Çaldıran'da bugün 3 kat artarak 432 dersliğe yükselmiştir."

AK Parti Milletvekili Burhan Kayatürk ise 2002 yılından önce temel atmaların bir moda olduğunu ifade ederek, 2002 yılından sonra temel atmaların yerini açılışların aldığını söyledi.

Milletvekili Gülşen Orhan da, AK Parti hükümetleri döneminde bölgeye yapılan hizmetler ve demokratik açılımlarla verilen kültürel haklara değindi. Orhan,

"Vatandaşlarımıza; huzurlu, mutlu, konforlu, rahat bir hayat kurmak için çalışıyoruz. Bizim amacımız ve yol haritamız bu, Son 9 yıldır bu ülkeye hizmet eden ve sizlerin teveccühü ile iktidar olan, her seçimden sonra oylarını katlayarak iktidara yeniden gelen bu hükümetin sizler için yaptığı yatırımlar, getirdiği yenilikler, memleketin demokrasisine, kültürüne getirdikleri yenilikler bugün çığ gibi büyüyor" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Kadın Destek Merkezi, Gençlik Merkezi, "Artık Köyümüzde Spor Yapabiliyoruz Projesi", Hafsa Hatun Kız Yatılı Bölge İlköğretim Okulu Pansiyonu'nda bulunduğu son yılda yapılan kamu yatırımları ve SODES projeleri yatırımlarının toplu açılışı kurdelesi Vali Karaloğlu, Milletvekilleri Kayatürk, Orhan, Çaldıran Kaymakamı İbrahim Dündar, Belediye Başkanı Ferman Yıldırım tarafından kesildi.

Açılıştan sonra Vali Karaloğlu, milletvekilleri ve kurum amirleri vatandaşlar ve öğrencilerle davul zurna eşliğinde halay çekti. Vali Karaloğlu, milletvekilleri Kayatürk, Orhan "Artık Köyümüzde Spor Yapabiliyoruz" projesi kapsamında voleybol oynayan kız öğrencilerle bir maç yaptı.

Muhabir: Yahya Öylek

Yayıncı: Behçet Güngör - VAN

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Çaldıran'a 2 Yılda 73 Milyonluk Kamu Yatırımı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement