Çaldıran'da 'tane Tane Kapak Toplayalım, Adım Adım Engelleri Aşalım' Kampanyası - Son Dakika
Yerel

Çaldıran'da 'tane Tane Kapak Toplayalım, Adım Adım Engelleri Aşalım' Kampanyası

Çaldıran\'da \'tane Tane Kapak Toplayalım, Adım Adım Engelleri Aşalım\' Kampanyası

Van'ın Çaldıran ilçesindeki Atatürk İlköğretim Okulu tarafından başlatılan 'Tane Tane Kapak Toplayalım, Adım Adım Engelleri Aşalım' kampanyası kapsamında toplanan 30 bin kapak karşılığında alınan tekerlekli sandalye Ömer Gökhan isimli çocuğa hediye edildi.2011 yılının Ekim ayında başlatılan kampanyaya okul idaresi, personeli, öğretmenleri ve öğrenci destek vererek kapak toplamaya başladı.

05.01.2012 15:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Van'ın Çaldıran ilçesindeki Atatürk İlköğretim Okulu tarafından başlatılan 'Tane Tane Kapak Toplayalım, Adım Adım Engelleri Aşalım' kampanyası kapsamında toplanan 30 bin kapak karşılığında alınan tekerlekli sandalye Ömer Gökhan isimli çocuğa hediye edildi.

2011 yılının Ekim ayında başlatılan kampanyaya okul idaresi, personeli, öğretmenleri ve öğrenci destek vererek kapak toplamaya başladı. Kampanya kapsamında toplanan 30 bin kapak karşılığında alınan 1 adet tekerlekli sandalye, daha önceden tespit edilen ve babası vefat ettiği için bakımını babaannesi üstlenen engelli Ömer Gökhan'a (13) teslim edilmek üzere Atatürk İlköğretim Okulu'nda bir tören düzenlendi. İlçe Kaymakamı İbrahim Dündar ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Ayhan Koçak'ın da katıldığı törende

tekerlekli sandalyeyi teslim alan Ömer Gökhan, ailesinin maddi durumunun iyi olmaması nedeniyle bir türlü sahip olamadığı tekerlekli sandalyeye kavuşmanın sevincini yaşadığını söyledi.

Ömer'in babaannesi Kadriye Gökhan ise, kampanyayı duyduklarında kendilerinin de kapak topladığını, fakat sandalye alabilecek kadar toplamalarının imkansız olduğunu belirterek, bu sevinci kendilerine yaşatanlara ömür boyu minnettar olacaklarını söyledi.

İlçe kaymakamı İbrahim Dündar da, Atatürk İlköğretim Okulu'nun bu gurur verici çalışmasından dolayı memnun olduğunu ifade ederek, "Ömer'in sandalyesine kavuºmas? için harcanan eme'in ve özellikle ö'rencilerin bu kampanyaya verdi'i destek beni duyguland'rd?. Bu kampanya sayesinde Ömer'in ailesiyle bir araya gelerek sıkıntılarını konuştuk. Öğrendiğimiz kadarıyla Ömer, Van depreminden sonra rehabilitasyon merkezindeki tedavisine ara vermiş. Biz imkanlarımız dahilinde komşu illerimizde bulunan

rehabilitasyon merkezleriyle görüşerek Ömer'in tedavisini orada sürdüreceğiz" dedi.

Milli Eğitim Müdürü Ayhan Koçak ise, Ömer'in aynı zamanda epilepsi hastası olması ve sık sık sara nöbetleri geçirmesi nedeniyle okulda eğitime devam edemediğini, bunun için de 'Evde yüz yüze eğitim'den faydalanabileceğini belirterek, "Bizler bunun için bir çalışma başlatıp gönüllülük esasıyla bir hocamızı Ömer'e evde eğitim vermesi için görevlendireceğiz" diye konuºtu.

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çaldıran'da 'tane Tane Kapak Toplayalım, Adım Adım Engelleri Aşalım' Kampanyası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement