Çaldıran Çalıştayı Raporu Açıklandı - Son Dakika
Yerel

Çaldıran Çalıştayı Raporu Açıklandı

Van'da Mart ayında yapılan "1. Çaldıran Yerel Kalkınma Çalıştayı" raporu açıklandı.

18.05.2011 12:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Van'da Mart ayında yapılan "1. Çaldıran Yerel Kalkınma Çalıştayı" raporu açıklandı.

Çaldıran Kaymakamlığı, Belediye Başkanlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün, Mart ayında ortaklaşa düzenlediği çalıştayda ilçenin sorunları tespit edilerek çözüm yolları masaya yatırıldı.

Çalıştayın ardından yaklaşık 2 ay süren titiz bir çalışmanın ardından Kaymakam İbrahim Dündar başkanlığında bir araya gelen Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) Genel Sekreteri Emin Yaşar Demirci, Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Sarı ve YYÜ Öğretim Üyesi Sema Sancak, çalıştayda ortaya çıkan kararı düzenlenen toplantı ile açıkladı.

Zahide Mehmet Salih Tamimce Lisesi salonunda yapılan toplantıda konuşan Kaymakam Dündar, raporun Çaldıran için rehber niteliği taşıdığını belirterek, eğitimden ekonomiye, kültürden sanata, sosyal hayattan tarım ve hayvancılığa kadar birçok ana konuda sorunların masaya yatırıldığını ve bu konularla ilgili yeni bir strateji geliştirildiğini söyledi.

Sorunların üzerine programlı ve planlı şekilde akademik tekniklerle gidileceğini vurgulayan Dündar, şunları kaydetti:

"Bu paralel doğrultusunda aradan geçen iki aylık süreçte, çalıştay nihai raporu incelenmiş ve proje döngüsü mantığı ile irdelenmiştir. Analiz aşaması bitirilmiş, planlama aşaması ise devam etmektedir. Faaliyet takvimi ile bütün paydaşların çözüme katılımı, yerel kalkınmanın en önemli dinamiklerinden biri olacaktır. Nihai raporun faaliyet takviminin oluşturulduğu bugünlerde, raporun ilçedeki kısa ve orta vadedeki faydaları ortaya çıkmaya başlamıştır. İlçede kadın sivil toplum örgütlerinin kurulması, raporda belirtilen sorunları ortadan kaldıracak. SODES projelerinin tamamlanması, ilçede sınır ticareti ile ilgili fizibilite çalışmalarının başlaması, diğer sosyal ve kültürel projelerin düzenlenmesi bu durumu kanıtlar niteliktedir. Bölgesel özellikleri göz ardı etmeyen, yereli merkeze alan nihai raporun, Çaldıran'a kazandıracakları, kuşkusuz yeterli olacaktır. "

- VAN

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Çaldıran Çalıştayı Raporu Açıklandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement