Çaldıran'da 11 Güvenlik Korucusu Yemin Ederek Göreve Başladı - Son Dakika
Güncel

Çaldıran'da 11 Güvenlik Korucusu Yemin Ederek Göreve Başladı

Çaldıran\'da 11 Güvenlik Korucusu Yemin Ederek Göreve Başladı

Van'ın Çaldıran ilçesinde 11 güvenlik korucusu yemin ederek göreve başladı.

07.03.2019 14:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Van'ın Çaldıran ilçesinde 11 güvenlik korucusu yemin ederek göreve başladı.

Yavuz Sultan Selim İlkokulunun konferans salonunda düzenlenen yemin törenine Çaldıran Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Tekin Dundar, Cumhuriyet Savcısı Bahattin Kaçmaz, hakimler Musa İncekan ve Abdurrahman Demirci, İlçe Emniyet Müdürü Korkmaz Polat, 6. Hudut Tugay Komutan Yardımcısı Piyade Albay Özkan Kantemir, 6. Hudut Tabur Komutanı Piyade Yarbay Sezgin Tosun, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı Mehmet Diki, komutanlar, güvenlik korucuları ve aileleri katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı Mehmet Diki bir konuşma yaptı. Diki, "Şanlı bayrağımız ve namusumuz olan silah üzerine el koyarak, gür sesinizle içtiğiniz andınız, göreviniz boyuca en zor koşullarda bile sizlere yol gösterecektir. İçtiğiniz andı bir an bile unutmayınız. Görevinizi en iyi şekilde yapacağınızdan, kanun ve nizamı, doğruluğu ve dürüstlüğü, hak ve adaleti daima rehber edineceğinizden ve yemininize sadık kalacağınızdan hiç kimsenin şüphesi yoktur. Türkiye Cumhuriyeti, sizlerin sarsılmaz omuzlarınızda daima yükselecektir. Şanlı bayrağımız, kutsal vatan toprakları üzerinde ebediyete kadar dalgalanmaya devam edecektir" dedi.

Çaldıran Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Tekin Dundar ise, güvenlik korucularının önemli unsurlar olduğunu belirterek, "Ülkemizin çeşitli şehirlerinde yaklaşık 50 bin güvenlik korucumuz bulunmaktadır. Jandarma ve polis teşkilatlarımızın haricinde terörle mücadeledeki üçüncü büyük gücümüzsünüz. Yerelden beslenen, yerele hakim olan önemli bir unsurdur. Sizler bizler için vazgeçilmezsiniz. Sizlerin de bu konunun idrakinde davranarak, kaçak bir sigara almamak bile teröre vurulmuş bir darbedir. Terörle mücadele, sadece silahla dağda kovalamak değildir. Çünkü terör örgütlerinin yegane finansman kaynağı kaçakçılıktır, uyuşturucudur. Kötülüklerden elde edilen gelirdir ve bunu yapabilmek için de çocuğu, kadını, yaşlıyı, dini, etkin köken gibi her türlü aracı kullanır. Amaca ulaşmak için her türlü aracı mubah sayar. Bugün maalesef anneler evlatlarını kaptırmışlar ve perişan olmuşlardır. Bu noktada hepinizin kendi mahallesinde, kendi ailesine sahip çıkarak bunu herkese anlatmamız lazım. Terörle mücadele topyekun yapılacak bir mücadeledir. Terörle mücadele her yerde olduğu gibi özellikle şehirde yapılmalıdır. Bizim anlayışımızda terörle mücadele her yerdedir. Özellikle seçimlerde desteklerimizi çekmeliyiz. Kazanmaları ile birlikte kadın ve kültür merkezi adı altında ailelerin beyinlerini yıkayarak, çocukları kandırarak götürdüler, öldürdüler. Yapılan hizmetleri durdurmaya çalıştılar. Bu bölenin insanlarını yoksullukla, sefaletle uğraşmaları çabasındalar. Kan ve kaos, onların besleme kaynağıdır. Devletimiz, hükümetimiz inlerine girerek, başlarını inlerinden çıkaramayacak duruma getirerek bu işi bitirmeye karar vermiştir. Bu duygularla yeni görevinizden başarılar diliyorum" diye konuştu.

Kaymakam Dundar ve beraberindekiler, törenin ardında silahlara el basarak yemin eden güvenlik korucularını tebrik ettiler. - VAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Çaldıran'da 11 Güvenlik Korucusu Yemin Ederek Göreve Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • WhatsApp'ta durum belirteçlerinin baş harfi tekrardan küçük hale getirildi!
    09:12 WhatsApp'ta durum belirteçlerinin baş harfi tekrardan küçük hale getirildi!

    Dünyanın dört bir yanından milyonlarca kullanıcısı ile en popüler anlık mesajlaşma uygulaması olan WhatsApp, sürekli olarak önemli yenilikler ile karşımıza çıkmaya devam ediyor. Ancak bu yenilikler bazen kullanıcılar tarafından pek hoş karşılanmıyor. Son olarak bunun bir örneği daha yaşandı. Öyle ki WhatsApp uygulamasında 'Yazıyor' ve 'Çevrimiçi' ifadelerinin baş harfi büyük olduğu için kullanıcılar tepki gösterdi. Akabinde bu yenilik geri alındı. İşte ayrıntılar… WhatsApp, son zamanlarda kullanıcı arayüzünü iyileştirmek için önemli adımlar atıyor. Özellikle Android platformunda büyük değişiklikler yapılması bekleniyor. Şirketin planı doğrultusunda geçtiğimiz günlerde bir güncelleme daha yayınlandı. Söz konusu güncelleme ile sohbetlerde karşıdaki kişinin durumunu gösteren 'Yazıyor' ve 'Çevrimiçi' belirteçlerinin baş harfi büyük hale getirilmişti. Bu aslında pek de büyük bir değişiklik olmamasına rağmen kısa süre içinde pek çok kullanıcı tarafından fark edildi. Akabinde kullanıcılar, belirteçlerin baş harfinin büyük hale gelmesinin gözü yorduğunu söyleyerek eski haline geri getirilmesini istedi. Bugün ise şirket, artan tepkiler üzerine bir güncelleme daha yayınladı ve değişiklik geri çekildi. Aslına bakacak olursak 'Yazıyor' ve 'Çevrimiçi' gibi belirteçlerin baş harfi Telegram ve Signal gibi rakip uygulamalarda da küçük. Bu kullanıcı deneyimi açısından önemli bir detay olarak görülüyor. Bu doğrultuda WhatsApp'ın geri adım atması kullanıcıları sevindirdi. Peki siz bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz? WhatsApp'ın yaptığı değişiklik sizin de dikkatinizi çekti mi? Görüşlerinizi aşağıdaki Yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.

  • Kuşadası'nda Kadınlar Denizi Mahallesi'nde Yol Yenileme Çalışmaları Devam Ediyor
    09:10 Kuşadası'nda Kadınlar Denizi Mahallesi'nde Yol Yenileme Çalışmaları Devam Ediyor

    Kuşadası Belediyesi, Kadınlar Denizi Mahallesi'nde kilit parke taşı döşeme işlemi gerçekleştirerek yol yenileme çalışmalarını sürdürüyor.

  • Türkiye Otomotiv Piyasası Sarsılacak!
    09:09 Türkiye Otomotiv Piyasası Sarsılacak!

    SDN Kurucusu ve içerik üreticisi Hakkı Alkan, yarın gerçekleşecek önemli bir gelişmeyi duyurdu. Bu gelişme, Türkiye'nin otomotiv piyasasını sarsacak nitelikte olacak. Elektrikli otomobil satın almayı düşünenler ve Çinli otomobil üreticisi Chery'den tanıtım bekleyenler arasında heyecan yarattı. Detaylar yarın açıklanacak.

  • Honor Magic 6 Pro Türkiye'de Tanıtıldı
    09:09 Honor Magic 6 Pro Türkiye'de Tanıtıldı

    Honor, yeni amiral gemisi Honor Magic 6 Pro'yu İstanbul'da düzenlenen lansmanla tanıttı. Telefonun Türkiye fiyatı 59 bin 999 TL olarak açıklandı. Honor Magic 6 Pro, pil performansı ve ekran kalitesiyle dikkat çekiyor. Honor'un Türkiye pazarında büyüme hızı diğer rakiplerinden daha fazla. Cihazın 5000 nit ekran parlaklığı ve yüksek çözünürlüklü kamerası ön plana çıkıyor.

  • CHP MYK ve PM Toplantısı
    09:08 CHP MYK ve PM Toplantısı

    CHP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) ve Parti Meclisi, CHP Genel Başkanı Özgür Özel başkanlığında genel merkezde toplanacak.

  • Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ve ETÜ Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak, Üniversite Sanayi İş Birlikleri İçin Buluştu
    09:07 Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ve ETÜ Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak, Üniversite Sanayi İş Birlikleri İçin Buluştu

    Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ve Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak, üniversite sanayi iş birlikleri kapsamında fikir alışverişinde bulunmak amacıyla bir araya geldi. Erzurum'da kurulması planlanan ileri teknoloji fabrikaları için istişarede bulunan Başkan Sekmen ve Rektör Çakmak, ETÜ Yüksek Teknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi'nde incelemelerde bulundu.

  • Olur Belediye Başkanı Vedat Ergün'ün makam odası çiçek bahçesini aratmıyor
    08:58 Olur Belediye Başkanı Vedat Ergün'ün makam odası çiçek bahçesini aratmıyor

    Olur Belediye Başkanı Vedat Ergün'ün 'tebrik' ziyaretleri sürerken, gönderilen çiçekler nedeniyle başkanlık makamı ve odanın girişi adeta çiçek bahçesine döndü. Başkan Ergün mesaisinin büyük bir bölümünü ziyaretçilerini ağırlayarak geçiriyor.


Advertisement