Çaldıran'da Kurtuluş Yıl Dönümü Coşkusu - Son Dakika
Yerel

Çaldıran'da Kurtuluş Yıl Dönümü Coşkusu

Van'ın Çaldıran ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 94.yıl dönümü, çeşitli törenlerde kutlandı.

03.04.2012 17:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Van'ın Çaldıran ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 94. yıl dönümü, çeşitli törenlerde kutlandı.

Düzenlenen program, belediye binası önünde saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Atatürk büstüne çelenk sunumu ve tören geçişinin ardından program, Zahide-M.Salih Tamince Lisesi spor salonunda devam etti. Programa İlçe Kaymakamı İbrahim Dündar, Garnizon Komutanı Piyade Yarbay Gürbüz Demirtaş, Belediye Başkan Vekili Ferzende Avcı, kamu kurum ve kuruluşları yetkilileri, sivil toplum ve dernek temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kurtuluş Savaşı'nın anlatıldığı slayt gösterisinin ardından, Çaldıran Belediye Başkan Vekili Ferzende Avcı, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Avcı, konuşmasında, Türkiye'nin yer aldığı coğrafi konumun önemini hatırlatarak geçmiş dönemlerde olduğu gibi bugün de dış güçlerin hala sinsi planlarla bu bölgeye sahip olmak istediğini anlattı. Bunun gelecekte de değişmeyeceğini söyleyen Avcı, bu dış güçlerin Türkiye Cumhuriyeti var olduğu sürece sinsi planlarından vazgeçmeyeceğini, fakat

ülke insanının geçmişte olduğu gibi bugün de kardeşlik duyguları içerisinde düşmanlarının hain emellerini gerçekleştirmelerine fırsat vermeyeceğini vurguladı.

Program, Fatih Sultan Mehmet Yatılı İlköğretim Bölge Okulu öğrencilerinin hazırladıkları '1915'te Bir Köy Düğünü' adlı oyunun gösterimi ile devam etti. Öğrencilerin halk oyunları gösterisi ve şiir okumalarının ardından, ilçe genelinde yapılan şiir, resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle tören sona erdi.

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çaldıran'da Kurtuluş Yıl Dönümü Coşkusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement