Çaldıran'da Barış Töreni - Son Dakika
Yerel

Çaldıran'da Barış Töreni

Çaldıran\'da Barış Töreni

Van'ın Çaldıran ilçesinde iki aile arasında yaşanan silahlı kavga sonrası oluşan husumet, sürdürülen girişimler sonucu düzenlenen törenle barışla noktalandı.

24.08.2012 19:15  Güncelleme: 10:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Van'ın Çaldıran ilçesinde iki aile arasında yaşanan silahlı kavga sonrası oluşan husumet, sürdürülen girişimler sonucu düzenlenen törenle barışla noktalandı.

17 Ağustos'ta Heyidi aşiretinden Tamçınar aileleri arasında yaşanan ve 8 kişinin yaralandığı silahlı kavga, İlçe Kaymakamı İbrahim Dündar, 1. Hudut Tabur Komutanı Piyade Yüzbaşı Gürbüz Demirtaş ve Hevidi aşiretinden İsmet Çınarbay'ın girişimleri sonucu barışla noktalandı. Köy Muhtarı Yılmaz Tamçınar ile amcasının oğlu Fettah Tamçınar arasında yaşanan sözlü tartışmanın ardından çıkan kavgada, Muhtar Yılmaz Tamçınar tabancasıyla 8 kişiyi çeşitli yerlerinden yaralamıştı. Sürdürülen girişimler sonucu Aşağı Ayrancı Köyü'nde bir araya getirilen taraflar arasında barış sağlandı.

İki taraf arasında barış sağlanmasının ardından düzenlenen yemek öncesinde bir konuşma yapan İlçe Kaymakamı İbrahim Dündar, iki kardeş arasında yaşanan bu tatsız olayın barışla sonlanmasından dolayı çok mutlu olduğunu belirterek, "Kan ancak barışla temizlenir. İnsanların her zaman sabırlı olmalarından hep güzellik çıkmıştır. Bir anlık öfkenin hiç kimseye yararı yoktur. Dilerim ki bu tür dargınlıklar ve düşmanlıklar bir an önce barışla sonuçlanır" dedi.

Her iki aile mensupları arasında yenilen yemeğin ardından taraflar mutlu sonla köyden ayrıldılar. - VAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çaldıran'da Barış Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement