Çalık Enerji'den Tahvil İhracı - Son Dakika
Ekonomi

Çalık Enerji'den Tahvil İhracı

Çalık Holding ve Mitsubishi Corporation ortaklığındaki Çalık Enerji Sanayi ve Ticaret AŞ, 100 milyon lira tutarında çıktığı tahvil ihracını yoğun talep üzerine 150 milyon lira olarak tamamladı.

06.02.2017 11:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çalık Holding ve Mitsubishi Corporation ortaklığındaki Çalık Enerji Sanayi ve Ticaret AŞ, 100 milyon lira tutarında çıktığı tahvil ihracını yoğun talep üzerine 150 milyon lira olarak tamamladı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Çalık Enerji'nin 3 Şubat'ta gerçekleşen 150 milyon liralık özel sektör tahvil ihracı, yatırım bankacılığı hizmetleri ve varlık yönetimi grubu ÜNLÜ & Co aracılığıyla yapıldı.

Toplamda 150 milyon lira tutarındaki 2 yıl vadeli özel sektör tahvil satışı, Çalık Enerji'nin ikinci önemli ihracı oldu. Şirket yine aynı tutardaki ilk ihracının itfasını 27 Ocak 2017 tarihinde gerçekleştirmişti.

Her 3 ayda bir faiz ödemeli olarak gerçekleştirilen ihracın ilk kupon ödemesi için belirlenen faiz oranına göre yıllık bileşik getirisi yüzde 16,14 oldu. Yapılan ihraç ile elde edilecek finansmanın, Çalık Enerji'nin yenilenebilir enerji yatırımları için kullanılması öngörülüyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Çalık Enerji Üst Finansal Yöneticisi (CFO) Salih Tuncer Mutlucan, "Enerji üretim, elektrik ve gaz dağıtımında küresel ölçekte faaliyet gösteren şirketimizin özel sektör tahvil ihracına gösterilen bu ilgi güçlü sermayedar ve bilanço yapısına duyulan güvenin bir yansımasıdır. Çalık Enerji yurt içi ve dışındaki faaliyetleriyle katma değer yaratmaya devam edecektir." ifadelerini kullandı.

ÜNLÜ & Co Borç Sermaye Piyasaları ve Danışmanlık Bölümü Yönetici Direktörü Erdem Selim de açıklamada, "2017 yılında aracılık edeceğimiz yeni ihraçlarla piyasanın daha da gelişmesine katkıda bulunmayı hedefliyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Çalık Enerji'den Tahvil İhracı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement