Çaldıran'da Bir Barış Töreni Daha - Son Dakika
Yerel

Çaldıran'da Bir Barış Töreni Daha

Çaldıran\'da Bir Barış Töreni Daha

Van'ın Çaldıran ilçesinde iki aşiret arasında yaşanan kavga Belediye Başkanı Ferman Yıldırım'ın girişimleri sonucu barışla noktalandı.

14.09.2012 18:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Van'ın Çaldıran ilçesinde iki aşiret arasında yaşanan kavga Belediye Başkanı Ferman Yıldırım'ın girişimleri sonucu barışla noktalandı.

Önceki gün Şehki ve Şengeli aşireti mensubu iki kişi, trafikte araçları sıkışınca başladıkları tartışma konucu kavga çıkmıştı. İki kişi arasında başlayan kavga akrabalarında olaya dahil olmasıyla aşiret kavgasına dönüştü. Bıçak ve silahların kullanıldığı kavgada iki kişi yaralanmış, şahıslar Van Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi altına alınırken, olayla ilgili 2 kişi göz altına alınmıştı.

Olayın daha fazla büyümemesi için Çaldıran Belediye Başkanı Ferman Yıldırım aşiret büyükleri ile konuşarak bir barış yemeği düzenledi. Aşağı Mutlu köyünde verilen yemeğe her iki aileden yaklaşık 200 kişi katıldı. Burada taraflar barıştırılarak daha büyük bir kavganın çıkması engellendi.

Belediye Başkanı Yıldırım, kavga ve küslüğün Çaldıran halkına zarardan başka bir şey getirmediğini, bu tür olayların bir daha yaşanmaması için herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini vurgularken, tarafların kavganın daha fazla büyümemesi için aldıkları barış kararı için hepsine ayrı ayrı teşekkür etti. Yenilen yemeklerin ardından taraflar mutlu sonla köyden ayrıldı. - VAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çaldıran'da Bir Barış Töreni Daha - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement