Çaldıran Belediyesi İftar Yemeğine 10 Bin Kişi Katıldı - Son Dakika
Yerel

Çaldıran Belediyesi İftar Yemeğine 10 Bin Kişi Katıldı

Van'ın Çaldıran İlçe Belediyesi tarafından verilen iftar yemeğine yaklaşık 10 bin kişi katıldı.

08.08.2012 11:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Van'ın Çaldıran İlçe Belediyesi tarafından verilen iftar yemeğine yaklaşık 10 bin kişi katıldı.

Çarşı merkezinde ana caddede verilen yemeğe AK Parti Van Milletvekilleri Burhan Kayatürk ve Fatih Çiftçi'nin yanı sıra birçok kamu kurum ve kuruluş temsilcisi, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, dernek başkanları ve kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı. İlçe halkının yanı sıra uzak köylerden vatandaşların da iftar programına katılması gözlerden kaçmadı. Milletvekilleri Burhan Kayatürk, Fatih Çiftçi, Belediye Başkanı Ferman Yıldırım ve AK Parti Çaldıran İlçe Başkanı Fevzi Akbalık bütün masaları gezerek halkı selamladı.

Yemek programı bittikten sonra AK Parti Çaldıran İlçe Başkanlığı binasına geçen milletvekilleri burada vatandaşlarla bir araya geldiler. Halka hitaben konuşan AK Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk iftar yemeğine katılımın kendisini şaşırdığını, bir ilçede bu kadar insanı bir araya getiren bir insanın, ilçe halkının gönlünde çok yer kapladığını düşündüğünü söyledi. Kayatürk "İlçe halkının bir problemleri olduğu zaman eğer bize ulaştırılırsa mutlaka çözüme kavuşturuyoruz. Çözüm bulunmasa dahi bu kişiye mutlaka geri dönüş yapıyoruz. Biz bu halkın dertlerine çare bulmak üzere bu görevdeyiz, belki bu güne kadar Çaldıran'la çok fazla ilgilenemedik, bunun sebebi ise depremin vurduğu yerlerde bize daha fazla ihtiyaç duyuluyordu. Ama artık deprem yaralarını büyük oranda sardık. Bundan sonra tüm gücümüzle bu ilçenin gelişmesi ve kalkınması için çalışacağız. Öncelikli hedefimiz istihdam. Çaldıranlı Mersin, Adana, İstanbul, Ankara gibi yerlere gidip ekmek parası için mücadele edeceğine kendi ilçesinde ya da kendi ilinde çalışsın. Bunun için çalışmalarımız devam ediyor. Bu çalışmaların en büyük ayağı olan Tekstil Kent için bütün yazışmalar ve resmi evraklar bitti artık yavaş yavaş sona geliniyor. Birçok insanımızı burada istihdam edeceğiz. Bir de İş ve İşçi Bulma Kurumu yakın bir zamanda Çaldıranlı gençleri istihdama başlayacak" şeklinde konuştu.

Van Milletvekili Fatih Çiftçi ise, belki yüzlerce iftar davetine katıldığını, ancak daha önce böyle yoğun bir katılıma şahit olmadığını, birçok büyük şehir belediyesinin bile bu kadar insanı bir araya toplayamadığını belirten Çiftçi "Bugün Çaldıran'da yapılan bu görkemli İftar programına katılmaktan gurur duydum. Bu kadar insanı büyük şehir belediyeler bir araya toplayamazken, ilçe belediyemizin bunu yapması takdir edilecek bir davranış Belediye Başkanı Ferman Yıldırım'ı yürekten kutluyorum. AK Parti iktidarı ile adeta dönüşüm atağına geçen Çaldıran ilçemize her geldiğimde biraz daha şaşırıyorum. İlçe o kadar hızlı gelişiyor ki sık sık gelmeme rağmen bu dönüşüm beni her seferinde şaşırtıyor. Bundan sonraki süreçte Çaldıran'ın kalkınması ve hak ettiği konuma gelmesi için var gücümüzle çalışacağız. Bakın Bayburt 70 bin nüfuslu bir il ve Çaldıran 70 bin nüfuslu bir ilçe Bayburt' a yapılan yatırım kadar Çaldıran'a da yatırım yapılmalı ve Allah'ın izni ile bu yatırımı hükümetimiz yapacaktır" dedi.

Konuşmaların ardından köy muhtarları ile bir araya gelen ve yaklaşık bir saat süren bir toplantı yapan milletvekilleri geç saatlerde ilçeden ayrıldılar. - VAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çaldıran Belediyesi İftar Yemeğine 10 Bin Kişi Katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement